profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Argentīniešu zvaigzne izcīna otro titulu, Lēbam piešķir uzvaru (FOTO)

Go4speed 04.11.2015 - 18:04 Argentīniešu zvaigzne izcīna otro titulu, Lēbam piešķir uzvaru (FOTO)
Hose Maria Lopezs pēc titula izcīņas. Foto: WTCC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Taizemē norisinājās priekšpēdējais šīs sezonas pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) posms, kurā priekšlaicīgi par čempionu jau otro gadu pēc kārtas tika kronēts argentīnietis Hosē Maria Lopezs („Citroen").

Pirmajā braucienā viņš izcīnīja neapdraudētu uzvaru, startējot un finišējot pirmajā vietā. Otro un trešo vietu ieņēma Lopeza komandas biedri - rallija leģenda Sebastjans Lēbs un ķīniešu pilots King-Hua Ma. Ceturtais „Citroen" un četrkārtējais WTCC čempions Ivans Millers bija vienīgais, kurš vēl teorētiski varēja apstrīdēt Lopeza titulu, tomēr viņš jau pirmajā aplī tika iesaistīts sadursmē un bija spiests izstāties.


Pirmā brauciena startsar Citroen komandu vadībā. Foto: WTCC

Jāatzīmē, ka pēc šīs un vēl vienas avārijas trasē devās drošības auto, kas atpakaļ boksos devās ceturtajā aplī. Tieši šīs drošības auto radītās aizkavēšanas dēļ sanāca problēmas ar otro braucienu un tumsu. Tas notika vakarā pie rietošas saules, tomēr pilnīga tumsa iepriekš minētās kavēšanās dēļ iestājās par ātru un otrais brauciens trīs apļus pirms beigām bija jāpārtrauc. Lai arī trasē bija iedegtas mākslīgās gaismas, tās sacensību tiesnešu acīs nebija pietiekami spilgtas.

Tādējādi pirmais šajā braucienā finišēja „Honda" pilots Tjago Monteiro, aiz sevis atstājot ātrāko Lēbu. Nenotikušajos trīs apļos rallija leģenda visdrīzākais būtu ticis garām Monteiro, tomēr tas Lēbam nemaz nebija vajadzīgs. Sacensību vadību pāris stundas pēc otrā brauciena paziņoja par Monteiro diskvalifikāciju pārāk maza automašīnas klīrensa dēļ. Portugāļu pilots ar komandu gan iesnieguši apelāciju, skaidrojot, ka šī neatbilstība radusies pirmā brauciena sadursmes laikā iegūta defekta dēļ.


Tjago Monteiro pēc uzvaras tika diskvalificēts. Foto: WTCC

Galējais lēmums par šo incidentu vēl nav pieņemts, bet uz doto brīdi otrā brauciena uzvarētājs oficiāli ir Lēbs, aiz kura seko komandas biedri Ma un jaunais čempions Lopezs. Pēdējais WTCC sezonas posms 26. un 27. novembrī notiks Katarā un tajā būs interesanti vērto cīņu par vicečempiona titulu - šobrīd otrais ir Lēbs, bet vien piecus punktus aiz viņa ir pagājušā gada vicečempions Millers.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png