profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas autošosejas čempions šogad cīnīsies par uzvarām Eiropā

Artūrs Virbulis 06.03.2012 - 21:05 Baltijas autošosejas čempions šogad cīnīsies par uzvarām Eiropā
Foto: Go4speed

Līdz šim Latvijā ar autošosejas panākumiem Eiropā spīdēja Haralds Šlēgelmilhs un Karlīne Štāla, tomēr šogad tiem solās pievienoties vēl viens pašmāju braucējs - jaunais Konstantīns Calko. Viņš jau aizvadītajā sezonā pierādīja, ka ir ātrs, izcīnot čempiona titulu Baltic Open I ieskaitē, tomēr šogad Calko plāno sacensties ar braucējiem no visas Eiropas, startējot „Radical Masters Euroseries" seriālā.

Šis seriāls sastāv no septiņiem posmiem, kuri risinās septiņās dažādās trasēs. Zināmākās no tām noteikti ir F1 kalendārā manītās Silverstounas (Lielbritānija) un Spā (Beļģija) trases. Precīzs dalībnieku skaits 2012. gada sezonai vēl nav zināms, tomēr Konstantīns Calko atzīst, ka konkurence lētākajās „SR3" un „SR5" klasēs būs liela. Calko šogad trasē dosies ar „Radical SR5" sacīkšu automašīnu, un pārstāvēs spāņu komandu „Speed Factory Racing". Viņa komandas biedrs, ar kuru Calko dalīs automašīnu, būs pieredzējušais vācu sportists Tomass Maidingers (Thomas Meidinger), kurš 2009. gadā kļuva par „SR5" klases uzvarētāju.


Calko pie aizvadītā gada mašīnas. Foto: Go4speed

Konstantīns Calko nāk no kartinga vides, kurā viņš izcīnījis vairākus Latvijas un Baltijas čempiona titulus. Aizvadītajā gadā šiem sasniegumiem Calko piepulcēja Baltijas čempiona titulu autošosejā, tādēļ ir saprotams lēmums par startiem ārpus Latvijas. „Mēs jau sen domājām braukt kaut kur ārpus Latvijas, tomēr pagājušajā gadā braucām Baltic Open, jo nebija sponsoru. Uz šo gadu parādījās, tādēļ varu braukt „Radical"," tā par pāriešanu uz „Radical Masters Euroseries" seriālu Konstantīns Calko.

Viņš gan piebilst, ka „brauksim šogad arī Baltijas čempionātu kartingā, varbūt arī Baltic Open klasi autošosejā un „1000 km" sacīkstes Rīgā". Galvenā uzmanība gan tiks veltīta Eiropas sacīkstēm, jo jaunais sportists sev izvirzījis ambiciozus mērķus: „Mans mērķis ir iebraukt TOP 3, un domāju, ka tas sanāks. Pagājušajā gadā jau bija laba sajūta." Šeit jāatzīmē, ka Calko pagājušajā gadā Spānijā aizvadīja vienu „Radical" posmu, kurā pirmo reizi startēdams spēja sacensties ar ātrākajiem pilotiem.


Radical SR5 sacīkšu automobilis. Foto: Radical Racing

Būtiski, ka Konstantīns plāno startēt visos septiņos „Radical Masters Euroseries" posmos, kas viņam paver iespēju cīnīties par kopvērtējuma uzvaru un tikt pamanītam starptautiskajā autošosejas līmenī. „Vairāki posmi notiek paralēli „Lemānas" seriālam, un direktors teica, ja mani ieraudzīs, es iepatikšos, tad mani var arī paņemt kādā komandā. Tomēr par to es nedomāju, galvenais labi nobraukt šo sezonu," par nākotnes iespējām izsakās Konstantīns Calko.

Radical Masters Euroseries kalendārs:
14.04, Silverstouna, Lielbritānija
3.05, Spā-Frankošampa, Beļģija
26.05, Zandvorta, Nīderlande
21.07, Pola Rikārda trase, Francija
25.08, Red Bull Ring, Austrija
6.10, Donington Park, Lielbritānija
2.11, Barselona, Spānija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png