profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku Motorsporta festivālā startēs dalībnieki no visas Eiropas

Go4speed 12.07.2018 - 09:49 Biķernieku Motorsporta festivālā startēs dalībnieki no visas Eiropas
Publicitātes foto

14. un 15. jūlijā Biķernieku trasē norisināsies Biķernieku Motorsporta festivāls 2018, kura ietvaros divu dienu laikā varēs redzēt sacensības dažādos sporta veidos – pasaules čempionāts spīdvejā U21 komandām, NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionāts, ESSVE GRAND PRIX Latvijas rallijkrosa čempionāta 3. posms, Baltijas rallijkrosa kauss 1. posms, kā arī Latvijas Nafta Supermoto kausa sacensības, kurās kopā piedalīsies vairāk nekā 200 dalībnieku no vismaz 10 valstīm.

Organizators Jānis Bergs atklāj: “Starp sportistiem redzēsim arī Vasīliju Grjazinu, kas startē Eiropas rallijkrosa čempionātā RX2 klasē, kā arī 2016., 2017.gada Eiropas čempions Super1600 klasē ungārs Krisztián Szabó. Piedalīsies astoņi Latvijas sportisti kroskartu sacensībās, starp kuriem latviešu dāma – Beate Klipa. Supermoto sacensībās latviešiem pievienosies arī viens Somijas sportists, Baltijas rallijkrosa ieskaitē plaši pārstāvēti kaimiņi – lietuvieši. Sportistiem vēl šonedēļ ir iespēja reģistrēties, tādēļ īsto ainu redzēsim sestdien.”

Rīgā, lai piedalītos NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionātā, ierodas rekordliels sportistu skaits no septiņām Eiropas valstīm. “Pirms nedēļas nogalē gaidāmajām sacensībām satraukuma nav – drīzāk ir liela gandarījuma sajūta par paveikto, jo lai tāda mēroga sacensības norisinātos pie mums, bija jāiegulda pamatīgs darbs ne tikai šajā, bet arī iepriekšējos gados. Esmu pārliecināts, ka sacensības norisināsies augstā līmenī,” gatavību uzņemt šāda apjoma sacensībās vērtē NEZ Kroskartu komisijas pārstāvis Jānis Beļakovs.

Publicitātes foto

Turpinot par latviešu sportistu dalību kroskartu sacensībās - lai arī viņu ir skaitliski mazāk, viņi ir ātri un gatavi cīnīties par augstākajām vietām. “Priecē kuplais jauno sportistu skaits “Mini-Crosskart” klasē, jo viņiem, vērojot vecākos latviešu un ārvalstu sportistus, būs iespēja gūt neatsveramu pieredzi turpmākajām gaitām sportā. Tieši dalība starptautiska līmeņa sacensībās jau no agra vecuma, var būt par pamatu augstiem sasniegumiem sportiskajā karjerā. Biķernieku Motorsporta festivāls ir nebijuša formāta sacensības, un raugoties no skatītāju viedokļa, esmu pārliecināts, ka būs interesanti. No organizatoru puses, tiek darīts viss, lai tā būtu,” stāsta NEZ Kroskartu komisijas pārstāvis Jānis Beļakovs.

“Šogad, rallijkrosa posmiem piešķirts Latvijas Čempionāta statuss – tas cēlis sacensību līmeni un radījis jaunu izaicinājumu sportistiem, cīnoties par Latvijas čempiona statusu savās klasēs. Manā gadījumā – centīšos atkārtot pagājušās sezonas sniegumu, noturot līderpozīcijas LADA RX klasē. Sagatavošanās posms pirms sezonas nav mainījies – tiek cītīgi strādāts gan pie tehnikas uzlabojumiem, gan braukšanas taktikas. Nedēļas nogalē gaidāmo sacensību formāts ir interesants un kaut kas nebijis. Ceru, ka tas pulcēs kuplu līdzjutēju skaitu. Kas zina? Varbūt kāds nāks atbalstīt mūsu spīdvejistus, un konstatēs, ka tas rallijkross arī ir interesanta štelle!”, stāsta Rencēnu autokluba komandas sportists, 2017. gada LADA RX klases 1. vietas ieguvējs Valters Liepiņš.

Sacensību programma:
Sestdiena
10:00 – 1. kvalifikācija (NEZ, LRX, BRX);
14:00 – 2.kvalifikācija (NEZ);
16:00 – FIM Pasaules čempionāts spīdvejā U21 komandām.
Svētdiena
09:00 – 3.kvalifikācija (NEZ);
2.kvalifikācija (LRX, BRX);
1.brauciens SUPERMOTO;
13:00 – 3.kvalifikācija (LRX, BRX);
B un C fināli (NEZ);
2.brauciens SUPERMOTO;
15:50 – Pusfināli (NEZ, LRX, BRX, SUPERMOTO);
17:30 – Fināli (NEZ, LRX, BRX, SUPERMOTO).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png