profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Talantīgais Valters Zviedris pārsteidz Formula 4 testos un ieskicē nākamās sezonas plānus

Mārtiņš Jankovskis 08.10.2018 - 19:19 Talantīgais Valters Zviedris pārsteidz Formula 4 testos un ieskicē nākamās sezonas plānus
Valters un Aigars Zviedri. Foto: www.2bcreative.eu

Septembra beigās Jelgavas kartodromā “Rullītis” tika aizvadīts šī gada Latvijas kartinga čempionāta noslēdzošais posms, kur Latvijas čempiona titulu komandu ieskaitē izcīnīja “Jūrmala/ Papa’s Sacīkšu Komanda”, kuru pārstāvēja Jūrmalas sportisti Ernests Veismanis, Valters Zviedris, Ričards Šubeckis, kā arī Artūrs Bondars un Roberts Purmalis.

Jāpiebilst, ka 17 gadus vecais Valters Zviedris izcīnīja uzvaru sezonas kopvērtējumā, kļūstot par Latvijas čempionu jau piekto reizi savā 12 gadus ilgajā sportista karjerā. Jāpiebilst, ka Valters šo valsts čempiona titulu izcīna jau ceturto gadu pēc kārtas – divas reizes Junioru ieskaitē, sportistiem līdz 15 gadiem, un tagad arī divus gadus pēc kārtas pieaugušo sportistu konkurencē.

Foto: Valters Zviedris Racing Pilot

Nesen Zviedris “Botniaring” trasē, Somijā, veica savus pirmos testus ar starptautiskajiem FIA noteikumiem atbilstošo “Formula 4” automašīnu. Kā portālam Go4speed pastāstīja sportista tēvs Aigars Zviedris, tad ''Testu diena izvērtās ļoti veiksmīga, jo Valters jau no otrā treniņa stabili uzrādīja otro līdz trešo ātrāko apļa laiku no septiņiem uz testiem uzaicinātajiem braucējiem. Valters tikai par 0,5 sekundēm aplī atpalika no jau sezonu ar F4 formulu startējošā soma M.Laitalas un par 0,3 sekundēm no šveicieša G.Saucy, kurš šogad visu gadu startēja Eiropā spēcīgākajā Itālijas F4 čempionātā. Jāpiebilst, ka šveicietis sezonas laikā ir izcīnījis divas uzvaras kvalifikācijā. Pateicoties šim lieliskajam testu dienas rezultātam, Valters saņēma uzaicinājumu SMP komandas sastāvā startēt Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta noslēdzošajā posmā, kurš no 20. līdz 21.oktobrim norisināsies Asenes trasē, Holandē.''


Foto: www.2bcreative.eu

''Šobrīd aktīvi meklējam atbalstītājus, kuri varētu palīdzēt segt šo sacensību izmaksas. Lai gan piedāvājums finansiāli ļoti pievilcīgs, par 60% zemāks nekā standarta cena, kuru maksā šī brīža čempionāta dalībnieki, nepieciešamā summa startiem šādā līmenī tāpat ir gana prāva. Tādēļ, ja kādam ir vēlme un iespējas palīdzēt ar ziedojumu vai jebkādā citā veidā, lūdzu, droši sazināties ar komandu pa tālruni +371 29275010,” turpina Aigars, kurš piebilda, ka pavasarī tiek plānoti vēl vieni testi ar F4 formulu, tāpēc, ja nesanāks šogad, tad durvis galīgi Formula 4 čempionātam netiks aizvarētas.

''Ja izdotos atrast finansējumu, tad noteikti izskatītu iespēju aizvadīt sezonu F4 čempionātā, kurā ir labs līmenis. Formula 4 sezona maksā 150 000 eiro, kā arī papildus jārēķina ceļošanas un dzīvošanas izdevumi. Šis ir zemākais līmenis Formula čempionātā, bet nākamais solis pēc šīs klases ir Formula 3 (šajā klasē brauc Miks Šūmahers). Taču šajā čempionātā braukt būtu ārkārtīgi grūti. Šobrīd šeit brauc puiši, kuriem ir vismaz viens miljons eiro liels budžets. Ja mēs pēc Formula 4 sezonas nolemtu spert nākamo soli un iet uz F3, tad mums tādu naudu būtu grūti atrast,” realitāti atklāj Aigars.


Foto: Powerhunters

Aigars stāsta, ka Formula 4 testus apmeklēja arī F1 pilota Valteri Botas menedžeris, kurš esot atzinīgi novērtējis Zviedra sniegumu, kurš jau ar pirmajiem braucieniem pierādīja, ka ir ātrs un talantīgs, par ko liecināja arī uzrādītie laiki. Menedžeris pēc redzētā teicis, lai sportists turpina strādāt tādā pašā garā.

Šogad Valters Ziemeļeiropas čempionātā “Legend Car” klasē izcīnīja trešo vietu. Vēl sportistam priekšā ir “Legend Car” sezonas fināls, kas notiks Lasvegasā. Aigars atzina, ka šajās sacensībās Valtera rīcībā būs jauns auto.

“Mums sacensībās ASV būs ļoti laba Legend mašīna, kuru uzbūvēja pasaules labākā Legend Car komanda. Pagājušajā gadā Valters finālā palika ceturtais, tāpēc šogad mērķis ir uzvarēt. Pieredze ir uzkrāta laba, jo Somijas čempionāts, kur šogad brauca Valters, skaitās spēcīgākais pasaulē. Šī Legend mašīna tika uzbūvēta Somijas vicečempionam, taču viņš netiek uz Lasvegasas sacensībām, tāpēc tā komanda vērsās pie mums, vai nevēlamies iegādāties šo auto, ko arī izdarījām. Šis auto ir uzbūvēts “Big boy” versijā, kas paredzēts garāka auguma sportistiem. Ņemot vērā, ka Valters ir 1,90 metrus garš, tad šis auto viņam būs ērtāks nekā parastās Legend mašīnas. Šis būs jaunāks modelis, kas paredzēts garāka auguma braucējiem. Mūsu iepriekšējais auto arī ir labs, taču tas ir mazāks, kā arī ar to auto iepriekš braukuši daudzi braucēji, tāpēc tas vairs nav pirmā svaiguma. Pēc ASV posma šis jaunais auto ceļos uz Eiropu, kur pavasarī to jau varēsim vest uz savu garāžu un gatavot jaunajai sezonai.

Sportista tēvs atzina, ka nākamgad sportista plānos ir turpināt startēt Somijas Legends čempionātā, tikai Pro klasē. Tāpat varbūt kāds Legends posms tiks aizvadīts arī Zviedrijā, taču netiek aizmirsts arī ASV virziens, kur arī ir iespēja turpināt karjeru.


Foto: No sportista privātā arhīva

Jāpiebilst, ka pavisam nesen Valters Zviedrijā izbrauca ar 450 Zs jaudīgu Ford Mustang, kur sportista emocijas bija ļoti spilgtas. ''Šis auto ir ātrāks par Nascar mašīnām. Bija liels prieks, ka uzrādītie rezultāti bija pārsteidzoši labi. Šajā čempionātā brauc daudz pieredzējušu un ātru braucēju, un Valters pēc tikai nobrauktiem desmit apļiem ar pilnīgi svešu auto spēja uzrādīt rezultātu, kas ļautu startēt sacensībās un nepalikt pēdējam. Šis čempionāts ir nākamais solis, ko varētu iet pēc Legend sacensībām, jo šie auto ir identiski, tāpēc šeit visu pārsvarā nosaka braucēja meistarība. Šādi lietoti auto maksā ap 30 – 40 tūkstošiem eiro, bet jauni - ap 70 - 80 tūkstošiem. Šī čempionāta organizatori ļoti vēlas redzēt Valteru savā čempionātā, jo šobrīd tur brauc tikai zviedri.''


Foto: No sportista privātā arhīva

Jautāts, kāds ir sportista mērķis nākamajā sezonā Somijas Legends čempionātā, Aigars nevilcinoties atbild: “Mērķis ir uzvarēt Somijas čempionātā Pro klasē vai finišēt TOP3. Rīgas posmā Pro klasē, sacenšoties ar daudz pieredzējušākiem braucējiem, izdevās ierindoties piektajā vietā. Ar meistarību Valteram viss ir labi, bet šobrīd ir grūti atrast atbalstu Latvijā,” nobeidz Aigars.

Zviedris Formula 4 testos:
Komentāri
valdez 09.10.2018 09:14
"Šī čempionāta organizatori ļoti vēlas redzēt Valteru savā čempionātā, jo šobrīd tur brauc tikai zviedri.'' - Bet Valters arī ir Zviedris :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png