profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

333 trasē noskaidrota jaunā Ātruma Karaliene

Go4speed 08.03.2016 - 20:09 333 trasē noskaidrota jaunā Ātruma Karaliene
Foto: Edijs Elksnis

Par godu Sieviešu dienai, 6. martā sporta kompleksā „333" jau otro gadu tika aizvadītas dāmu autosacīkstes „Ātruma karaliene 2016", kur Latvijas drifta meistars Gvido Elksnis meklēja ātrāko un precīzāko autovadītāju. Šogad titulu „Ātruma karaliene 2016" izcīnīja Justīne Sevčenoka!

Sacensību rītā uz starta devās 29 braucējas, kurām galvenais dienas uzdevums bija „333" komandas sagatavotās trases veikšana. Kā atzina dalībnieces - trases konfigurācija bija ātra un interesanta, kā arī tehniska, jo uz starta finiša taisnes bija izveidota pilonu „čūska", kur tika pārbaudītas dalībnieču spējas precīzi vadīt automašīnu. 

Sacensību rezultāti tika vērtēti pēc ātrākā apļa laika vairāku braucienu kopvērtējumā, taču rezultātus varēja ietekmēt soda sekundes, kas tika piemērotas par katra šķēršļa aizskaršanu (+5 sec). Lai braucieni notiku visām dalībniecēm vienādos apstākļos, organizatori sacensībām piedāvāja divas identiskas Toyota GT86 automašīnas.

Gvido Elksnis, atzinīgi vērtējot daiļā dzimuma sacensību garu un autovadīšanas prasmes, atzīst: „Dāmas jau no pirmajiem apļiem ātri adoptējās pie sportiskajām Toyota GT86 automašīnām. Patīkams pārsteigums bija titula „Ātruma karaliene 2015" īpašnieces un panākumiem bagātās autovadītājas Beates Klipas klātbūtne sacensībās, kura motivēja sacensību dalībnieces un sniedza padomus labākam startam. Jau pēc pirmajiem braucieniem bija skaidrs, ka cīņa būs sīva! Uzrādītie rezultāti dažreiz līdzinājās Pasaules čempionātam bobslejā, kur cīņa rit par sekundes simtdaļām! Liels prieks bija aizvadīt šo pozitīvo dienu ātruma un adrenalīna iespaidā, un dāmu kompānijā, kā arī redzēt tik daudz sieviešu smaidus!" 


Šī gada ātrākās dāmas. Foto: Edijs Elksnis

Pēc pirmā brauciena labāko rezultātu spēja uzrādīt Baiba Tētiņa, bez kļūdām veicot distanci 52,100 sekundēs. Jāatzīmē, ka pirmajā brauciena tikai viena dāma pieļāva šķēršļa aizskaršanas kļūdu, par kuru saņēma + 5 sekundes pie uzrādītā rezultāta. Otrajā braucienā, samainoties ar automašīnām un jau pārzinot trasi, apļa laiki kļuva ievērojami labāki, un saspringtā cīņa par uzvaru un galveno balvu turpinājās! Pirmā brauciena rekordi tika lauzti un daži no braucienos uzrādītajiem rezultātiem bija pārsteidzoši labi, taču satraukums un vēlme uzvarēt šoreiz mijās ar kļūdām trasē. Dažas no ātrākajām braucējām nogāza šķēršļus un saņēma soda sekundes, tādējādi liedzot sev iespēju cīņai par uzvaru. 

Sacensību pēdējie braucieni izrādījās nervu kutinoši kā atbalstītājiem, vīriem un draugiem, tā arī organizatoriem. Uzvaru izcīnīja un par „Ātruma karalieni 2016" sīvā cīņā kļuva Justīne Sevčenoka, bez kļūdām veicot distanci un uzrādot apļa laiku 51,672 sekundes. Justīne bija dāma ar visaugstākajām papēžu kurpēm turklāt pati atzīst, ka tur arī slēpjas viņas ātrums. Otrajā vietā ierindojās Evija Tētiņa ar apļa laiku 51,725 sekundes, taču godpilno trešo vietu, jau otro gadu pēc kārtas, izcīnīja Baiba Tētiņa ar laiku 52,100 sekundes. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png