profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko piedalījies jaunās "Ginetta" sacīkšu automašīnas prezentācijā Lielbritānijā

Go4speed 16.12.2014 - 17:05 Calko piedalījies jaunās "Ginetta" sacīkšu automašīnas prezentācijā Lielbritānijā
Publicitātes foto

Autosportists Konstantīns Calko ir atgriezies no jaunā "Ginetta" sacīkšu auto prezentācijas Lielbritānijā, kur viņam bija iespēja tuvāk iepazīties ar rūpnīcas līdz šim paveikto darbu. Nākošgad ar šo LMP3 prototipu daugavpilietis piedalīsies Eiropas "Le Mans" čempionātā (ELMS).

"Diemžēl visa mašīna vēl nav gatava, jo tika nolemts mainīt prototipa garumu, kā rezultātā šis auto būs tikpat liels kā LMP2 klases prototipi, tikai mazliet lēnāks," par prezentācijā redzēto stāsta Calko, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Eiropas "Racial" čempionātā. "Prezentācijā redzējām pilota kapsulu un pilnībā no štiklašķiedras veidoto virsbūvi, dažādas piekares detaļas. Es pats personīgi lielu vērību pievērsu bremžu sistēmai - šim auto būs ļoti kvalitatīvas sešu virzuļu "Alcon" bremzes ar lielajiem bremžu diskiem. "Nissan" motori tiks ražoti "Oreca" rūpnīcā - tie būs pieclitrīgi, ar 450 zirgspēku jaudu. Šis noteikti būs ātrākais auto, ar kādu savā karjerā esmu braucis!"

Dalībai ELMS čempionātā Calko ir izveidojis savu komandu "SVK Racing", kas sacensībās startēs apvienojot spēkus ar pieredzējušo Spānijas vienību "Speed Factory Racing". Komanda izmantos jaunās LMP3 klases sacīkšu automašīnu, piedaloties visos sezonas posmos. Pats Calko startēs vienā ekipāžā ar spāņu braucēju Hesusu Fusteru.


No stiklašķiedra veidotā auto virsbūve kopā pilota kapsulu. Publicitātes foto

Ar LMP3 mašīnu nedrīkstēs startēt Lemānas 24 stundu sacensībās, tomēr tas ir labs atspēriena punkts pretī vadošajām klasēm LMP2 un LMP1. Turklāt, Calko prognozē, ka aerodinamikas ziņā šis auto būs pat pārāks par LMP2 prototipiem. Tas nozīmē, ka nāksies mainīt arī braukšanas stilu.

"Prezentācijā daudz tika stāstīts arī par aerodinamiku," saka sportists. ""Ginetta" ir izdevies panākt ļoti labus risinājumus šajā jomā. Šis auto pat būs mazliet labāks par LMP2 prototipiem. Tas liek aizdomāties, ka būs pilnībā jāmaina braukšanas stils. Tas būs līdzīgi kā braukt ar formulām. Prieks par prezentācijā redzēto, jo uzzināju daudz ko jaunu par mūsu jauno mašīnu. Uzzināju arī, ka viens no maniem konkurentiem būs Bredlijs Smits, kurš šogad uzvarēja "Radical" čempionātā. Labi parunājāmies un pat saderējām, kurš no mums nākošgad būs ātrāks."

Zināms, ka ELMS sacīkstēs ar šādu "Ginetta" LMP3 prototipu startēs arī seškārtējais Olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Kriss Hojs, kurš pēdējos gados ir pievērsies autosportam. Tomēr šobrīd vēl nevar droši prognozēt, cik mašīnas redzēsim uz starta pirmajos posmos, jo to ražošana šobrīd vēl tikai notiek.

"Mūsu prototips būs gatavs marta sākumā un tad sāksim lielo gatavošanos sezonai," saka Calko. "Plānojam piedalīties oficiālajos testos Pola Rikāra trasē, Francijā, un tāpat dosimies veikt izmēģinājumu braucienus arī Barselonā."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png