profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilhs pēdējos apļos apsteidz vairākus konkurentus un izcīna 1.vietu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 20.11.2015 - 23:43 Šlēgelmilhs pēdējos apļos apsteidz vairākus konkurentus un izcīna 1.vietu (VIDEO)
Šlēgelmihs trasē

ASV senākajā sacensību trasē Sebringā piektdien tika aizvadīts sezonas noslēdzošais Lamborghini Blancpain Super Trofeo Eiropas posms, kurā uz starta izgāja arī Latvijas ātrākais autošosejas pilots Haralds Šlēgelmilhs. Vispirms tika aizvadīti treniņi un kvalifikācija, pēc kā sekoja divi braucieni.

''Trase ir ātra, bīstama un ļoti sarežģīta. Principā kopš tā ir uzbūvēta, 60 gadu laikā nekas nav mainījies. Tieši tāpēc treniņos vairāk ļāvām braukt komandas biedram. Treniņu sesijās nobraucu vien piecus pilnus apļus, kas priekš tādas trases arī man ir nedaudz par maz un varbūt arī ir par iemeslu ne pārāk apmierinošajam rezultātam manā kvalifikācijs braucienā. Attiecīgi startēsim no 11. un 20.vietas. Jebkurā gadījumā attiecībā uz otro kvalifikāciju stratēģija atmaksājās, jo komandas biedrs Miša kvalificējās TOP 20, ko viņš līdz šim vēl nekad nebija paveicis,'' tā Šlēgelmilhs.

Pirmajā braucienā Stepanovs/Šlēgelmilhs izcīnīja 18.vietu. Vienu brīdi ekipāža bija ļoti augstā vietā, taču īsi pirms finiša tā zaudēja vairākas pozīcijas un atkrita uz 18.vietu. Neskatoties uz to, Haralds šajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko apļa laiku. Diemžēl pirmais brauciens tika pabeigts aiz drošības mašīnas, jo viens no konkurentiem piedzīvoja smagu avāriju un iznīcināja savu automašīnu.


Iznīcinātais Lamborghini


Iznīcinātais Lamborghini

Otrais brauciens sākās pa slapju trasi, jo nolija lietus. Laikam ritot, trase sāka žūt. Vispirms braucienu sāka Haralda komandas biedrs, bet vēlāk jau pie stūres sēdās Haralds, kurš aizvadīja lielisku braucienu. Ja vairums braucēju boksos devās vienu reizi, tad Haralds un vēl dažas ekipāžas to darīja divas reizes. Otrajā reizē Haralds uzlika sliku riepas, kas viņam ļāva uzrādīt ļoti ātrus apļa laikus, lai arī tobrīd viņš bija atkritis uz brauciena beigām.

Sākoties pēdējiem apļiem, Šlēgelmilhs jau bija aizcīnījies līdz piektajai pozīcijai, lai arī atstarpe līdz līderiem tobrīd bija ļoti liela. Taču pašās beigās Haralds uzrādīja fantastisku ātrumu un izcīnīja uzvaru, kas viņam bija pirmais šāda veida panākums
Lamborghini Blancpain Super Trofeo sacensībās.

Jāatzīmē, ka Haralda ātrums bija tik liels, ka komentētāji beigās nespēja izsekot līdzi. Tajā brīdī, kad komentētāji sekoja abiem līderiem, Haralds jau bija noķēris tos. Tajā brīdī komentētāji atzina, ka tai zaļajai mašīnai jābūt uzmanīgai, jo tā brīža pirmās vietas ieguvējs cīnās par uzvaru čempionātā, taču, kad Haralds viņu apdzina, tad komentētāji saprata, ka līderis tikko tika apsteigts un vadībā nonāca Haralds (komentētāji gan Haraldu jauca ar Stepanovu). ''Izskatās, ka tā zaļā mašīna atbraukusi no nekurienes,'' izbrīnīti teica komentētāji.


Haralds saņem apsveikumus

Finišā Haralds otrās vietas ieguvēju apsteidza par 2,9 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju par piecām sekundēm. Šajā braucienā Šlēgelmilhs uzrādīja pārliecinoši ātrāko apļa laiku.


Haralds ar komandas biedru līksmo

"Fantastika. Mēs izspēlējām lielisku stratēģiju. No sākuma bija grūti, taču vēlāk trase palika sausāka un mēs varējām braukt ātrāk. Arī mašīna bija perfekta. Bija liela jautrība, jo katrā aplī veicu pa divām trim apdzīšanām. Esmu priecīgs, jo lielisks veids, kā pabeigt sezonu. Pēdējais aplis? Bija neliels spiediens, jo pa radio teica, lai apdzenu konkurentus, taču jāsaka, ka bija viegli, jo es biju ātrāks par viņiem," tā Haralds Šlēgelmilhs.

Pirmais brauciens (no 1:07:00)


Šlēgelmilhs (#187) izcīna uzvaru 2.braucienā! (sacensību kulminācija no 1:18:00 )
Komentāri
normann 21.11.2015 20:53
Komentatori jau nu varēja iemācīties atšķirt Stepanovu no Šlēgelmilha un Lithuaniju no Latvijas, ar āmuru un meiseli to Latvijā var ātri iemācīt!!! Liels ir prieks par šo uzvaru!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png