profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilhs nākamgad varētu startēt GT3 čempionātā

Go4speed 30.11.2016 - 22:11 Šlēgelmilhs nākamgad varētu startēt GT3 čempionātā
"Lamborghini Hurracan GT3". Foto: No sportista personīgā arhīva

Šajās brīvdienās Latvijas ātrākais autosportists Haralds Šlēgelmilhs piedalīsies Lamborghini Blancpain Super Trofeo (LBST) sezonas noslēdzošajā posmā Valensijā, kurā tiks aizvadīts Eiropas ieskaites pēdējais sacensību posms un čempionāta pasaules fināls. Paredzams, ka Valensijā kopumā pulcēsies vairāk nekā 100 Lamborghini piloti no Eiropas, ASV un Āzijas ieskaitēm. Šlēgelmilhs noslēdzošajā posmā cīnīsies par 1. vietu Eiropas kopvērtējumā un par LBST pasaules čempiona titulu.

Šobrīd Šlēgelmilhs Eiropas kopvērtējuma ieskaitē ir otrajā vietā, atpaliekot no līdera Denisa Linda vien par sešiem punktiem. Vienā sacensību nedēļas nogalē iespējams izcīnīt 30 punktus, līdz ar to Haralds Šlēgelmilhs saglabā iespējas cīnīties par uzvaru.


Šlēgelmilha šī brīža auto. Foto: No sportista personīgā arhīva

Atgādināsim, ka LBST seriālā, kur Haralds brauc šogad, ir trīs ieskaites – Pro (brauc viens profesionālis), ProAm (brauc profesionālis un viens amatieris, kas pēc pusdistances mainās) un Am (brauc amatieris). 2017. gada sezonā čempionāta rīkotāji plāno aizliegt iespēju startēt pa vienam, līdz ar to visiem braucējiem nāksies apvienoties pāros un dalīt mašīnas uz diviem. ''Kad pagājušajā gadā braucu kopā ar savu komandas biedru, tad man visu laiku bija jādomā par viņu – kā braukt treniņos, kādus regulējumus likt u.t.t,” saka Haralds, kurš liek noprast, ka viņš nevēlas atkal braukt ar kādu kopā.

Raidījuma turpinājumā sportists atklāja, ka, iespējams, šīs viņam būs pēdējās sacīkstes Lamborghini Blancpain Super Trofeo (LBST) seriālā, jo sportists nākamsezon varētu startēt kādā no GT3 klases čempionātiem.


"Lamborghini Hurracan GT3" salons. Foto: No sportista personīgā arhīva

"Šobrīd prioritāte ir pabeigt šo sezonu, jo ir atlicis vēl viens posms, kurā mēs cīnāmies par uzvaru absolūtajā ieskaitē," raidījumā "ZeKurbulis" atklāj Haralds Šlēgelmilhs. "Nākamgad gribētu aizvadīt pilnu sezonu kādā no GT3 čempionātiem. Tikko ar Konrad Motorsport komandu esmu aizvadījis testus ar "Lamborghini Hurracan GT3", kas notika Hokenheimas trasē. Šobrīd viss pagaidām izskatās pozitīvi, taču redzēsim, kā tas viss saliksies kopā."

Sacensību nedēļas nogales plāns:
2.decembris - Eiropas ieskaites abi braucieni (12:50 un 17:25 LV)
3.decembris - 1. pasaules fināla brauciens (16:30 LV)
4.decembris - 2. pasaules fināla brauciens (15:00 LV)

Visu braucienu tiešraides: ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png