profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Haralds Šlēgelmilhs startēs ADAC GT Masters sacensībās

Go4speed 01.10.2014 - 12:06 Haralds Šlēgelmilhs startēs ADAC GT Masters sacensībās
Foto: www.adac-gt-masters.de

Haralds Šlēgelmilhs šajā nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. oktobrim, startēs ADAC GT Masters čempionāta noslēdzošajā posmā, kas norisināsies Hockenheimring trasē Vācijā. Šlēgelmilhs sacensībām pieteikts BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed komandas sastāvā un startēs ar Mercedes-Benz SLS AMG GT3 automašīnu.

ADAC GT Masters ir Vācijā plašu popularitāti ieguvis autošosejas čempionāts, kurā dalībnieki startē ar FIA GT3 klasei atbilstošām automašīnām. Šo sporta auto izveidē rasts kompromiss tehnisko mezglu sarežģītībā, lai spētu izveidot drošu un 500-600zs jaudīgu auto, kura uzturēšanas izmaksas vienlaicīgi būtu salīdzinoši zemas. Čempionāta atpazīstamību veicina arī fakts, ka tajās piedalās arī bijušie Formula 1 piloti – Hains Haralds Frencens (160 sacīkstes Formula 1), Haime Alguersuari (46), kā arī trīskārtējā Formula 1 čempiona Nikija Laudas dēls Matiass Lauda un 2013. gada pasaules rallija čempions Sebastjans Ožjē.

Haralds startēs BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed komandā, kas dibināta 1968. gadā un šobrīd ir viena no panākumiem bagātākajām vācu autošosejas komandām. Kopš dibināšanas Zakspeed izcīnījusi 443 uzvaras un 22 čempionu titulus, kā arī laika posmā no 1985. līdz 1989. gadam piedalījusies 75 Formula 1 sacīkstēs. Zakspeed pirms ADAC GT Masters noslēdzošā posma ir iekrājusi 68 punktus un čempionāta komandu vērtējumā ierindojas astotajā vietā.


Foto: www.adac-gt-masters.de

ADAC GT Masters noteikumi paredz, ka sacensību nedēļas nogalē ir jāveic divi, 60 minūtes gari braucieni, pirmais – sestdien, otrais – svētdien. Pie tam, ar vienu automašīnu startē divi piloti, tas nozīmē, ka pēc pirmajām 30 minūtēm automašīnas veic plānotu pilotu nomaiņu.

Šlēgelmilhs sacensībās piedalīsies kopā ar viena no visu laiku zināmākā vācu autošosejas pilota un trīskārtējā Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) čempiona Klaus Ludviga dēlu, 26 gadus veco Luka Ludvigs. Ludvigs savā autosportista karjerā līdz šim piedalījies 77 ADAC GT Masters sacensībās, no kurām septiņās arī svinējis uzvaru. 2014. gada čempionāta septiņos posmos Ludwig iekrājis 60 punktus un pilotu kopvērtējumā ierindojas 14. vietā.

''Jau ilgāku laiku veicu pārrunas ar Peteru Zakovski par iespēju startēt viņa vadītās komandas sastāvā un piedalīties ADAC GT Masters čempionātā. Liels prieks, ka beidzot izdevies sakopot visus nepieciešamos puzles gabaliņus, lai tas īstenotos un es varētu atkal sēsties automašīnā un startēt sacensībās,'' stāsta Haralds Šlēgelmilhs.

''Pirms došanās uz Vāciju izdevās veikt dažus testu braucienus ar 333 Autosport īpašumā esošo Radical SR3 RS auto, kas ļāva atgūtu nepieciešamās braukšanas iemaņas. Parocīgi, ka startēšu Hokenheimas trasē, kuru faktiski zinu no galvas, tāpēc ADAC GT Masters treniņbraucienos varēšu domāt tikai par Mercedes-Benz SLS AMG GT3 automašīnu, tās vadāmību trasē, regulējumiem un to, kā pielāgot savu braukšanas stilu, lai varētu sasniegt maksimālo sava ātruma robežu.''

''Zinu, cik svarīgs šis čempionāts ir BKK Mobil Oil Racing Team Zakspeed un cik augsta latiņa ir uzlikta pilotiem. Tāpēc liels paldies komandai par izrādīto uzticēšanos, jo es pirmo reizi braukšu pie Mercedes-Benz SLS AMG GT3 stūres un arī šāda formāta sacensībās. Zinu, ka komanda uzņemas lielu risku, dodot man šādu iespēju. Tāpēc ļoti ceru, ka man izdosies labi nostartēt un sagādāt komandai nepieciešamos punktus.''


Foto: www.adac-gt-masters.de

Kopš manām iepriekšējām šosejas sacensībām Moncā ar Formula 2 bolīdu būs pagājuši tieši divi gadi. Nevaru aprakstīt tās sajūtas, kas mani šobrīd ir pārņēmušas un to, cik ļoti vairs nevaru sagaidīt piektdienu, kad varēšu atgriezties trasē un darīt to, kas man izdodas un sagādā lielāko gandarījumu – braukt sacensībās!” nepacietīgs ir Haralds Šlēgelmilhs.

Jau šodien, trešdien, 1. oktobrī, Haralds Šlēgelmilhs devās uz Vāciju, kur netālu no Frankfurtes tiks veikti pēdējie mērījumi un izveidots individualizēta krēsla atlējums. Savukārt jau ceturtdien Haralds ieradīsies Hokenheimā, lai iepazītos ar gan ar komandu, gan savu sacīkšu automašīnu.

Informācija par ADAC GT Masters čempionātu pieejama WWW.ADAC-GT-MASTERS.DE. Sacensību rezultāti būs skatāmi ŠEIT. Savukārt tiešraidē sacensības translēs vācu televīzijas kanāls Kabel Eins, kuru Latvijā iespējams uztvert no satelīta Astra 1L.

Sacensību norises grafiks:
Piektdiena, 3. oktobris
10:00 – 11:00 Treniņbraucieni
14:45 – 15:45 Treniņbraucieni
18:10 – 19:10 Kvalifikācija
Sestdiena, 4. oktobris
13:00 – 14:00 Sacensību 1. brauciens
14:00 – 14:15 Apbalvošanas ceremonija
Sestdiena, 4. oktobris
10:00 – 10:15 Rīta treniņbraucieni
13:00 – 14:00 Sacensību 2. brauciens
14:00 – 14:15 Apbalvošanas ceremonija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png