profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosprinta uzvarētājs: varu braukt arī pa kartupeļu lauku, galvenais, lai ir konkurence

Artūrs Virbulis 02.10.2012 - 14:50 Autosprinta uzvarētājs: varu braukt arī pa kartupeļu lauku, galvenais, lai ir konkurence
Mareks Žukurs. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē paralēli Latvijas rallija un rallijsprinta sezonas noslēgumam Jūrmalā risinājās arī vasaras autosprinta čempionāta trešais posms. Zīmīgi, ka tas notika šai disciplīnai pavisam neierastos apstākļos - Jūrmalā, stāvlaukumā pie „Līvu akvaparka".

Jāatzīmē, ka vasaras autosprinta desmitā jubilejas sezona iznākusi pavisam saraustīta, jo pēc pirmajiem diviem posmiem sekoja nākamo divu posmu atcelšana, kas tika pamatota ar mazo dalībnieku interesi. Tādējādi trīs mēnešus sportistiem bija jāiztiek bez vasaras autosprinta sacīkstēm un sevī formā jāuztur, piedaloties, piemēram, supersprinta posmā Liepājā.

29. septembrī notikušajā trešajā posmā organizatori gan par dalībnieku skaitu nevarēja sūdzēties, jo sacensībās startēja teju 40 sportisti, kas priekš šīs disciplīnas šogad ir ievērojams skaitlis. Lielākais braucēju skaits - 12 - bija vērojams ātrākajā pilnpiedziņas klasē. Pa desmit braucējiem bija FWD un RWD ieskaitēs, savukārt brīvajā OPEN klasē savā starpā sacentās septiņi braucēji.

FWD ieskaitē pārliecinošu pirmo vietu ar visu trīs braucienu uzvarēšanu izcīnīja šīs sezonas līderis Modris Žentiņš, aiz kura stabili otrais Rolands Naudiņš, bet trešajā vietā Arnis Vecvagars. RWD klasē šoreiz bez rupjām kļūdām iztika vairākkārtējais Latvijas dragreisa čempions Edgars Eriņš, tādējādi uzvarot divos braucienos un izcīnot arī pirmo vietu posma kopvērtējumā. Otro un trešo vietu ieņēma brāļi Andris un Jānis Slišāni.

Prestižākajā AWD ieskaitē bija sagaidāmas ļoti aizraujošas cīņas, jo uzvaru īpašajā posmā pretendēja trīs braucēji - sezonas līderis Andris Slava, šīs sezonas debitants Mareks Žukurs un šīs sezonas supersprinta uzvarētājs Kristaps Feldmanis. Sacīkstes vislabāk iesāka Žukurs, aiz sevis atstājot gan Feldmani, gan arī Slavu, kam pirmajā braucienā vien ceturtā vieta. Otrajā braucienā ātrākais izrādījās Feldmanis, otrais Žukurs, bet trešais Slava.


Andris Slava. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tādējādi pirms pēdējā brauciena Žukurs un Feldmanis bija vienādās pozīcijās, savukārt Slava bija jācer uz pamatīgām konkurentu kļūdām vai tehniskām ķibelēm, lai vēl saglabātu cerības uzvarēt. Vienu no braucējiem - Feldmani - tehniska pievīla, jo trešā brauciena laikā viņa „Subaru Impreza" neizturēja pārnesumkārba, līdz ar to viņam tikai trešā vieta posmā. Ātrākais šajā braucienā Slava, tomēr Žukuram pietika arī ar otro vietu, lai izcīnītu uzvaru trešajā vasaras autosprinta posmā.

„Gāja ļoti labi, visus trīs braucienus nobraucu stabili, vienīgi trešajā braucienā divreiz nevarēju trāpīt ātrumā un zaudēju laiku. Gāju uz uzvaru, bija pirms tam treniņi un rezultāts neizpalika," savu uzvaru skaidro Mareks Žukurs. Taujāts par trases konfigurāciju, viņš atbild, ka „ātruma nebija, bija jābrauc uz precizitāti, bet vienu reizi gadā jau var, vismaz kaut kas savādāks. Galvenais, lai ir konkurence, tad var braukt arī pa kartupeļu lauku".

Vasaras autosprinta sezona ar ceturto posmu noslēgsies 20. oktobrī, kad Biķerniekos vienlaikus risināsies gan vasaras autosprinta, gan supersprinta sezonas noslēgums. Trases būs līdzīgas, tomēr atšķirībā no vasaras autosprinta pilotiem supersprinta braucējiem būs iekļauts arī grants segums. Jāatzīmē, ka autosportisti varēs startēt abās disciplīnās, kas nozīmē uz sezonas beigām kārtīgi izbraukāties.

Vasaras autosprinta 3. posma rezultāti:
FWD
1. Modris Žentiņš, Honda CRX, 150 punkti
2. Rolands Naudiņš, Ford Fiesta, 138 punkti
3. Arnis Vecvagars, Renault Clio, 126 punkti

RWD
1. Edgars Eriņš, Lotus Elise, 146 punkti
2. Andris Slišāns, Toyota Corolla, 132 punkti
3. Jānis Slišāns, Toyota Corolla, 131 punkti

AWD
1. Mareks Žukurs, Mitsubishi Lancer Evo, 142 punkti
2. Andris Slava, Mitsubishi Lancer Evo, 134 punkti
3. Kristaps Feldmanis, Subaru Impreza, 131 punkts

OPEN
1. Kristaps Feldmanis, Subaru Impreza, 139 punkti
2. Jānis Cielēns, VW Golf, 136 punkti
3. Andris Vovers, BMW 325, 132 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png