profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko ar komandas biedriem izcīna ceturto vietu Taizemē

Go4speed 16.01.2018 - 14:38 Calko ar komandas biedriem izcīna ceturto vietu Taizemē
Foto: www.facebook.com/ARCBratislava

Taizemē aizvadīts trešais Asian Le Mans Series posms, kurā uz starta slovāku komandas “ARC Bratislava” sastāvā izgāja latviešu autosportists Konstantīns Calko. Kā jau tika ziņots iepriekš, tad šajā posmā Riku Brekeru nomainīja profesionāls braucējs ar IndyCar pieredzi Gustavo Jakamans. Šī maiņa tika veikta, lai redzētu, vai mainīsies rezultāts, ja komandā startēs profesionāls un pieredzējis braucējs.

Kā portālam Go4speed pastāstīja Konstantīns Calko, tad treniņos ar mašīnas regulējumiem strādāja Gustavo, kurš saregulēja auto pēc savām vajadzībām. ''Treniņos braucām pēc Gustavo regulējumiem, kur uzrādījām ceturto ātrāko laiku, līderiem zaudējot pusotru sekundi, tāpēc nekādu lielu izmaiņu, salīdzinot ar iepriekšējo posmu rezultātiem, nebija. Arī mani rezultāti, braucot ar Gustavo regulējumiem, bija līdzīgi,'' stāsta Calko.

Sacīkstēs Calko komanda izcīnīja ceturto vietu. ''Sacīkstēs nobraucu trīs maiņas – katru pa 45 minūtēm. Vēl divas maiņas brauca komandas īpašnieks Miroslavs Konopka, bet Gustavo nobrauca trīs maiņas. Man izdevās labs starts, kur padevās sīva cīņa ar līderiem. Jāsaka, ka braukt bija fiziski grūti, jo bija ļoti karsti. Trešajā maiņā sajūtas bija tādas, ka braucu automātiskajā režīmā, jo nesapratu, kas notiek, jo nebija spēka. Taču izdevās uzrādīt labus rezultātus. Pēc tam trasē devās Miroslavs, kurš nobrauca pusotru stundu, bet kā pēdējais brauca Gustavo, kuram temps bija līdzīgs kā man. eigās finišējām ceturtajā vietā.”

Nākamais posms pēc divām nedēļām notiks Malaizijā. Calko šobrīd vēl nezināja, kāds būs braucēju sastāvs nākamajam posmam. Sportists piebilda, ka komandas īpašnieks Konopka ir ļoti apmierināts ar Konstantīna sniegumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png