profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko kā pirmais no Latvijas piedalīsies Lemānas Eiropas seriāla sacensībās

Go4speed 06.11.2014 - 14:56 Calko kā pirmais no Latvijas piedalīsies Lemānas Eiropas seriāla sacensībās
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā ziņo Leta, tad Latvijas talantīgais autosporta pilots Konstantīns Calko apstiprināts starp 2015. gada Lemānas Eiropas seriāla (ELMS) dalībniekiem, tajā kļūstot par vēsturē pirmo Latvijas pārstāvi. Calko paplašinājis sadarbību ar "Speed Factory" komandu no Spānijas, kas pēc veiksmīgas dalības "Radical Masters" Eiropas seriālā nākamajā sezonā piedalīsies ELMS sacensībās. Komanda jau tikusi pie pirmās LMP3 klases sacīkšu mašīnas, bet līdz Ziemassvētkiem plāno apstiprināt otras sacīkšu mašīnas pasūtījumu.

"Speed Factory" komanda pirms pārcelšanās uz ELMS sacensībām izveidojusi sadarbību ar Latvijā bāzēto SVK komandu, kuru iepriekš izveidojis Calko. ELMS sacensībās komanda startēs ar nosaukumu "SVK by Speed Factory".

Calko pirmais pārinieks komandā būs spānis Hesuss Fusters Plieho.

"Esmu priecīgs, ka nākamgad kļūšu par pirmo Latvijas pilotu ELMS sacensībās, tādējādi pietuvojoties savam sapnim - dalībai Lemānas 24 stundu izturības sacensībās," komandas paziņojumā citēts Calko. "Pēdējo trīs gadu laikā esam guvuši lielus panākumus "Radical Masters" Eiropas seriālā un tagad esam gatavi mērķēt augstāk."


2013. gadā Radical Masters sacīkstēs. Publicitātes foto

"Jaunā sadarbība ar SVK mums ļāvusi progresēt attiecībās ar "Ginetta-Juno" autoražotājiem. Pateicoties LMP3 klases mašīnas iegādei, būsim spējīgi izveidot spēcīgu un veiksmīgu komandu. Pirmajai mašīnai mums jau ir spēcīgs braucēju sastāvs, bet ar vairākiem citiem pilotiem sarunas ceram noslēgt tuvākajā laikā," paudis komandas menedžeris Daļus Steponavičs no Lietuvas.

"Speed Factory" komanda, kuru 2008.gadā izveidoja Steponavičs, bijusi panākumiem bagātākā "Radical Masters" Eiropas seriālā.

Pērn Calko izcīnīja otro vietu "Radical Masters" Eiropas seriāla "Masters" klasē, bet sezonas izskaņā debitēja Pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.


Publicitātes foto.

Arī šogad Latvijas pārstāvis startēja "Masters" klasē, taču vairs nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Calko 2012.gadā kļuva par čempionu "Radical Masters" sērijas sacīkstēs "Supersport" klasē.
Komentāri
gt99 06.11.2014 16:35
"Šobrīd Calko nākotnes plāni ir neskaidri, taču, ļoti iespējams, sportists 2014. gada sākumā aizvadīs WTCC testus un ir cerības, ka nākamgad šajā čempionātā viņu redzēsim visos posmos."

Tas ELMS starts ir jau garantēts? Jo, kas notika ar WTCC 2014. gada plāniem, nekas netika dzirdēts.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png