profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Četri latvieši dodas uz Legends pasaules finālu

Go4speed 12.09.2017 - 13:29 Četri latvieši dodas uz Legends pasaules finālu
Foto: Raimonds Volonts

Valters Zviedris, Uldis Timaks, Jānis Horeliks un Garijs Rožkalns šonedēļ dosies uz Somiju, kur no 15. līdz 17. septembrim norisināsies globāla mēroga autosporta sacīkstes ''Legends World Finals”. Kā ziņo Valtera Zviedra un “Jurmala/Papa’s RT” pārstāvis un menedžeris Aigars Zviedris, tas būs viens no šī gada lielākajiem notikumiem autosportā Somijā un tas tiek rīkots par godu Somijas simtgadei.

Sacensībām četrās dažādās Leģendu klasēs pieteikušies 77 sportisti no Somijas, Zviedrijas, ASV, Dienvidāfrikas, Itālijas, Krievijas un četri sportisti no Latvijas. Valters Zviedris, kurš šogad pārstāv autosporta komandu “Jūrmala/ Papa’s RT”, “Semi-Pro” iesācēju klasē 22 sportistu konkurencē startēs arī Garijs Rožkalns. Savukārt prestižākajā “Pro” klasē kopā ar vēl 27 sportistiem uz starta stāsies Valtera pieredzējušais komandas biedrs Uldis Timaks. Latvijas autosporta leģenda Jānis Horeliks startēs “Masters” klasē, kurā startē sportisti vecumā virs 40 gadiem. Vairāk informācijas par šīm sacīkstēm un to dalībniekiem var atrast šeit.


Foto: Raimonds Volonts

“Legend cars” automašīnas tiek ražotas ASV kopš 1992. gada. To virsbūvēm par prototipu tiek izmantotas ASV pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados ražotās “Ford Sedan”, “Chevrolet Coupe” un “Dodge Sedan” automašīnas, nedaudz samazinātā izmērā (mērogā 5/8 no oriģinālā izmēra). Tās aprīkotas ar Yamaha 140Zs (100kw) motocikla dzinējiem ar piecu ātrumu sekvenciālu ātrumkārbu. Pateicoties nelielajam svaram, kuram kopā ar braucēju jābūt ne mazākam kā 590kg, šīs mazās sporta automašīnas ir ļoti dinamiskas un atraktīvas. To maksimālais ātrums ir līdz pat 200km/h (Biķernieku trasē 185km/h) un līdz 100km/h tās paātrinās 4 sekunžu laikā. “Legend Cars” seriāli, to nemainīgo tehnisko noteikumu un demokrātisko izmaksu dēļ, ir populāri visā pasaulē, tie tiek organizēti ne tikai ASV, bet arī Meksikā, Francijā, Beļģijā Anglijā, Austrālijā, Dienvidāfrikā un tepat kaimiņos Zviedrijā un Somijā, kur uz sacīkšu starta parasti ir vairāk nekā 30 automašīnas. Arī Latvijā šī klase strauji attīstās un šajā klasē pēdējos gados ir startējuši vairāk nekā 10 Latvijas autosportisti.

Trīskārtējam Latvijas čempionam kartingā – Valteram Zviedrim – šis ir pirmais gads lielajā autosportā, un šogad viņš ir aizvadījis tikai četras sacīkstes ar “Legend cars” automašīnu. Labākais rezultāts tika sasniegts augustā, “Riga Summer Race” sacensībās tepat Rīgā, Biķernieku trasē, kur tika izcīnīta 4. vieta 17 sportistu konkurencē. Neskatoties uz to, ka Valters savos 16 gados bija pats jaunākais sacensību dalībnieks, viņš šī gada Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) “Legend Cars” trīs posmu seriāla kopvērtējumā, 24 sportistu konkurencē ieguvis augsto 10.vietu un Latvijas čempionātu noslēdzis 15.vietā no 43 startējušajiem sportistiem.

Valters cīnīsies par iespējami augstāku vietu šajās prestižajās “Legends World Finals” sacīkstēs un centīsies gūt pieredzi no daudz pieredzējušākajiem konkurentiem no dažādām pasaules valstīm. Informācija par sacensībām tiks publicēta šeit, kā arī Facebook kontos – Valters Zviedris Karting Pilot un Aigars Zviedris.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png