profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'RX Challenge' rudens cīņās uzvar Kārlis Nebars

Go4speed 27.09.2017 - 08:31 'RX Challenge' rudens cīņās uzvar Kārlis Nebars
Foto: Oskars Freijs

Pagājušajā svētdienā, Biķernieku trases rallijkrosa konfigurācijā norisinājās „RX Challenge” rudens sacensības. Ātrākajā 4WD OPEN klasē triumfēja Kārlis Nebars ar Subaru Impreza, savukārt dienas absolūti ātrākos braucienus bez ieskaites uzrādīja ar Mitsubishi Lancer Evo startējošais Andris Kulbergs.

Ja „RX Challenge” pavasara sacīkstēs gan dalībniekus, gan organizatorus pārsteidza sniegs, tad šoreiz laika apstākļi priecēja ar siltu un patīkamu atvasaru. Tas attiecīgi nozīmēja vienādus apstākļus trasē un ideālus priekšnosacījumus aizraujošām cīņām. Jāatzīmē, ka uz starta 8 ieskaites klasēs stājās vairāk nekā 150 dalībnieki, tāpat daudzi sportisti izmantoja iespēju aizvadīt bez ieskaites braucienus.

Rīta cēlienā Biķernieku rallijkrosa trasē devās abās pilnpiedziņas klasēs startējošie piloti. 4WD 2800 ieskaitē pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja Ints Dimiņš (Audi 80), tomēr nākamajos mēģinājumos ātrākais bija autosprintu vecmeistars Mareks Matvejevs ar Subaru Impreza. Tā kā rezultātu noteikšanā tika ņemti vērā divi labākie braucieni, tad uzvara Matvejevam, otrais Dimiņš, bet vietu uz trešā goda pjedestāla pakāpiena sev nodrošināja Niks Kanders (Audi 80).


Foto: Oskars Freijs

Dienas ātrākajā klasē cīņā par pirmo trijnieku iesaistījās seši braucēji, kurus dienas beigās šķīra vien nepilnas astoņas sekundes. Sākotnēji vadībā izvirzījās Kristaps Sarma (Mitsubishi Lancer Evo), tomēr nākamajos divos braucienos rezultāts netika uzlabots tik strauji kā konkurentiem un rezultātā divu braucienu summā ceturtā vieta. Uzvaru ar izciliem noslēdzošajiem mēģinājumiem izcīnīja Kārlis Nebars, aiz sevis atstājot pavasara uzvarētāju Valtu Zvaigzni (Subaru Impreza) un Sandi Eisleru (Mitsubishi Lancer Evo).

Pēc pilnpiedziņām uz starta stājās dalībnieki ar vienas ass piedziņas spēkratiem. RX1600 ieskaitē konkurentus bez jebkādām cerībām atstāja Gatis Ābelītis (Citroen Saxo), otrās vietas ieguvēju Pēteri Dūku (Opel Corsa) apsteidzot par vairāk nekā 13 sekundēm. Trešā vieta šoreiz Matīsam Ošam ar MG ZR. RX2000 klasē cīņas gan bija sīvākas, jo uzvarētāju Ģirtu Ozoliņu (Honda CRX) un otrajā vietā esošo Arvi Bērziņu (VW Golf) dienas beigās šķīra vien 0,58 sekundes. Trešā vieta Naurim Aizsilam ar VW Golf.

Ja RX1600 un RX2000 ieskaitēs dominēja auto ar priekšējo piedziņu, tad RX3000 pirmo trijnieku savā starpā sadalīja dalībnieki ar aizmugurējās piedziņas spēkratiem, precīzāk, 3. sērijas BMW. Uzvaru ar 2,5 sekunžu pārsvaru izcīnīja Mārtiņš Prūsis, bet otro un trešo vietu, t.i. Mārtiņu Kļavu un Ervīnu Ērgli gan šķīra vien 0,18 sekundes.


Foto: Oskars Freijs

Blīvākie rezultāti dienas beigās bija redzami 2WD OPEN ieskaitē, kur pirmais piecinieks spēja iebraukt divās sekundēs. Ārpus pjedestāla palika Kaspars Mamons un Kristaps Martinovs, no kuriem otrajam gan dienas ātrākie laiki bez ieskaites braucienos un attiecīgi speciālā balva no „Nitram”. Jāatzīmē, ka pasākuma atbalstītājs „Nitram” bija parūpējies arī par īpašiem uzvarētāju kausiem. Pie tādiem sīvā cīņā tika, protams, arī 2WD OPEN pirmais trijnieks – Mārcis Martinovs (BMW M3), Ēriks Kursišs (Opel Astra) un Mārtiņš Spīķis (Ford Fiesta).

Ja 2WD OPEN Ēriks Kursišs Martinovam zaudēja vien 0,04 sekundes, tad PRO2000 Kursišam izdevās uzkāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Otrā vieta Mārtiņam Spīķim, bet trešais Kaspars Zuģickis ar Seat Leon. Īpašajā dāmu ieskaitē šoreiz startēja septiņas dalībnieces, no kurām vislabāk veicās Laurai Gluškovai (VW Golf). Otrajā vietā finišēja Kitija Jeršova (Subaru Impreza), bet trešā pozīcija Lindai Cikmačai (Seat Leon).

„RX Challenge” Rudens rezultāti:
4WD 2800
1. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza
2. Ints Dimiņš, Audi 80
3. Niks Kanders, Audi 80

4WD OPEN
1. Kārlis Nebars, Subaru Impreza
2. Valts Zvaigzne, Subaru Impreza
3. Sandis Eislers, Mitsubishi Lancer Evo

RX1600
1. Gatis Ābelītis, Citroen Saxo
2. Pēteris Dūka, Opel Corsa
3. Matīss Ošs, MG ZR

RX2000
1. Ģirts Ozoliņš, Honda CRX
2. Arvis Bērziņš, VW Golf
3. Nauris Aizsils, VW Golf

RX3000
1. Mārtiņš Prūsis, BMW 3. sērija
2. Mārtiņš Kļava, BMW 3. sērija
3. Ervīns Ērglis, BMW 3. sērija

PRO2000
1. Ēriks Kursišs, Opel Astra
2. Mārtiņš Spīķis, Ford Fiesta
3. Kaspars Zuģickis, Seat Leon

2WD OPEN
1. Mārcis Martinovs, BMW M3
2. Ēriks Kursišs, Opel Astra
3. Mārtiņš Spīķis, Ford Fiesta

DĀMAS
1. Laura Gluškova, VW Golf
2. Kitija Jeršova, Subaru Impreza
3. Linda Cikmača, Seat Leon
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png