profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

333 Ziemas kausa pirmajā posmā pārsteigumus sagādā juniori un dāmas

Go4speed 26.11.2017 - 20:29 333 Ziemas kausa pirmajā posmā pārsteigumus sagādā juniori un dāmas
Foto: Edijs Elksnis

Sestdien, 25.novembrī, ar Klasisko posmu tika atklāta 333 Ziemas kausa 11.sezona. Sacensībās kopumā piedalījās 120 dalībnieki, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šajā kausā. Lieliskus rezultātus sacensībās uzrādīja vairāki debitanti un junioru klases braucēji (līdz 16 gadiem), kā arī par nopietnu konkurenti sevi pieteica Nelda Žentiņa, kura, startējot 2WD AM grupā, uzrādīja TOP3 cienīgus rezultātus arī PRO grupas ietvaros.

4WD klase
Pirmo sezonas posmu atklāja 4WD (pilnpiedziņa) klase, kurā kopumā startēja 42 dalībnieki (20 PRO, 22 AM).
Uzvaru PRO grupā izcīnīja Kristaps Feldmanis, otrā vieta Jānim Hānam, trešā – Intam Dimiņam. Savukārt AM grupā pārliecinoša pirmā vieta Mārcim Stūriškam, otrā vieta Uldim Megnim, trešā – Modrim Feodorovam.
Feldmanim, Megnim un Feodorovam šīs bija debijas sacensības 333 Ziemas kausā. 4WD klasē starp dalībniekiem bija tādi pieredzējuši bracēji kā Reinis Nitišs, Kārlis Nebars un citi. Braši cīnījās arī divi juniori - deviņgadīgais Marks Jeršovs un viņa trispadsmitgadīgā māsa Kitija Jeršova.


Foto: Edijs Elksnis

2WD klase
Priekšpiedziņas klases rezultātus varētu raksturot ar teicienu par studentiem, kuri ar laiku pārspēj savus skolotājus – gan AM, gan PRO klasē uz pjedestāla vietas izcīnīja arī juniori. PRO grupā par uzvarētāju kļuva pieredzējušais Reinis Trūps, izcīnot maksimālo punktu skaitu. Savukārt otro vietu izcīnīja desmitgadīgais Tomass Štolcermanis, kurš pagājušajā sezonā izcīnīja AM klases kopvērtējuma otro vietu, bet šogad tika pārcelts jau PRO klasē. Trešā vieta - Naurim Aizsilam.

Arī AM grupā bija vērojamas sīvas cīņas, kuru beigās vienāds punktu skaits (67) bija gan pirmajai, gan otrajai vietai. Taču šoreiz, iegūstot augstākas vietas trīs braucienos, pirmā vieta Dināram Tučam. Otrā vieta – Neldai Žentiņai, kura pārsteigumu radīja ne vienam vien pieredzējušam autobraucējam. Savukārt trešajā vietā juniors – Krists Ziders. 2WD grupā kopumā startēja 41 dalībnieks ( 24 PRO, 17 AM)

RWD klase
RWD grupā cīņas starp līderu pozīcijām turpinājās kā ierasts starp ilggadējiem sāncenšiem. PRO klasē šoreiz labākais un uzvaru izcīnīja Aigars Tīdmanis. Otrā vieta Kasparam Mamonam, bet trešo vietu izcīnīja Kaspars Fricsons. AM grupā uz pirmā pjedestāla pakāpiena – Artūrs Vilciņš, otrā vieta – Mikum Gūtmanim, bet trešā – Kasparam Verdenam. Aizmugures piedziņas klasē pirmo reizi latviešu braucējiem konkurenci sastādīja arī divi lietuviešu braucēji. Šoreiz RWD grupu pārstāvēja 37 dalībnieki (22 PRO, 15 AM)


Foto: Edijs Elksnis

Haralds Šlēgelmilhs, autosportists un “333” vadītājs: ''333 Ziemas kausa vienpadsmito sezonu atklājām ar vairākiem patīkamiem pārsteigumiem un jaunatklājumiem dalībnieku vidū. Pirmkārt, jau rekordlielais dalībnieku skaits priecē un liecina par to, ka standartauto segmenta sacensības turpina attīstīties! Vairāk nekā trešdaļai no visiem dalībniekiem šīs bija debijas sacensības 333 Ziemas kausā, un kā izrādījās – viņi sastādīja ļoti nopietnu konkurenci jau ilggadējajiem dalībniekiem.
Liels gandarījums starp dalībniekiem redzēt nu jau 10 junioru braucējus, kuri sekmīgi cīnījās kopā ar visiem gan AM, gan PRO grupās, un “izgriežot pogas” tādiem kungiem, kuriem autosporta pieredze ir iespējams divreiz vairāk, nekā jaunajam dalībniekam gadu. Šis bija veiksmīgs starts 333 Ziemas kausa sezonai, lai saprastu, ar ko tad šogad būs jācīnās, lai izcīnītu galveno balvu – braucienu uz Gruzijas trasi Rustavi International Motorpark, kurā tiks aizvadīti pieredzes braucieni ar dažādiem sacīkšu auto.''

Atgādināsim, ka 333 ''Ziemas kauss 2017 / 2018'' ir standarta auto sacensības, kurās var piedalīties ikviens braukt gribētājs. Cīņas tiek aizvadītas trīs klasēs (4WD, RWD, 2WD) un profesionāļu un amatieru ieskaites grupās. Šīs sezonas sacensību posmi: 25.novembris, 16.decembris, 13.janvāris, 27.janvāris, 10.februāris. Sacensības tiek aizvadītas pēc dažādiem sacensību formātiem un mainīgām trases konfigurācijām.

Šī gada balvu fonds ir 11 000 EUR apmērā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png