profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autosprinta čempionāta finālā ies karsti, favorīti Laukšteins, Daģis un Upītis

Artūrs Virbulis 21.02.2012 - 18:01 Ziemas autosprinta čempionāta finālā ies karsti, favorīti Laukšteins, Daģis un Upītis
Ainārs Eikerts. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Ziema iet uz beigu pusi, un līdz ar to arī ziemas autosprinta čempionāts tuvojas noslēgumam. Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadīti pēdējie reģionu posmi, tādēļ jau svētdien, 26. februārī, „Brīvkalnu" trasē (Rīga-Liepāja šosejas 21. km) risināsies ziemas autosprinta čempionāta piektais posms jeb fināls. Uz starta, protams, visi spēcīgākie šīs ziemas braucēji, kuri ir kareivīgi noskaņoti un gatavi cīnīties līdz galam.

Katrā reģionā - Centrā, Kurzemē, Vidzemē - ir aizvadīti četri reģionu kausa posmi. Lai cīnītos par čempiona titulu, dalībniekam bija jāstartē vismaz 3 posmos kādā no reģiona kausiem. Otrs nosacījums, lai varētu cīnīties par čempiona titulu, ir nepieciešama LAF SAK ziemas autosprinta 2012. gada licence. Čempiona tituli tiks izcīnīti trīs klasēs - FWD, RWD un 4WD. Fināla posmā paredzēti 4 braucieni. Sacensību ieskaitē tiks iekļauti trīs labākie rezultāti no četriem braucieniem. Par čempionāta uzvarētājiem kļūst tie braucēji, kas savākuši visvairāk punktus 3 reģionu posmos un fināla brauciena 3 braucienu ietvaros.

Kopumā trīs reģionu cīņās piedalījušies ap 100 dalībniekiem. Jāatzīmē, ka daļa dalībnieku startējuši vairākos reģionu kausos ar mērķi izcīnīt vairāk punktus vai arī ietekmēt rezultātu kādam no sīvākajiem fināla konkurentiem. Čempionāta ieskaitē tiek ņemts vērā tas reģiona kauss, kurā izcīnīti visvairāk ieskaites punkti.

2WD ieskaitē kā līderis uz „Brīvkalniem" dosies Sandis Laukšteins, kuram gan turpat blakus ar vienādu punktu skaitu atrodas Aivo Gailītis. Turpat rokas attāluma stiepienā arī brāļi Armands un Ivars Cīrulnieki, Valters Liepiņš un Modris Žentiņš. Reģistrējušies piektajam posmam ir arī Ulvis un Gints Bujāni no Cēsīm, kas par titulu cīnīties nevarēs, bet konkrētā posma ietvaros no viņiem var sagaidīt labus rezultātus.

Aizmugures piedziņas ieskaitē favorīta loma ir pērnā gada čempionam Kristapam Daģim, kurš uz finālu dodas ar pirmo numuru. Galvenie konkurenti viņam aizvadītā gada vicečempions Aigars Tīdmanis, kā arī vēl divi Kurzemes reģiona braucēji - Modris Cīrulis un Jānis Visockis. Būs interesanti vērot, vai Tīdmanim izdosies pārspēt ātro un stabilo Daģi.


Pagājušā gada čempions - līderis arī šajā sezonā - Kristaps Daģis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Saspringts kopvērtējums 4WD klasē, kurā pirmajā desmitniekā redzami daudzi autosportā zināmi un atzīti uzvārdi. Pirmajā vietā šobrīd vidzemnieks Artis Upītis, kuram uz pēdām min divi centra reģiona līderi - Jānis Slišāns un Vigo Rubenis. Ātrākie Kurzemē ir vecmeistars Ainārs Eikerts un rallists Ralfs Sirmacis. Ātrāko braucēju starpā ir arī Kristaps Feldmanis, Kārlis Nebars, Māris Bunka un Jānis Lamberts.


Viens no pretendentiem uz čempiona titulu 4WD klasē - Jānis Slišāns. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Jāatzīmē, ka ziemas autosprinta čempionāta piektajā posmā var piedalīties ne vien tie braucēji, kas cīnās par čempiona titulu, t.i. ir piedalījušies vismaz trīs viena reģiona posmos, bet gan visi ieinteresētie sportisti.

Kopvērtējums pirms fināla:
2WD
1. Sandis Laukšteins, 37 punkti
2. Aivo Gailītis, 37 punkti
3. Armands Cīrulnieks, 36 punkti

RWD
1. Kristaps Daģis, 39 punkti
2. Aigars Tīdmanis, 37 punkti
3. Modris Cīrulis, 36 punkti

4WD
1. Artis Upītis, 39 punkti
2. Jānis Slišāns, 37 punkti
3. Vigo Rubenis, 36 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png