profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF apbalvošanas pasākumā sadalītas čempionu balvas un ordeņi par ieguldījumu autosportā

Go4speed 26.11.2017 - 10:33 LAF apbalvošanas pasākumā sadalītas čempionu balvas un ordeņi par ieguldījumu autosportā
Foto: Raimonds Volonts

25. novembrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā "Studio69" telpās tika sveikti Latvijas čempioni rallijā, autošosejā, driftā un citos sporta veidos. Tāpat tika sveikti autosporta meistara titulu ieguvēji, kuru vidū šogad bija arī tādi autosportisti kā somu sportists Kalle Rovanpera ar sūrmani Risto Pietilainenu un Artis Baumanis.

Pasākumu papildināja dažādu mākslinieku uzstāšanās. Foto: Raimonds Volonts

Kā ierasts tika paziņots gada labākā rallija titula ieguvējs, par kuru tika atzīts "Rally Talsi", sudraba novērtējumu šajā kategorijā saņēma "Rally Sarma" organizatori. 

Ceremonijas noslēguma daļā tika pasniegtas balvas par ieguldījumu autosportā. Kategorijā "Gada tiesnesis" balvu saņēma Gunārs Kosojs, tāpat balvas saņēmā Ģirts Auziņš - LAF tehniskā dienesta vadītājs un pirmais Latvijas tiesnesis, kurš ir strādājis F1 sacensībās. Atzinību saņēma arī visu ralliju galvenā ārste - Tatjana Ivanova

Latvijas 2017. gada čempioni. Foto: Raimonds Volonts

Balvas par Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē saņēma Jānis Vorobjovs - par izcīnīto uzvaru Lietuvas rallija čempionātā, Konstantīns Calko - pirmais Latvietis, kurš startējis prestižajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs, Kristaps Blušs - pirmais Latvietis Formula Drift sacīkstēs ASV, Vasīlijs un Nikolajs Grjazini - par Latvijas vārda pārstāvēšanu pasaules rallijkrosa un Eiropas rallija čempionātā. 

Apbalvoti tika arī godalgoto vietu ieguvēji starptautiska līmeņa sacīkstēs. Balvas saņēmā Eiropas rallijkrosa čempionāta 2. vietas ieguvējs Artis Baumanis, Eiropas autokrosa čempionāta Super Buggy klases 2. vietas ieguvējs Ervīns Grencis un Eiropas autokrosa čempions Junior Buggy ieskaitē Justs Grencis.

Ordeņus par ieguldījumu autosportā saņēma Satiksmes ministrs Uldis Augulis un Raimonds Strokšs. Foto: Raimonds Volonts

Ordeni par ieguldījumu Latvijas autosporta attīstībā kā pirmie saņēma LR satiksmes ministrs Uldis Augulis un Raimonds Strokšs. Balvu par ieguldījumu saņēma arī kādreizējais rallija braucējs, Arta un Jāņa Baumaņu tēvs - Andris Baumanis, BKSB direktora vietnieks Normunds Lagzdiņš, kā arī Raimonds Kisiels un Arnis Vēza.
Komentāri
Ievaxy 26.11.2017 21:24
Jā par Vorobjovu divdomīgi!!
Sekoju līdz daudzu autosportistu gaitām to starp arī puišiem kas bija minēti komentārā par Nez!
Biju 333 trasē kad norisinājās Eiropas Nez čempionāta 1 posms kur kā galveno dalībnieku uzsvēra Nitišu!
Bet kā lielākais dienas pārsteigums izrādījās mzais Vītols kurš ne tikai pamanījās uzvarēt 1600 klasē, bet brauca vel vienā disciplīnā kroskartos kur arī kāpa uz pjedestāla kā 2vieta!
Jā piekrītu augšminētajam teicienam!

Tas notiek tikai Latvijā... izrādās ne tikai ar Baronielas remontu vai Brīvības ielas 3 kāršo remontu un utt, bet arī šeit!
puiks 26.11.2017 19:27
Nu, tanī vietā apbalvo J. Vorobjovu, piedaloties LT ( nu labi, arī uzvarēja tur), par LV vārda popularizēšanu pasaulē :DDD Tas sanāk viņš to dara labāk un vairāk nekā Baumaņi, Nitišs, Calko, tie paši NEZ braucēji utt. Lietuvā laikam nenormālā auditorija ir:D
123 26.11.2017 17:45
Dīvaina apbalvošana sadaļā "Apbalvoti tika arī godalgoto vietu ieguvēji starptautiska līmeņa sacīkstēs" , jo absolūti nepelnīti ir aizmirsti pieminēt un godināt puišus, kas visas sezonas garumā vairāk nekā stabili nesa Latvijas vārdu Ziemeļeiropā. Proti, Ziemeļvalstu Eiropas čempionātā rallijkrosā, kur kopvērtējumā tika izcīnīts viss NEZ pjedestāls.
Uzvarētāji NEZ starptautiskajā čempionātā:
3.vieta Elis Dukaļskis
2.vieta Edijs Ošs
1.vieta Roberts Vītols, kurš starp citu ir jaunākais čempions NEZ vēsturē, 14 gadu vecumā.

Bet tā laikam notiek tikai Latvijā...diemžēl..
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png