profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa 1. posmā triumfē Jānis Hāns ar 'Audi A4' (VIDEO)

Go4speed 05.12.2018 - 09:48 Rīgas Ziemas kausa 1. posmā triumfē Jānis Hāns ar 'Audi A4' (VIDEO)
Foto: Raimonds Volonts

Sestdien, 1. decembrī, Biķernieku trasē tika dots starts Rīgas Ziemas kausa 2018./2019. gada sezonai. Visplašāk pārstāvētajās pilnpiedziņas klasēs šoreiz labākos rezultātus ar sev neierasto Audi A4 demonstrēja Jānis Hāns, triumfējot 4WD un 4WD OPEN ieskaitēs.

Sezonas atklāšanā uz starta izgāja 152 dalībnieki, kuriem dienas gaitā bija jātiek galā ar mainīgajiem apstākļiem Biķernieku trasē. Pirmā brauciena laikā trasi vēl klāja viegla sniega kārta, tomēr ar katru nākamo pilotu sniega kļuva arvien mazāk, segumam kļūstot par tīru ledu. Pēc rezultātiem dienas beigās varēja redzēt, ka vieni bija ātrāki sniegā, bet otri ledū, līdz ar to vien divās no vienpadsmit klasēm visus trīs iebraucienus spēja uzvarēt viens pilots.

SAILUN 2WD klasē, kurā jāstartē ar Sailun Ice Blazer WST3 riepu modeli, un 2WD ieskaitē pjedestāls bija ļoti līdzīgs, jo uzvaru abos gadījumos svinēja Renārs Zapackis (Honda Civic), kamēr pa vienai otrajai un vienai trešajai vietai Marekam Matvejevam un Jānim Spīķim. Matvejevs un Spīķis šajās priekšpiedziņu ieskaitēs startēja ar auto, ko parasti ierasts redzēt pilnpiedziņās – Subaru Impreza. Mareks skaidro, ka šosezon vēlas izmēģināt spēkus starp priekšpiedziņām, tādēļ savam auto vienkārši atvienojis aizmugurējo tiltu. Šiem abiem pilotiem arī 2WD OPEN izdevās uzkāpt uz pjedestāla, jo Matvejevam uzvara, bet Spīķim trešā vieta.

Ja 2WD klasēs bija samērā līdzīgi pjedestāli, tad identiski tie bija RWD un RWD OPEN ieskaitēs – pirmais Raimonds Erins (Volvo 940), otrais Jānis Visockis (BMW 325), bet trešais ziemas sacensību debitants Arnolds Kaminskis (BMW 323), kurš bija ļoti pārsteigts par savu veiksmīgo rezultātu. Interesantākais automobilis starp RWD noteikti bija skaistais Subaru BRZ, ar ko startēja viesi no Lietuvas, brāļi Darius un Mantas Vrubliauskas. Tā kā SAILUN RWD klasē nestartēja parasto klašu līderi, tad šeit pjedestāls pavisam atšķirīgs – Jānis Bajaruns pirmais, Aleksandrs Grīva otrais, bet trešā vieta Edgaram Kuduram.


Foto: Raimonds Volonts

Pilnpiedziņu ieskaitēs uz goda pjedestāla dažādās secībās bija sastopami teju vieni un tie paši braucēji, no kuriem vislabāk veicās Jānim Hānam – uzvaras 4WD un 4WD OPEN, kā arī trešā vieta Audi Quattro klasē. Lai arī pēdējos gados gan vasarā, gan ziemā Hānu bija pierasts redzēt pie Subaru Impreza stūres, viņš šoreiz sacīkstēs startēja ar pirmās paaudzes Audi A4. Visas dienas garumā viņš ļoti slavēja Audi vadāmību, tomēr sacīkstes nācās noslēgt ar pusass defektu, neļaujot aizvadīt trešo braucienu Audi Quattro ieskaitē.

Trīs pjedestāli arī ziemas sacensību meistaram Artim Vicinskim, kurš pie Subaru Impreza stūres izcīnīja otrās vietas SAILUN 4WD un 4WD OPEN klasē, kā arī trešo vietu 4WD ieskaitē. Veiksmīgas sacīkstes aizvadīja arī Kalvis Blūms, kurš spēja uzvarēt ar diviem dažādiem automobiļiem – SAILUN 4WD viņš pilotēja Mitsubishi Lancer Evo, savukārt AUDI QUATTRO ieskaitē viņš brauca ar Audi A4.

Par pārsteigumu 4WD klasē parūpējās Kaspars Mamons, kurš, startējot ar Valta Zvaigznes Subaru Impreza, izcīnīja otro vietu. Mamonam pašam labie rezultāti bija liels pārsteigums, tāpat viņš atzīmēja, ka pēc pabraukšanas ar pilnpiedziņu būs grūti pāriet atpakaļ uz aizmugurējo piedziņu. Zvaigzne gan arī tika pie pjedestāla, 4WD OPEN ieskaitē finišējot kā trešais.

Pirmajā posmā uz starta DĀMU klasē izgāja 6 dalībnieces. Ātrākā šoreiz ar uzvarām visos trīs iebraucienos bija Marta Starka, savukārt aiz viņas uz pjedestāla kāpa Linda Kundziņa un Inese Titova. Nākamais Rīgas Ziemas kausa posms Biķerniekos norisināsies tieši pirms Ziemassvētkiem - 22. decembrī. Sīkāka informācija par Rīgas Ziemas kausu atrodama gan mājaslapā https://kalvemotorsports.lv/ziema/, gan Facebook vietnē - https://www.facebook.com/rigasziemaskauss/.



Rīgas Ziemas kausa 1. posma rezultāti:
SAILUN 2WD
1. Renārs Zapackis, Honda Civic
2. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza
3. Jānis Spīķis, Subaru Impreza

2WD
1. Renārs Zapackis, Honda Civic
2. Jānis Spīķis, Subaru Impreza
3. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza

2WD OPEN
1. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza
2. Edvīns Vansovičs, Opel Kadett
3. Jānis Spīķis, Subaru Impreza

SAILUN RWD
1. Jānis Bajaruns, BMW 323
2. Aleksandrs Grīva, BMW 325
3. Edgars Kudurs, BMW 323

RWD
1. Raimonds Erins, Volvo 940
2. Jānis Visockis, BMW 325
3. Arnolds Kaminskis, BMW 323

RWD OPEN
1. Raimonds Erins, Volvo 940
2. Jānis Visockis, BMW 325
3. Arnolds Kaminskis, BMW 323

SAILUN 4WD
1. Kalvis Blūms, Mitsubishi Lancer Evo
2. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
3. Ivars Vēlme, Audi A4

4WD
1. Jānis Hāns, Audi A4
2. Kaspars Mamons, Subaru Impreza
3. Artis Vicinskis, Subaru Impreza

4WD OPEN
1. Jānis Hāns, Subaru Impreza
2. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
3. Valts Zvaigzne, Subaru Impreza

AUDI QUATTRO
1. Kalvis Blūms, Audi A4
2. Jurģis Meisters, Audi A4
3. Jānis Hāns, Audi A4

DĀMAS
1. Marta Starka, Seat Ibiza
2. Linda Kundziņa, Audi A3
3. Inese Titova, VW Golf

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png