profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Elīne Berķe - 'Enerģijas bumba', kura vēl nav paspējusi piepildīt savu sapni

Go4speed 21.06.2018 - 21:30 Elīne Berķe - 'Enerģijas bumba', kura vēl nav paspējusi piepildīt savu sapni
Foto: www.facebook.com/AGphotoLV/

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) aizsākusi kustību „Sievietes autosportā”. Kustības mērķis ir popularizēt un veicināt sieviešu iesaistīšanos motorizētajos sporta veidos. LAF veido stāstu sēriju par sievietēm, kuras aktīvi piedalās aizraujošā autosporta dzīvē Latvijā.

Šoreiz par Elīni Berķi, LAF Drifta komisijas padomes priekšsēdētāju un drifta sacensību organizatori.

Elīnes darbība Latvijas Automobiļu federācijas ietvaros – vadot drifta komisiju, kā arī iesaistoties FIA drifta darba grupas aktivitātēs, ir pietiekami nopietna, pamanāma, un ar viņu ir jārēķinās. Elīnes rokās ir arī sacensību organizēšana un visa plašā drifteru saime Latvijā.

Aicināta pastāstīt par sevi, Elīne izsakās tā: ''Uzticos savas dzīves ceļam. Domāju, ka esmu ieņēmusi pareizo virzienu, esmu enerģijas bumba, kam patlaban vēl notiek uzlādes process. Esmu mamma savai meitai, un tas ir viens no dzīves galvenajiem pienākumiem. Runājot par darbiem ārpus autosporta, jau 11 gadus strādāju (uzņēmumā, kas nav saistīts ar autosportu) par biroja vadītāju. Un tad, protams, autosports. Pēc 10 gadiem autosporta aprindās, pašlaik esmu Latvijas drifta komisijas vadītāja, NEZ drifta darba grupas vadītāja, Baltijas drifta darbaa grupa pārstāve un FIA drifta darba grupas dalībniece. Papildus tam, organizēju Latvijas drifta čempionātu, kausu un starptautiskas sacensības.”


Foto: no personīgā arhīva.

“Ilgu laiku domāju, no kurienes man tā vēlme organizēt sacensības, līdz atminējos, ka mans tēvs arī ir to darījis, iesaistījies autosportā jau kopš jaunības – viņš organizēja rallijkrosa sacensības. Tātad viss ir likumsakarīgi – tas man ir jau asinīs. Izlēmu mācīties Ekonomikas un Kultūras augstskolā pasākumu organizēšanu, es sapratu, ka gribu mācīties un iepazīt autosporta dzīvi. Un tad es pieteicos praksē HGK komandā. Tas notika 2008. gadā,” tā Elīne Berķe par to, kā viņa nokļuvusi autosportā.

''Ceļš nav bijis viegls,” atzīst Elīne. ''Sāku ar mācīšanos, bija cilvēki, kas man daudz ierādīja, palīdzēja, pamats federācijā jau bija ielikts (drifta darba grupu federācijā pirmos 5 gadus vadīja Kristena. Tolaik drifta darba grupa darbojās šosejas komisijas ietvaros, kuru tajā laikā vadīja Raimonds Cabulis, red.). Teikšu kā ir – es sacensību organizēšanā uzreiz darīju praktiski visu. Daudz ko apguvu pati, skatoties, klausoties un tverot visu, kas apkārt. Ja iesākumā es palīdzēju sacensībās pirms tām un sacensību dienā tirgoju biļetes pie ieejas kases, tad nu jau pēdējos 7 gadus es vadu sacensību organizatoru komandu un esmu atbildīga par visu, kas notiek. Sasniegts ir daudz, drifts ir attīstījies, ir trīs klases, ir čempionāts, ir kauss, ir Baltijas čempionāts. Latvija bija pirmā, kas sarīkoja Ziemeļeiropas čempionātu, un tas notiek pie mums jau septiņus gadus. Pie mums notikuši dažāda veida lielie Pro seriāli kā EEDC, All Star drift, Drift Masters. Tomēr galvenais sasniegums ir tas, ka Rīgu, Latvijas driftu, Biķernieku trasi un mūsu sportistus zina un ciena visā pasaulē.”


Foto: www.powerhunters.com

Lielākais gandarījums Elīnei ir spēja manevrēt un neziedot sacensību dēļ laiku, kas jāvelta meitai: “Godīgi? Mans lielākais gandarījums ir tas, ka sacensību organizēšanu es spēju apvienot ar meitas piedzimšanu. Es lepojos ar to, ka viņa nebija šķērslis kaut ko pārtraukt, drīzāk otrādi – viņa ir motivācija darīt vēl vairāk. Viņai pašai tas viss process patīk un kopš laika, kad viņai bija vien 1,5 nedēļas, viņa ir kopā ar mani trasē. Tāpēc gandarījums ir par to, ka māku un varu plānot savu laiku, lai pietiktu visam. Savukārt sacensību dienā labākā sajūta ir nostājoties tribīņu priekšā. Redzēt cilvēkus tribīnēs, viņu prieku, redzēt braucējus, viņu emocijas. Saprast, ka tu to esi izdarījis ar savu darbu, ar savas nepavisam ne lielās komandas darbu, ka atkal ir paveikts kas liels un nozīmīgs.”

Savukārt vaicāta par to, ko viņa teiktu tām meitenēm, kam interesē autosports, Elīne saka tā: “Meitenēm – uz priekšu! Es neesmu vēl paspējusi piepildīt savu sapni – pašai piedalīties un braukt sacensībās, bet es to noteikti izdarīšu. Izmantojiet iespējas, nebaidieties! Būt “iekšā” autosporta dzīvē – tas ir viens lielisks dzīves ceļojums, neaizmirstams un emociju pilns!”

Informāciju sagatavoja:
www.laf.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png