profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autosprinta čempionāta fināls netiek atcelts, sportisti gatavi cīņām

Artūrs Virbulis 24.02.2012 - 13:00 Ziemas autosprinta čempionāta fināls netiek atcelts, sportisti gatavi cīņām
Šāda izskatījās Brīvkalnu autotrase piektdienas, 24. februāra, pēcpusdienā. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Spītējot pavasarīgajiem laika apstākļiem un apkārt redzamajam atkusnim, svētdien, 26. februārī, „Brīvkalnu" auto trasē risināsies ziemas autosprinta čempionāta piektais posms jeb fināls. Par čempiona titulu sola cīnīties teju visi ātrākie piloti, tomēr finālā uzvaras pamatā būs ne vien ātrums, bet arī spēja pielāgoties mainīgajam segumam.

Kā šorīt portālam pavēstīja fināla organizators Eduars Kalve, tad posms notiks un viss ritēs pēc nolikuma. Trases segumu šobrīd veidojot sasalusi zeme, sniegs un ūdens, kas izveidojis lielākas un mazākas peļķes. Tomēr Kalve min, ka uz svētdienu sola aukstāku laiku un sniegputeni, t.i. ziemas autosprinta disciplīnai atbilstošus laika apstākļus. Jāatzīmē vienīgi, ka „Brīvkalnu" trase līdz svētdienai apmeklētājiem slēgta.


Sasalušo zemi klāj neliela dubļu un ūdens kārta. Piektdienas, 24. februāra, pēcpusdiena. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Dalībnieku saraksts ar katru dienu paliek arvien kuplāks, un šobrīd sacensībām reģistrējušies jau 38 piloti. Ņemot vērā, ka daudzi braucēji reģistrējas uz vietas, tad svētdien uz starta varētu iziet ap 50 braucējiem. Starp dalībniekiem manāmi ne vien kopvērtējumu līderi kā brāļi Laukšteini, brāļi Cīrulnieki un brāļi Tīdmaņi, bet arī kartingists Raivo Luhse, rallists Kārlis Nebars un drifteris Jānis Lamberts. Zīmīgi, ka visi trīs sacīkstēs piedalīsies ar „Subaru Impreza" automašīnām.


Kurzemes reģiona 2WD līderis Aivo Gailītis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

2WD klasē viens no spēcīgākajiem šīs sezonas sportistiem ir kurzemnieks Aivo Gailītis, viņš Kurzemes reģionā šoziem pirmais. Aivo mērķis finālā ir skaidrs: „Ja jau braucu, tad mērķēju uz pirmajām vietām. Vienkārši tāpat pabraukāties var arī citur." Tikpat kaujinieciski noskaņots ir arī Vidzemes līderis Armands Cīrulnieks, sakot, ka „jābrauc līdz galam. Finālā ies raibi, bet mērķis, protams, ir nobraukt pa pirmo vietu".

RWD ieskaitē viens no favorītiem ir pagājušā gada vicečempions un šobrīd kopvērtējumā otrajā vietā esošais Aigars Tīdmanis. „Braucu uz finālu, lai vinnētu, pietiks tās otrās vietas," smejas Tīdmanis, piebilstot, ka „tiks darīts viss, lai izdotos. Mums viss ir kārtībā, esam gatavi". Viņš uzslavē arī organizatorus, sakot, ka „labi, ka nenobijās no laika apstākļiem un nolēma neatcelt pasākumu. Apstākļi visiem vieni, būs interesanti".


Centra reģiona RWD līderis Aigars Tīdmanis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Gatavs cīnīties par uzvaru ir vēl viens aizvadītā gada vicečempions, t.i. 4WD klases pilots Jānis Slišāns. „Mērķis ir čempiona tituls. Galvenie konkurenti solās būt Māris Zālītis, Vigo Rubenis, Artis Upītis, arī ar Aināru Eikerta jārēķinās. Konkurence ir, spriedze būs, jācīnās," tā par gaidāmo finālu Slišāns. Vissīvākā konkurence ir tieši 4WD klasē, jo pirmo - Arti Upīti - no vienpadsmitā Jāņa Lamberta šķir vien desmit punkti.

Ziemas autosprinta čempioni tiks noteikti, saskaitot līdz šim reģionos iegūtos punktus un finālā iegūtos punktus. Finālā iegūtās vietas un punkti gan būs būtiskāki, jo, ja šobrīd līderiem ir 35-39 ieskaites punkti, tad fināla posma uzvarētājam būs iespējams iegūt klāt līdz pat 60 punktus. Fināls sastāvēs no četriem braucieniem, no kuriem katram braucējam tiks ņemti vērā trīs labākie. Katra brauciena uzvarētājam tiks piešķirti 20 punkti, otrajai vietai 17 u.t.t.

Kopvērtējums pirms fināla:
2WD
1. Sandis Laukšteins, 37 punkti
2. Aivo Gailītis, 37 punkti
3. Armands Cīrulnieks, 36 punkti

RWD
1. Kristaps Daģis, 39 punkti
2. Aigars Tīdmanis, 37 punkti
3. Modris Cīrulis, 36 punkti

4WD
1. Artis Upītis, 39 punkti
2. Jānis Slišāns, 37 punkti
3. Vigo Rubenis, 36 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png