profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa ledus cīņās triumfē Dimiņš ar 'Audi 80'

Go4speed 25.01.2017 - 22:23 Rīgas Ziemas kausa ledus cīņās triumfē Dimiņš ar 'Audi 80'
iAuto 4WD ieskaites ātrākie braucēji. Foto: Oskars Freijs

Pagājušajā svētdienā, 22. janvārī, Biķernieku trasē tika aizvadīts ceturtais un priekšpēdējais šīs sezonas Rīgas Ziemas kausa posms. Ātrākajās pilnpiedziņas klasēs šoreiz trīs dažādi uzvarētāji - Mareks Žukurs, Kalvis Blūms un Ints Dimiņš.

Lai arī ārā valdīja pavasarīga noskaņa un uz ielām bija vērojams pamatīgs atkusnis, trasē valdīja ledus, kas vien atsevišķās vietās mijās ar asfaltu. Slidenajos apstākļos uz starta stājās 113 dalībnieki, ļaujot braucējiem atkal aizvadīt četrus iebraucienus. Jāatzīmē, ka, tāpat kā iepriekšējos posmos, arī šoreiz uzvarētāja noteikšanai tika ņemti vērā divi labākie dienas braucieni.

SAILUN 2WD klasē kārtējās pārliecinošās sacensības aizvadīja kopvērtējuma līderis Miks Ķenavs (VW Golf), uzvarot trijos iebraucienos un tādējādi izcīnot arī posma uzvaru. Šis panākums viņam ļāvis jau priekšlaicīgi svinēt uzvaru kopvērtējumā. Otrais posmā ar Honda Civic startējošais Renārs Zapackis, savukārt trešā vieta Jānim Spīķim (Opel Corsa).


Foto: Oskars Freijs

SAILUN RWD ieskaitē katrs pa divām uzvarām braucienos izcīnīja Gints Mezītis (BMW 325) un Uldis Augulis (BMW 325), tomēr tā kā Mezītim labāki pārējo braucienu rezultāti, tad viņam arī uzvara posmā. Trešā vieta šoreiz kopvērtējuma līdera godā esošajam Kasparam Mamonam (BMW 325).

Ar divām uzvarām noslēdzošajos braucienos uzvaru SAILUN 4WD klasē pēdējā brīdī izrāva Mareks Žukurs (Audi 80), aiz sevis atstājot ar Mitsubishi Evo braucošo Kalvi Blūmu un Mārtiņu Bertu (Subaru Impreza). Neveiksmīgi šoreiz nostartēja allaž starp favorītiem ierindojamais Jānis Hāns, iegūstot vien 5. vietu, tomēr kopvērtējumā viņš vēl arvien līdera pozīcijā.


Foto: Oskars Freijs

Interesanti rezultāti bija novērojami iAuto 2WD un 2WD OPEN ieskaitēs, jo abās goda pjedestāls bija identisks – pirmais Otto Birznieks, otrais Artūrs Vaido, bet trešais Jānis Spīķis. Spraigas cīņas bija vērojamas iAuto RWD klasē, jo katrā braucienā bija savs uzvarētājs un pirmajām divām posma kopvērtējuma vietām vienāds punktu skaits. Stabilākus rezultātus visas dienas garumā uzrādīja Mārtiņš Muižnieks (BMW 3. sērija), tādējādi apsteidzot Jāni Apsīti (BMW 325), bet trešais šoreiz Gints Lapsa (BMW 325).

iAuto 4WD ieskaitē ar trīs braucienu uzvarām nepārspējams bija Kalvis Blūms, aiz sevis atstājot Edgaru Andžānu un Mareku Žukuru, kuri abi startēja ar ar Žukura Audi 80. Kopvērtējumā gan pēc šī posma vadībā izvirzījies Jānis Hāns. 4WD OPEN klasē dominēja Ints Dimiņš (Audi 80), uzvarot arī trijos no četriem iebraucieniem. Otrais jau iepriekš minētais Kalvis Blūms, bet trešā vieta ar Subaru Impreza braucošajam Dainim Rasam.


Edgars Andžāns. Foto: www.facebook.com/egonsphoto

Dāmu klasē trešo uzvaru pēc kārtas svinēja kopvērtējuma līdere Zane Zīverte (Mitsubishi Lancer Evo), otrā Linda Kundziņa (Audi A3), bet trešā Anastasija Kozlovska (Honda Civic). Interesanti, ka tieši šāds ir arī klases kopvērtējums pēc pirmajiem četriem posmiem. Piektais un noslēdzošais Rīgas Ziemas kausa posms Biķernieku trasē norisināsies 5. februārī.

Atgādināsim, ka sacensībās var piedalīties ikviens interesents gan ar ielas, gan ar sporta automašīnu. Ja ir radusies interese, tad sīkāka informācija par aizvadītajām un gaidāmajām sacensībām atrodama gan www.kalvemotorsports.lv mājaslapā, gan arī Rīgas Ziemas kausa Facebook vietnē - https://www.facebook.com/rigasziemaskauss/.

Rīgas Ziemas kausa 4. posma rezultāti:
SAILUN 2WD
1. Miks Ķenavs, VW Golf
2. Renārs Zapackis, Honda Civic
3. Mārtiņš Spīķis, Opel Astra

SAILUN RWD
1. Gints Mezītis, BMW 325
2. Uldis Augulis, BMW 325
3. Kaspars Mamons, BMW 325

SAILUN 4WD
1. Mareks Žukurs, Audi 80
2. Kalvis Blūms, Mitsubishi Lancer Evo
3. Mārtiņš Berts, Subaru Impreza

iAuto 2WD
1. Otto Birznieks, Opel Astra OPC
2. Artūrs Vaido, Opel Astra OPC
3. Jānis Spīķis, Opel Astra

iAuto RWD
1. Mārtiņš Muižnieks, BMW 3. sērija
2. Jānis Apsītis, BMW 325
3. Gints Lapsa, BMW 325

iAuto 4WD
1. Kalvis Blūms, Mitsubishi Lancer Evo
2. Edgars Andžāns, Audi 80
3. Mareks Žukurs, Audi 80

2WD OPEN
1. Otto Birznieks, Opel Astra OPC
2. Artūrs Vaido, Opel Astra OPC
3. Jānis Spīķis, Opel Astra

4WD OPEN
1. Ints Dimiņš, Audi 80
2. Kalvis Blūms, Mitsubishi Lancer Evo
3. Dainis Rasa, Subaru Impreza

DĀMAS
1. Zane Zīverte, Mitsubishi Lancer Evo
2. Linda Kundziņa, Audi A3
3. Anastasija, Honda Civic
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png