profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dambja superauto un Milens sāk vareni (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 24.06.2015 - 11:27 Dambja superauto un Milens sāk vareni (VIDEO)
Foto: Aldis Zelmenis

28.jūnijā Kolorado štata (ASV) Paikspīkā norisināsies leģendārās kalnā braukšanas sacensības ''Pikes Peak International Hill Climb''. Šajās sacensībās arī šogad startēs Andra un Kristapa Dambja komanda, kura šīm leģendārām sacīkstēm ir sagatavojusi 1 megavatu (1367 Zs) spēcīgo elektroauto.

Ja pagājušajā gadā ar Dambja būvēto auto startēja Jānis Horeliks, tad šogad ar šo superauto brauks leģendārais un spēcīgais Rīss Milens, kurš autosporta pasaulē zināms jau vairāk nekā 20 gadus.


Foto: Drew Phillips

Kā ziņo komanda, tad tehniskās komisijas izietas un auto bez jebkādiem aizrādījumiem ir saņēmis tiesības piedalīties sacensībās.

"Komandā valda lielisks noskaņojums. Milenam pēc pirmā brauciena nebija ko teikt. Viņš paspieda roku un viņa vēstījums bija tāds, ka ar tik ātru auto viņš vēl nav braucis. Viņš ir pieradis, ka auto ir jāpadara ātrāks, bet tagad mēs esam situācijā, ka pilotam ir jākļūst ātrākam. Esam pārbaudījuši regulējumus, kur jāsaka, ka esam trāpījuši simtniekā! Komandā turpina valdīt lielisks noskaņojums un mēs esam lieliski sagatavojušies," tā Kristaps Dambis.


Milens trasē. Foto: Drew Phillips

23.jūnijā norisinājās treniņi, kur trase tika sadalīta trīs segmentos - kalna lejas daļa, vidus daļa un kalna augšējā daļa. Unlimited, Time Attack #1 un Electric Modified klašu sportisti startēja kalna augšējā trases daļā, kur vietām trases malā bija sniegs. Pārliecinoši ātrāko laiku šajos treniņos uzrādīja Milens. Sportists veica divus braucienus, kur otrajā tika uzrādīts laiks 02:30.80. Otro labāko rezultātu uzrādīja Brendons Nozaki Millers, kurš brauca ar motociklu.


Tadžimas 1,1 megavatu jaudīgais elektroauto. Foto: Drew Phillips

Tikmēr Dambja komandas un Milena sīvākais konkurents Nobuhiro Tadžima, kurš šim sacensībām uzbūvējis vēl jaudīgāku elektroauto (tā jauda ir apmēram 1,1 megavats), šajos treniņos uzrādīja laiku 02:59.84, kas ir par pusminūti sliktāks nekā Milena rezultāts. Bet, protams, šie ir tikai treniņi, kur katrs sportists strādā pie savām lietām. Taču jebkurā gadījumā sākums ir ļoti daudzsološs un cerīgs. Atgādināsim, ka Dambja mērķis šajās sacīkstēs ir tikai viens - uzvara.

Treniņu rezultāti ŠEIT, dalībnieku starta saraksts ŠEIT.

Dambis sūta sveicienus:


Kristaps Dambis par pirmajiem iespaidiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png