profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko mainīgas sekmes 'GT Open' seriāla 2.posmā

Go4speed 07.05.2018 - 23:37 Calko mainīgas sekmes 'GT Open' seriāla 2.posmā
Foto: No sportista privātā arhīva

Pola Rikāra trasē Francijā aizvadīts otrais "GT Open" seriāla sezonas posms, kurā uz starta izgāja arī Latvijas autošosejas braucējs Konstantīns Calko.

Atgādināsim, ka Calko arī šogad turpina sadarbību ar "ARC Bratislava" komandu, piedaloties "GT Open" seriālā. Kopā ar komandas īpašnieku Miro Konopku plāns ir startēt visos septiņos posmos. Komandas rīcībā ir "Lamborghini Huracan GT3" automašīna, ar kuru tiek startēts amatieru ieskaitē. Pirmajā posmā, kas notika aprīlī, "ARC Bratislava" abos braucienos bija trešajā vietā starp amatieriem.

Otrā posma pirmā brauciena kvalifikācijā Konopka izcīnīja 19. vietu, bet pirmajā braucienā Konopkas un Calko duets ieņēma 21. vietu starp 23 duetiem kopējā ieskaitē, kā arī piekto vietu starp sešām amatieru ekipāžām. Otrajā braucienā kvalifikāciju veica Calko, kurš guva 14. vietu kopējā ieskaitē un otro starp amatieriem. Sacīkstes iesāka Calko, kurš izvirzīja ekipāžu vadībā starp amatieriem. Vēlāk vadības grožus pārņēma Konopka, kurš nosargāja šo pozīciju. Absolūtajā ieskaitē Calko un Konopkas ekipāža guva desmito vietu.

''Bija ļoti grūta nedēļas nogale,'' portālam Go4speed stāsta Konstantīns Calko. ''Treniņos nevarējām aizvadīt vienmērīgu braucienu, jo bieži mainījās laikapstākļi. Pirmajā braucienā pie stūres sēdos, kad bijām piektie. Turpinājumā aizcīnījos līdz 2.vietai. Brīdī, kad sāku cīņu par uzvaru, nesavaldīju auto un izlidoju no trases. Finišā tas mums deva piekto vietu. Biju ļoti nikns uz sevi, taču saņēmos un sāku gatavoties nākamajam braucienam. Otrajā braucienā vispirms kvalifikācijā izcīnīju 2.vietu, bet sacīkstēs jau pēc paša starta izvirzījos vadībā. Kad mani mainīja Konopka, biju pirmais. Turpinājumā viņam izvērtās sīvā cīņa ar konkurentu, taču Miro izdevās nosargāt pirmo vietu.''

Nākamais čempionāta posms jūnija pirmajā pusē notiks Spa trasē Beļģijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png