profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'333 Ziemas kausa' desmitās sezonas ievadā pārsteidz deviņus gadus vecs braucējs

Go4speed 28.11.2016 - 19:37 '333 Ziemas kausa' desmitās sezonas ievadā pārsteidz deviņus gadus vecs braucējs
Tomass Štolcermanis. Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT

Aizvadītajā sestdienā sporta kompleksā “333” ziemas sacensību sezonu standarta klases automašīnām atklāja 98 braucēji, piedaloties “333 Ziemas kauss” desmitās sezonas “Autoeksperts” pirmajā sacensību posmā. Kā portālam pastāstīja Marta Kaktiņa, tad dalībnieki startēja pēc šīs sezonas jaunās ieskaites sistēmas profesionāļu (PRO) un amatieru (AM) grupās, sacenšoties pēc klasiskā formāta – 10min braucieni grupās, uzstādot vienu ātrāko apļa laiku. Pirmo reizi sacensības piedalījās arī jaunie autosportisti (komanda 333 Autosport) un braucēji no Lietuvas.

Ievērojams pilnpiedziņas dalībnieku skaits
Sacensību diena tika atklāta ar startu 33 pilnpiedziņas automašīnām, kas ir viens no lielākajiem dalībnieku skaitiem līdz šim “333 Ziemas kausā”. Kā pats pirmais uz starta izgāja Sandis Eislers, noslēgumā arī izcīnot uzvaru PRO grupā. Otro vietu ieņēma Armands Plūme, bet trešo – Artis Vicinskis. Savukārt AM ieskaitē uzvarēja Jānis Ozoliņš, otro vietu izcīnīja Ivars Uss, un trešajā vietā ierindojās Armands Bogdanovs.


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT

Priekšpiedziņas klasē pārsteidz deviņus gadus vecs braucējs
Šogad priekšpiedziņas klasē startēja līdz šim jaunākais “333 Ziemas kauss” dalībnieks – deviņgadīgais kartingists Tomass Štolcermanis, pārsteidzot un uzrādot konkurētspējīgus rezultātus gan AM, gan PRO klases rezultātos. Tiesa, tehniskas kļūmes dēļ Tomass otrajā braucienā nefinišēja. Tehniskas ķibeles piemeklēja arī pieredzes bagātos brāļus Spīķus, kuriem arī otrajā braucienā nācās izstāties no dalības sacensībās. PRO grupa TOP3 vietas ieņēma kļuva Arvis Bērziņš, Reinis Trups un Aivo Gailītis. AM grupā – Andis Gluškovs, lietuvietis Mindaugas Simkevicius un Artis Freibergs.

Aizmugures piedziņas klasē līdzīga konkurence starp AM un PRO braucējiem
Vērtējot kopējos aizmugures klases uzstādītos laikus, dažos braucienos pārsteidza AM grupas braucēji, uzrādot ātrākos apļa laikus. Kā viens no pārsteigumiem bija AM klases braucējs Mārtiņš Kļava, kuram šīs bija pirmās sacensības 333 trasē. AM grupā pirmo vietu izcīnīja Kārlis Karāns, Mārtiņš Kļava - otro vietu, bet trešo – Aleksejs Kreipāns. Savukārt PRO ieskaitē par labākajiem sevi pierādīja pieredzējušie Jānis Apsītis, Gints Lapsa un Roberts Rode.

Haralds Šlēgelmilhs, sporta kompleksa “333” vadītājs un autosportists: ''Paldies visiem dalībniekiem par jaudīgi uzsākto “333 Ziemas kauss” jauno sezonu! Lai arī laikapstākļi bija mainīgi, gan dalībnieki, gan trases segums turējās godam! Visu sacensību laikā dalībnieki individuāli aizvadīja vidēji 30 min tīro braukšanas laiku un kopumā veica vairāk nekā 1500 apļus, radot vēl lielāku trases noslodzi nekā profesionālās rallijkrosa sacensībās.''
 

Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT

''Bija interesanti vērot cīņas PRO un AM klasēs, arī starp pašiem dalībniekiem varēja manīt lielāku sacensību garu. Esmu ļoti gandarīts, ka dalībnieku vidū bija jauni braucēji gan no Latvijas, gan Lietuvas, gan sacensībās startēja jaunā autosporta paaudze, kuriem šīs bija pirmās sacensības ar automašīnu. Paldies visiem dalībniekiem par izturību, sapratni, pacietību un ieteikumiem, kā uzlabot nākamos sacensību posmus! Tiekamies 10.decembrī, 2.posmā!”

''333 Ziemas kauss” 2016./2017. gada sezonas čempionātu veido seši sacensību posmi no 26. novembra līdz 25. februārim. Sacensību posmi paredzēti pēc klasiskā, super sprint, edurance un paralēlā sacensību formāta. Dalībnieki startēs priekšejās, aizmugurējās un pilnpiedziņas klasēs, savukārt rezultāti tiks vērtēti PRO un AM grupās. Kopējais sacensību balvu fonds ir 5000 EUR vērtībā.

Pilnpiedziņas rezultāti:
Priekšpiedziņas rezultāti:
Aizmugures piedziņas rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png