profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Wurth Ziemas kausa' 2.posmā kupls dalībnieku skaits un sīvas cīņas (VIDEO)

Go4speed 10.01.2017 - 13:17 'Wurth Ziemas kausa' 2.posmā kupls dalībnieku skaits un sīvas cīņas (VIDEO)
Foto: Kristaps Bērziņš

Īsti ziemīgos laikapstākļos aizvadītajā sestdienā, 7.janvārī, Talsu CVS trasē norisinājās WURTH Ziemas Kausa desmitās sezonas otrais posms. Uz starta stājās 122 dalībnieki, aizvadot divus braucienus.

CVS trase autosporta faniem ir labi pazīstama kā viens no čempionu rallija ''Rally Talsi'' posmiem. Biedrību “Motorsport.lv” un “Kuldīgas TSK” rīkotā WURTH Ziemas Kausa 2. posmam šoreiz pieteicās 137 dalībnieki, bet ziema veica izmaiņas un sestdien uz starta stājās 122 dalībnieki. Sacenšoties uz laiku, tika aizvadīti divi braucieni ar paralēlo braukšanu pāros. Otrajā braucienā braucēji mainījās starta pusēm. Diemžēl dažiem dalībniekiem neizdevās aizvadīt braucienus līdz galam, tomēr cīņas par sekundēm un uzvaru pārī norisinājās aizraujošā gaisotnē.

Sīva konkurence bija visās ieskaites klasēs, īpaši visplašāk pārstāvētajās FWD klasēs (kopā 48 dalībnieki), kur par uzvaru cīnījās četri FWD klasēs pieredzējuši vīri – Miks Ķenavs (VW Golf II), Sandis Laukšeins (Golf II), Varis Žentiņš (Honda Civic) un Aivo Gailītis (Golf II), kā arī juniors Madars Dīriņš (Renault Clio) un iepriekšējās sezonas pārsteigums Mārtiņš Roze (VW Golf II). FWD klasē bez radzēm Sandis ar 0,012 pārsvaru bija pārāks par Vari Žentiņu. Trešais palika Mārtiņš Roze, kurš ar 0,06 sekunžu pārsvaru aiz sevis atstāja Mairi Laukšteinu (Golf III). Savukārt FWD ar radzēm klasē Miks Ķenavs, nomainot trīs auto un aizvadot stabilus braucienus, izcīnīja uzvaru ar nepilnu 2 sekunžu pārsvaru. Otrais – Aivo Gailītis, bet trešajā vietā ierindojās posma labākais juniors Madars Dīriņš.

Standarta klasē šoreiz startēja 10 dalībnieki, starp kuriem savu mikro cīņu par uzvaru aizvadīja Sandis Krekovskis un Andis Neilands (abi Honda Civic). Šoreiz pirmais Sandis, otrais Andis, bet trešais šajā posmā Māris Rūdiens (Golf II).

Trešajā posmā RWD klasē bez radzēm uzvaru izcīnīja Elmārs Tikums (BMW 323), aiz sevis atstājot Voldemāru Kalvi, kurš startēja ar Elmāra auto, un pirmā posma uzvarētāju Mārtiņu Kļavu (BMW). RWD radžu klasē par pārsteigumu parūpējās Gatis Otomers (BMW), kurš izcīnīja uzvaru, pārliecinoši aizvadot trešo braucienu. Arī radžu klasē otrais posmā Voldemārs Kalve, bet trešais Elmārs Tikums.


Foto: Kristaps Bērziņš

Ļoti interesantas cīņas izvērtās 4WD klasē. Kā vienmēr labu sniegumu rādīja pagājušās sezonas līderis Artis Vicinskis (Subaru Impreza), bet šoreiz Artim spēcīgu konkurenci sagādāja Jānis Jansons (Audi 90 q). Gan radžu, gan bezradžu 4WD klasē cīņas notika arī par trešo vietu. Rezultātā bezradžu klasē uzvara Artim Vicinskim, otrais Jānis Jansons, savukārt klasē ar radzēm Jānis revanšējās, izcīnot uzvaru. Trešais 4WD bez radzēm Zandis Memrikovs (Subaru Impreza), aiz sevis atstājot Ilmāru Zausājevu (Audi S4). Klasē 4WD ar radzēm trešais Junioru klases braucējs Rūdis Bērziņš (Subaru Impreza), par nepilnu sekundi apsteidzot Ilmāru Zausājevu.

Junioru klasē par galveno balvu – testiem ar SRT rallija komandas 2WD sporta auto – šosezon sacentās deviņi jaunieši. Šoreiz starp junioriem cīņas norisinājās par otro un trešo vietu, jo Madars Dīriņš tuvākajiem sekotājiem šoreiz neatstāja cerības uz uzvaru. Otrajā vietā – Roberts Poriņš, kurš gan minirallijā, gan citur ir parādījis savu spēju braukt ātri, tomēr dažas kļūdas sniegotajā CVS trasē šoreiz liedza iespēju pacīnīties par uzvaru. Trešā palika dāmu klases uzvarētāja Nensija Paula Gailīte. Dāmu klasē otrajā vietā šoreiz pirmā posma uzvarētāja Laura Gluškova.

Starp junioriem šoreiz savu potenciālu parādīja gan Rūdis Bērziņš, gan Roberts Poriņš, kuriem savos Junioru klases braucienos nepaveicās. Klasē startē deviņus gadus vecais talants Tomass Štolcermanis, un arī jaunā, talantīgā dāma Nensija Paula Gailīte pierādīja, ka var cīnīties un braukt droši un ātri.

Ar visiem rezultātiem un kopvērtējumu iespējams iepazīties kausa mājaslapas rezultātu sadaļā: https://rezultati.motorsport.lv/!

Kausa trešais posms pārcelts – norisināsies šosvētdien, Vecpilī
WURTH Ziemas Kausa trešais posms bija paredzēts 21. janvārī, taču, ņemot vērā ziemīgos laikapstākļus, organizatori, konsultējoties ar dalībniekiem, nolēmuši posmu pārcelt uz 15. janvāri.

Trešais posms norisināsies Vecpils autokrosa trasē. Paredzēts, ka tas tiks organizēts supersprinta formātā, aizvadot trīs braucienus. Tomēr sacensību norise atkarīga no laikapstākļiem, tāpēc organizatori lūdz sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Precīza informācija būs pieejama kausa mājaslapā un posma nolikumā, kas tiks publicēts trešdien, 11.janvārī.

Video no 2.posma:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png