profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svētdien startē jaunā vasaras autosprinta sezona

Artūrs Virbulis 11.05.2012 - 15:30 Svētdien startē jaunā vasaras autosprinta sezona
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē paralēli Talsu rallijam un drifta sezonas atklāšanai startē arī jaunā vasaras autosprinta sezona. Tā šogad ieguvusi vairākus jauninājumus, to starpā izmaiņas gan sacensību formātā, gan arī klašu sadalījumā. Pirmais posms risināsies svētdien, 13. maijā, „Biķernieku" kompleksajā sporta bāzē.

Jāatzīmē, ka visi 2012. gada sezonas posmi risināsies „Biķernieku" trasē, jo šī šobrīd ir vienīgā vieta, kas spēj nodrošināt jaunajam formātam atbilstošu trases konfigurāciju. Braucēji šogad sacentīsies ne vien klasiskajā sprinta disciplīnā, bet viņiem būs jāveic arī veiklības braucieni. Uzvarētājs tiks noteikts saskaitot abu disciplīnu rezultātus, līdz ar to izmaiņas spēku samērā šogad garantētas.

Pirmajam posmam šobrīd reģistrējušies 22 dalībnieki, tomēr sacensību dienā uz starta parasti parādās ievērojami kuplāks braucēju skaits. Reģistrēto pilotu sarakstā atrodami tādi pagājušo gadu līderi kā 2010. un 2011. gada 2500+ klases čempions Andris Slava, aizvadītā gada 1800 klases čempions Imants Firsts un vasaras autosprinta leģenda Jānis Skujiņš. Vislielākais dalībnieku skaits ar deviņiem braucējiem šobrīd ir pilnpiedziņas (4WD) klasē.


Pagājušā gada 1800 klases čempions Imants Firsts. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Favorīts šajā klasē ir Andris Slava („Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš sarunā ar „Go4speed" atzina, ka patrenēties pirms sacīkstēm īsti vēl nav sanācis: „Vienu reizi esmu bijis „333", tomēr ātri pārsitu riteni un patrenēties nesanāca. Šodien domāju aizbraukt līdz Biķerniekiem pabraukāt." Taujāts par šī gada iespējamajiem konkurentiem, Slava atbild, ka „nevar zināt, ir jauni braucēji. Gribās, lai būtu konkurence un intriga, jo vienmuļi braukāt nav tas".

Pagājušo gadu čempions atklāja arī to, ka ar Juri Jevhutu, Ilmāru Vējiņu un Mareku Žukuru vienojušies par vienāda tipa riepām, līdz ar to sagaidāms, ka starp šiem „Mitsubishi Lancer Evolution" pilotiem varētu būt sagaidāmas interesantas cīņas. „Brauksim uz pirmo posmu ar mērķi braukt visu sezonu, izcīnīt kādu medaļu un iegūt sporta meistara titulu," tā par saviem šī gada mērķiem Andris Slava.

Aizmugures piedziņas (RWD) ieskaitē jaunā formāta dēļ varētu būt samazinājies Imanta Firsta („Toyota Corolla") pagājušā gada pārsvars, tādējādi konkurenci čempionam varētu sagādāt Jānis Skujiņš („BMW 318iS"). Savukārt priekšpiedziņas (FWD) klasē par pārliecinošu favorītu var uzskatīt Modri Žentiņu („Honda Crx"), kurš aizvadītajā gadā sevi pierādījis visās autosprinta disciplīnās.

Sacensību sākums svētdien, 12. maijā, noteikts uz 12:00, līdz ar to sacensību beigas un apbalvošana sagaidāma uz plkst. 16:00-17:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png