profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WURTH Ziemas Kauss noslēdzies ar jaunu dalībnieku rekordu (VIDEO)

Go4speed 13.03.2016 - 21:46 WURTH Ziemas Kauss noslēdzies ar jaunu dalībnieku rekordu (VIDEO)
Foto: Artūrs Ķipsts

Wurth Ziemas Kausa piektais un noslēdzošais posms norisinājās 21. februārī Kuldīgā un iegāja Ziemas Kausa vēsturē kā pirmās sacensības Kuldīgas pilsētā. Piektais posms priecēja ne tikai ar nebijušu trasi, bet arī rekordlielu dalībnieku skaitu. Sacensībām reģistrējās 144 dalībnieki.  Aizraujošās cīņās trīs braucienos tika noskaidroti uzvarētāji 8 ieskaites klasēs ne tikai posmā, bet arī sezonas kopvērtējumā.

RWD klasēs par pārsteigumu šoreiz parūpējās sezonas laikā arvien labākus rezultātus uzrādošais Mārtiņš Prūsis (BMW). Šajā klasē cīņas norisinājās nevis par sekundēm, bet par simtdaļām. Pēc ilgākas pauzes par sevi atgādināja Gvido Rozenblūms, pirmajā braucienā uzrādot labāko laiku abās RWD klasēs. Diemžēl tehniskas ķibeles un kļūme otrajā braucienā liedza pacīnīties par uzvaru. Uz uzvaru pretendēja ierastie līderi - Aigars Tīdmanis, Jānis Apsītis un Māris Druva, kā arī Gvido Rozenblūms, Mārtiņš Prūsis, Kristaps Lāms, kā arī pirmo posmu šogad aizvadījušais Gundars Tīdmanis. RWD klasē bez radzēm, pārsteidzot visus, tostarp sevi, izcīnīja Mārtiņš Prūsis. Zaudējot divas sekundes pēc trīs braucieniem, otrais Māris Druva (Toyota MR2), bet nepilnu sekundes pārsvaru par Gvido Rozenblūmu (BMW), trešo vietu izcīnīja Kristaps Lāms (BMW). Tā kā kausa līderus pirms noslēdzošā posma šķīra viena daži punkti, sezonas kopvērtējumā uzvaru izdevās izcīnīt Mārim Druvam, otrais Aigars Tīdmanis, bet trešais Jānis Apsītis. 


Foto: Artūrs Ķipsts

Līdzīga bija situācija arī RWD klasē ar radzēm - norisinājās spraigas cīņās. Šajā klasē gan izteiktāks pārsvars pirmo trīs vietu ieguvējiem, bet no ceturtās līdz septītajai vietai braucienu rezultāti bija ļoti blīvi. Iepriekšējo posmu neveiksmīgi aizvadīja Māris Druva, kurš šoreiz pārliecinoši reabilitējās, izcīnot uzvaru. Otrais posmā, ar pusotras sekundes pārsvaru pār trešo vietu - Aigars Tīdmanis, bet trešais Mārtiņš Prūsis. Aigaram Tīdmanim punkti pietika, lai kopvērtējumā izcīnītu pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot Jāni Apsīti un Māri Druvu. 

FWD klasēs arī šoreiz startēja visvairāk dalībnieku. Pēc pirmā brauciena izskatījās, ka cīņa par uzvaru notiks gan starp abiem klases līderiem Modri Žentiņu un Aivo Gailīti, gan par trešo vietu starp Māri Radomišķi un Miku Ķenavu. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Modris Žentiņš (Honda Civic). Ļoti sīva cīņa notika par otro un trešo vietu. Ar divu simtdaļu pārsvaru otrā vietā priekšā Aivo Gailītim (VW Golf 2) iespraucās Varis Žentiņš (Honda). 

Tikpat pārliecinoši Modris brauca FWD klasē ar radzēm. Otrais Aivo Gailītis, bet trešais, izraujot trešo vietu pēdējā braucienā ar vienas simtdaļas pārsvaru, Andis Gluškovs (VW Golf III). Ceturtais BMP.LV Junioru klases braucējs Madars Dīriņš, kurš ar katru posmu uzrādīja arvien labāku un stabilāku braukšanu. Ja abās klasēs jau pirms noslēdzošā posma pārliecinošā vadībā bija Modris Žentiņš, tad otrās un trešās vietas īpašnieki izšķīrās tieši Kuldīgas posmā. Klasē bez radzēm otro vietu ieņemot Aivo Gailītim, bet trešo Mikam Ķenavam, savukārt radžu klasē otrais Miks Ķenavs, bet, tikai ar viena punkta deficītu, trešais - Varis Žentiņš. 

4WD klasē šosezon katrā posmā norisinās ļoti aizraujošas un skatāmas cīņas. Galvenie pretendenti uz uzvaru kopvērtējumā - Valts Zvaigzne un Artis Vicinskis. Diemžēl, pilnu sezonu neaizvadīja 3. posma uzvarētājs Jānis Sala, bet noslēdzošajā posmā konkurenci abiem līderiem sarūpēja Jānis Ivanovskis. Jānis pēc gandrīz 2 gadu pauzes parādīja savu meistarību, uzvarot pirmajā braucienā. Tāpat sosezon par pārsteigumu parūpējies Jānis Jansons, ar katru posmu rādot arvien labāku sniegumu, un arī šoreiz tika uzskatīts par vienu no pretendentiem uz pirmo trijnieku. Jāni Ivanovski pievīla ātrumkārba, bet Jānis, cīnoties līdz galam, otrais posmā. Pirmais ar trīs simtdaļu pārsvaru - Artis  Vicinskis (Subaru Impreza), bet trešais posmā Valts Zvaigzne (Subaru Impreza). Arī kopvērtējuma uzvara tika Artim Vicinskim, aiz sevis atstājot Valtu Zvaigzni un Ģirtu Melbiksi. 

Foto: Artūrs Ķipsts 

4WD klasē ar radzēm sevi atkal labi parādīja Jānis Jansons (Audi), kurš pirmajā braucienā uzstādīja absolūti labāko laiku, taču tehnisks defekts viņam liedza pacīnīties par uzvaru. Stabilu braukšanu, protams, uzrādīja klases līderi. Sodu par ķīpas izsišanu saņēma Artis Vicinksis, līdz ar to paliekot uzreiz aiz pirmā trijnieka. Tas gan sportistam neliedza izcīnīt sezonas kausu ar divu punktu pārsvaru pār Valtu Zvaigzni. Abu līderu neveiksmes noslēdzošajā posmā ļoti veiksmīgi izmantoja Ingars un Arturs Padrevici, kuri pēc ļoti ilga pārtraukuma atgriezās Ziemas Kausa sacensībās ar pilnpiedziņas BMW. Aizvadot stabilus braucienus, pirmais Valsts Zvaigzne, otrais Arturs Padrevics, bet trešais Ingars Padrevics. Trešais sezonas kopvērtējumā Dainis Rassa. 

Dāmu klasē šoreiz startēja piecas dalībnieces. Uzvaru ļoti pārliecinoši izcīnija Nelda Žentiņa, aiz sevis atstājot Kristīni Cēberi, savukārt trešā Dace Strazdiņa. Nelda Žentiņa, kura šosezon bijusi nepārspēta 4 posmos, izcīnījusi kopvērtējuma uzvaru, otrā Dace Strazdiņa, bet trešā Signe Žentiņa. 

Standarta klasē šoreiz deviņi dalībnieki, bet cīņas par uzvaru tikpat spraigas kā pārējās klasēs. Šoreiz uzvaru izcīnija Edgars Leonovs (Subaru Impreza), aiz sevis atstājo Salvi Krūmiņu (BMW)un Uldi Baumani (VW Golf). Arī kopvērtējumā Edgaram Leonovam uzvara ar 7 punktu pārsvaru pār Mārtiņu Bertu. Trešais Māris Rūdiens. 

Foto: Artūrs Ķipsts

Šī posmā startēja visvairāk Junioru šajā sezonā - 9, no kuriem Labākais Juniors gan posmā, gan sezonas kopvērtējumā - Madars Dīriņš. Madars iegūst BMP.LV dāvāto galveno balvu - treniņu ar Ford Fiesta R2 rallija auto. Kopumā sezonā startēja 12 Juniori un otrajā vietā, apsteidzot puišus, ierindojās Nelda Žentiņa. Trešais, izlaižot vienu posmu, Roberts Poriņš.

Kopumā šajā sezonā WURTH Ziemas Kausā startēja 221 dalībnieks, kas ir jauns dalībnieku rekords. Tāpat šosezon tika aizvadīti posmi piecās dažādās trasēs, tostarp nebijušajās - Vaiņodes lidlaukā un Kuldīgas pilsētā. Sezonas noslēguma pasākums, kurā notiks atskatīšanās uz sezonu un labāko apbalvošana, norisināsies 19. martā. Noslēguma pasākumā tiks apbalvoti ne tikai visu ieskaites klašu labākie, bet arī BMP.LV Juniors, Pirelli ieskaites labākie, kā arī galvenās balvas īpašnieks - WURTH Ziemas karaļa titula ieguvējs.

Kopvērtējuma rezultāti:
RWD:
1. Māris Druva (Toyota MR2), 79 punti 
2. Aigars Tīdmanis (BMW 325), 72 punti 
3. Jānis Apsītis (BMW 318), 67 punti 

RWD ar radzēm:
1. Aigars Tīdmanis (BMW 325), 97 punkti 
2. Jānis Apsītis (BMW 318), 74 punkti
3. Māris Druva (Toyota MR2), 62 punkti

FWD:
1. Modris Žentiņš (Honda Civic), 91 
punkts
2. Aivo Gailītis (VW Golf), 70 punkti 
3. Miks Ķenavs (VW Golf), 66 punkti 

FWD ar radzēm : 
1. Modris Žentiņš ( Honda Civic), 90 punkti 
2. Miks Ķenavs (VW Golf), 57 punkti 
3. Varis Žentiņš (Honda), 56 punkti 

4WD:
1. Artis Vicinskis (Subaru Impreza), 92 
punkti 
2. Valts Zvaigzne (Subaru Impreza), 80 punkti 
3. Ģirts Melbiksis (VW Jetta), 60 punkti 

4WD  ar radzēm: 
1. Artis Vicinskis (Subaru Impreza), 87 punkti
2. Valts Zvaigzne (Subaru Impreza), 85 punkti
3. Dainis Rassa (Subaru Impreza), 53 punkti 

Standarta klase:
1. Edgars Leonovs (Subaru Impreza), 78 punkti
2. Mārtiņš Berts (Subaru Impreza), 71 punkts
3. Māris Rūdiens (VW Golf), 59 punkti 

Dāmu klase:
1. Nelda Žentiņa (Honda Civic), 95 
punkti
2. Dace Strazdiņa (Opel Astra), 75 punkti
3. Signe  Žentiņa (Honda Civic), 58 punkti

Video no 5. posma:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png