profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dīķis, kupenas un Audi Quattro uzvara 333 ziemas kausa posmos

Artūrs Virbulis 28.01.2013 - 13:25 Dīķis, kupenas un Audi Quattro uzvara 333 ziemas kausa posmos
Māris Zālītis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šī nedēļas nogale bija ziemas autosprinta sacensībām bagāta, jo gan sestdien, gan svētdien dažādos Latvijas nostūros bija manāma rosība. Sporta kompleksā „333" tika aizvadītas veselas divas sacīkstes, t.i. „Sporta kluba 333 Ziemas kausa izcīņas 2012/2013" otrais un trešais posms.

Sestdien, 26. janvārī, trijās klasēs uz starta stājās 35 dalībnieki, kuriem organizatori bija sagādājuši patīkamu pārsteigumu - aptuveni trešdaļa trases konfigurācijas bija izveidoti uz trasei blakus esošā aizsalušā dīķa. Tāpat tika piekopts pirmajā posmā sevi pierādījušais formāts, kurā katram braucējam doti trīs 12 minūšu gari braucieni. Tādējādi vienlaicīgi trasē atradās 6-8 ekipāžas, kas sastāvēja no braucēja un stūrmaņa.

FWD ieskaitē pirmo vietu sīvā cīņā ar brāļiem Armandu un Ivaru Cīrulniekiem izcīnīja Edgars Kokorišs. Ivaram attiecīgi otrā, bet Armandam - trešā vieta. Ceturtais palika Guntars Brauns, ar kura automobili uz starta izgāja arī Cīrulnieki. RWD klasē pirmā vieta Jānim Visockim, otrais Jānis Grīnbergs, bet trešais Modris Cīrulis.

Pilnpiedziņas ieskaitē izvērtās interesanta cīņa starp Māri Zālīti un Kristapu Daģi. Starp daudzajiem Subaru Impreza spēkratiem Zālītis bija vienīgais Audi braucējs, kurš japāņiem spēja sagādāt konkurenci. Uzvaru izšķīrās pēdējā braucienā, kurā Zālītis ar 0,25 sekunžu pārsvaru apsteidza Daģi, tādējādi izcīnot otrā posma uzvaru. Trešais palika Sandis Šāblis.


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Trešais posms notika uzreiz nākamajā dienā, 27. janvāra svētdienā. Trases konfigurācija bija tieši tāda pati kā iepriekšējā dienā, ar vienīgo izņēmumu, ka tā bija jāveic pretējā virzienā. Šoreiz uz starta izgāja 36 dalībnieki, vienādi sadaloties pa visām trijām klasēm.

Ja sestdienas sacensībās brāļi Jānis, Mārtiņš un Juris Spīķi cīnījās ar savas Opel Corsa tehniskām likstām, tad svētdienā viņi varēja atspēlēties. FWD klasē pirmās divas vietas Jānim un Mārtiņam, bet trešais otro dienu pēc kārtas Armands Cīrulnieks. Jāatzīmē, ka Gundara Brauna automobili, ar kuru brauca arī Cīrulnieki, otrajā braucienā piemeklēja tehniskas likstas. Tomēr palīgā nāca brāļi Spīķi, kuri sīvākajiem konkurentiem aizdeva savu automobili.

RWD ieskaitē bija vērojama ļoti līdzvērtīga konkurence, jo visos trijos braucienos bija atšķirīgi uzvarētāji un uz pirmo trijnieku tēmēja seši dažādi braucēji. Pirmais gan otro dienu pēc kārtas palika Jānis Visockis, aiz sevis atstājot Andri Lilavu un Gintu Lapsu. Ceturtajā vietā ierindojās Andris Vovers, kurš dienu pirms tam bija ņēmis dalību supersprinta sezonas atklāšanā.

Bez pārsteigumiem iztika 4WD klasē, jo tāpat kā aizmugures piedziņās arī šeit otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Māris Zālītis. Otrais gan šoreiz Sandis Šāblis, bet trešais Kristaps Daģis. Pēc divu posmu norises pēc kārtas dalībniekiem dotas trīs nedēļas, ko uzelpot, jo nākamais ceturtais posms sporta kompleksā „333" risināsies 16. februārī.

„333" ziemas kausa 2. posma rezultāti:
FWD
1. Edgars Kokorišs, Honda Civic
2. Ivars Cīrulnieks, Opel Astra
3. Ivars Cīrulnieks, Opel Astra

RWD
1. Jānis Visockis, BMW 325
2. Jānis Grīnbergs, BMW 325
3. Modris Cīrulis, BMW 318

4WD
1. Māris Zālītis, Audi 90
2. Kristaps Daģis, Subaru Impreza
3. Sandis Šāblis, Subaru Impreza

„333" ziemas kausa 3. posma rezultāti:
FWD
1. Jānis Spīķis, Opel Corsa
2. Mārtiņš Spīķis, Opel Corsa
3. Armands Cīrulnieks, Opel Astra

RWD
1. Jānis Visockis, BMW 325
2. Andris Lilavs, Vaz 2105
3. Gints Lapsa, BMW 325

4WD
1. Māris Zālītis, Audi 90
2. Sandis Šāblis, Subaru Impreza
3. Kristaps Daģis, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png