profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

17 gadus vecā sportiste pēc šaušalīgās avārijas pārcietusi desmit stundu operāciju

Go4speed 19.11.2018 - 22:38 17 gadus vecā sportiste pēc šaušalīgās avārijas pārcietusi desmit stundu operāciju
Sofija Florša. Foto: @SophiaFloersch

Jau ziņojām, ka šaušalīgu avāriju šaurajās Makao ielās Formula 3 sacensībās aizvadītajās brīvdienās piedzīvoja 17 gadus vecā vācu sportiste Sofija Florša. Viņas vadītā formula pie apmēram 276 km/h liela ātruma pacēlās gaisā un, pārlidojot pāri konkurenta formulai, pārlidoja pāri arī trases norobežojuma sētai un ietriecās trases malā esošajā konstrukcijā, kurā tobrīd atradās fotogrāfi.

Negadījumā cieta Florša un Šois Subojs, kā arī divi fotogrāfi un viens tiesnesis, kur visi tika nogādāti slimnīcā.

Zināms, ka Florša dramatiskajā avārijā guva mugurkaula lūzumu, tāpēc ārsti drīz vien veica gandrīz desmit stundu (citos avotos figurē septiņas un 11 stundas) operāciju. Kā ziņo bbc.com, tad ārsti, izmantojuši sportistes kaulu no viņas gūžas, lai aizstātu vienu no muguras skriemeļiem.


Foto: appledaily

"Viss aizritēja labi un viss ir kārtībā," saka Van Amersfoort Racing komandas īpašnieks Frics van Amersforts. "Paralīze bija galvenais uztraukums. Tieši šī iemesla dēļ operācija bija jāveic nekavējoties, jo bija draudi, ka varētu būt bojātas muguras smadzenes. Esam ārkārtīgi priecīgi, ka viņa atgūstas. Vairs nav draudi par paralīzi. Operācija noritēja lēni, lai izslēgtu jebkādus riskus."

"Esmu diezgan drošs, ka pēc kāda laika Sofija atgriezīsies sacensībās. Par laimi, tagad sāksies ziema, tāpēc viņai būs laiks, lai atgūtos. Esmu diezgan drošs, ka viņa būs atpakaļ," tā Frics van Amersforts.

Zināms, ka svētdienas vakarā slimnīcu pameta Šois Subojs, kā arī fotogrāfs Hirojuki Minami. Tikmēr Ķīnas fotogrāfs Čans Vengs Vangs slimnīcā vēl atradīsies desmit dienas, kamēr sacīkšu tiesnesim Čanam Ča tika konstatētas grieztas brūces un salauzts žoklis. Viņš slimnīcu pametīs pēc trīs līdz četrām dienām.




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png