profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ilgi gaidīts tituls un rūgts zaudējums lielajā IndyCar finālā

Artūrs Virbulis 02.09.2014 - 18:46 Ilgi gaidīts tituls un rūgts zaudējums lielajā IndyCar finālā
Vils Pauers svin čempiona titulu. Foto: IndyCar

Pagājušajā nedēļas nogalē „Auto Club Speedway" trasē norisinājās IndyCar sezonas noslēgums, kurā emocijām bagātu čempiona titulu izcīnīja Vils Pauers. „Penske" komandā braucošajam austrālietim pēc trīs vicečempiona tituliem šī bija pirmā uzvara čempionātā.

Pēc neveiksmīgas kvalifikācijas Paueram sacīkstes bija jāsāk no pēdējās, tomēr viņam sacensībās pietika ar izcīnīto devīto vietu, jo viņa vienīgais konkurents par čempiona titulu - komandas biedrs, brazīlietis Helio Kastronēvess - pēc boksu caurbraukšanas soda finišēja 14. vietā. Kastronēvesam šīs, protams, bija sāpīgas sacensības, jo viņam šis bija jau ceturtais zaudējums cīņā par čempiona titulu.


Helio Kastronēvess. Foto: IndyCar

Tomēr Helio Kastronēvess kā īsts goda vīrs atzina, ka „tas komandai ir lieliski. Mēs darījām visu, ko varējām. Es  zināju, ka mana vienīgā iespēja nonākt līdera statusā bija boksu apmeklējums. Es pateicos par lielisku sezonu un apsveicu Vilu ar titulu. Man atkal ir vien otrā vieta".

Tā vietā čempions Vils Pauers nespēja noticēt savai laimei: „Šie bijuši 15 gadi smaga darba, man ritēja asaras, kad šķērsoju finiša līniju. Tas nav reāli, es nespēju ticēt, ka mēs uzvarējām." Viņš skaidro, ka pēdējās 14 dienas viņam bijušas ļoti trakas, praktiski bez miega un ar lielu stresu, tomēr pēc trīs vicečempiona tituliem viņš beidzot ir kļuvis par čempionu un var uzelpot.


Tonijs Kanāns. Foto: IndyCar

Sacensību uzvaru savā starpā sadalīja „Ganassi" piloti, kuriem vairs nebija iespējas iesaistīties cīņā par titulu. Uzvaru izcīnīja Tonijs Kanāns, bet otrajā vietā Skots Diksons. Jāatzīmē, ka brazīlietim Kanānam, kurš sākot ar šo sezonu aizstāj pēc smagās avārijas karjeru beigušo Dario Frankiti, šī bija pirmā uzvara „Ganassi" komandā, par ko viņš, protams, bija ļoti priecīgs. Sezonu viņš noslēdza kā septītais, savukārt Diksons kopvērtējumā spēja pakāpties no piektās uz trešo pozīciju.

Trešo vietu posmā izcīnīja Eds Karpenters, kurš ar savu „Carpenter" komandu būtu varējis izcīnīt arī augstāku rezultātu, tomēr to viņam liedza piešķirtais boksu caurbraukšanas sods. Lielu sacensību daļu vadībā atradās bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija, tomēr beigās tehniskas problēmas viņam likta atkrist uz ceturto pozīciju. Savā IndyCar atgriešanās sezonā kolumbiešu sportistam arī ceturtā vieta kopvērtējumā. Lielākais pēdējā posma zaudētājs bija „Schmidt" pilots Saimons Pagenauds, kurš finišēja 20. vietā un tādējādi kopvērtējumā atkrita no trešās uz piekto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png