profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko ar komandas biedriem 'Asian Le Mans Series' 1.posmā izcīna 3.vietu

Mārtiņš Jankovskis 29.10.2017 - 21:07 Calko ar komandas biedriem 'Asian Le Mans Series'  1.posmā izcīna 3.vietu
Foto: ARC Bratislava

Šajā nedēļas nogalē Ķīnā tika aizvadīts “Asian Le Mans Series” pirmais posms. Šajā seriālā, kas sastāvēs no četriem posmiem, uz starta “ARC Bratislava” komandas sastāvā izgāja latviešu autosportists Konstantīns Calko.

Atgādināsim, ka šogad Calko komanda no LMP3 klases pārgājusi uz čempionāta spēcīgāko kategoriju LMP2, un uz starta izgāja ar “Ligier JSP2” prototipu.

Kvalifikācijā tika izcīnīta ceturtā vieta, taču sacensībās Calko ar komandas biedriem aizcīnījās līdz trešajai vietai. Uzvaru izcīnīja ''Jackie Chan DC Racing x Jota Sport'' komanda, kura startēja ar spēcīgāko Oreca prototipu. Otrajā vietā ierindojās ''BBT'' vienība, kura pēc četru stundu ilgajām sacīkstēm uzvarētājiem zaudēja vienu apli, bet par diviem apļiem apsteidza Calko komandu.

''Šis mums pēc Lemānas sacensībām ir ļoti labs panākums. Esmu priecīgs un pateicīgs komandai par rezultātu. Vispirms trasē devās Riks Brekers, kurš veica pusotru stundu. Pēc tam pie stūres sēdās komandas boss Miroslavs Konopka, bet nobeigumā pie stūres sēdos es. Izdevās veikt ātru un stabilu pusotras stundas garu braucienu, kas beigās deva mums trešo vietu. Diemžēl augstāk šoreiz nevarējām, jo bija dažas mazas kļūdiņas pitstopā. Ja būtu veiksmīgāka taktika, iespējams, varētu būt otrie, bet diemžēl šoreiz viss negāja tā, kā bija plānots. Taču jebkurā gadījumā esam priecīgi,'' tā portālam Go4speed pēc sacensībām atzina Konstantīns Calko.

Rezultāti ŠEIT..

Kalendārs:
Oktobris 27.-29. – Zhuhai (Ķīna)
Decembris 1./3. – Fuji (Japāna)
Janvāris 11./13. – Buriram (Taizeme)
Februāris 2./4. – Sepang (Malaizija)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png