profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

14 un 15 gadus veci jaunieši pārrakstīs V8 Touring Car sacīkšu vēsturi

Go4speed 24.03.2015 - 16:06 14 un 15 gadus veci jaunieši pārrakstīs V8 Touring Car sacīkšu vēsturi
Aleks Rullo. Foto: www.foxsports.com.au

Šīs nedēļas nogalē Austrālijā trīs dienu garumā notiks ''Shannons Australian Motor Racing Nationals'' 1.posms, kura ietvaros notiks astoņu dažādu autosporta disciplīnu sacīkstes (Australian Manufacturers Championship, Australian Super Six Touring Car Series, Formula 3, Porsche GT3, Australian Formula Ford Series, Radical Australia u.c.). Kā ziņo Fox Sports, tad ''Kumho Tyres Australian V8 Touring Car Series'' ieskaitē uz starta izies divi ļoti jauni sportisti - 14 gadus vecais Aleks Rullo un 15 gadus vecais Džeiks Kosteckis. Kā ziņo organizatori, tad šo braucēju startēšana ieies V8 Touring Car sacīkšu vēsturē.

Šajā ''Kumho Tyres Australian V8 Touring Car Series'' sacīkstēs uz starta izies mašīnas, ar kurām vairs nevar braukt ''V8 Supercars Championship'' ieskaitē, kur tagad brauc jaunākās un modernākās mašīnas.

Lai arī abiem braucējiem nav vadītāju apliecības, viņi sacensību trasē ir paveikuši visus nepieciešamos darbus, lai tiktu pie sacīkšu licences.


Foto: thenationals.com.au

''Jūtos ļoti satraukts un nedaudz nervozs pirms savas pirmās V8 sacīkšu nedēļas nogales,'' saka Džeiks Kosteckis, kurš piebilda, ka viņam vēl ir daudz jāmācās, lai varētu būt ātrs. Jāatzīmē, ka šis braucējs sacensībās jau varēja debitēt pagājušajā gadā, taču toreiz sportists laicīgi nesaņēma licenci.

Zināms, ka abi braucēji iepriekš startējuši dažādās junioru sacensībās, kur abi brauca gan ar kartingiem, gan ar Production automašīnām.

Lai labāk sagatavotos pirmajam posmam, Rullo pēta gan onboard video, gan arī daudz strādā ar sacīkšu simulatoru. Jaunais pilots atzīst, ka braukt ar simulatoru nav tas pats, kas īstajās sacīkstēs, taču jebkurā gadījumā tas ir tuvāk īstenībai. Jautāts par mērķiem, tad jaunais sportists debijas sacīkstēs bez kļūdām vēlas nobraukt visus 30 apļus. Ja viss ies pēc plāna, tad nākamgad 14 gadus vecais Rullo plāno startēt prestižajā V8 Supercars čempionātā.

V8 SuperCars darbībā:


V8 SuperCar 2014.gada sezona:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png