profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Montoija pēc atgriešanās izcīna pirmo IndyCar pjedestālu (FOTO)

Artūrs Virbulis 10.06.2014 - 20:06 Montoija pēc atgriešanās izcīna pirmo IndyCar pjedestālu (FOTO)
Huans Pablo Montoija. Foto: IndyCar

Pagājušajā nedēļas nogalē „Texas Motor Speedway" ovālā norisinājās IndyCar astotās šīs sezonas sacensības. Uzvaru izcīnīja un par lielu pārsteigumu parūpējās Eds Karpenters, kurš vienlaicīgi ir savas komandas „Ed Carpenter Racing" īpašnieks un pilots. Gavilēt beidzot varēja arī bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija („Penske-Chevrolet"), kurš pirmo reizi pēc atgriešanās IndyCar seriālā kāpa uz pjedestāla.

Pirmo sacensību daļu izskatījās, ka sacīkstēs uzvarēs kvalifikācijas uzvarētājs un kopvērtējuma līderis Vils Pauers („Penske-Chevrolet"), tomēr viņš sacensību beigu daļā boksu apmeklējuma laikā pārsniedza tur atļauto ātrumu un atkrita par vairākām pozīcijām. Beigās gan viņam, arī pateicoties Takumas Sato dzinēja defektam un dzelteno karogu fāzei, izdevās no sestās vietas aizcīnīties līdz otrajai pozīcijai, tomēr līderi Karpenteru Pauers vairs nepaspēja apdzīt.


Starts ar Vilu Paueru priekšgalā. Foto: IndyCar

Labs rezultāts francūzim Saimonam Pagenaudam („Schmidt-Honda"), kurš finišēja kā ceturtais, aiz sevis atstājot „Ganassi" pilotus Toniju Kanānu un Skotu Diksonu, kuriem pietrūka ātrums, lai cīnītos par pirmo trijnieku. Jāatzīmē, ka vadošajā aplī spēja iebraukt tikai iepriekš minētie seši braucēji.

Ļoti neveiksmīgs Teksasas ovāls izvērtās „Andretti" pilotiem - Marko Andretti dzinēja defekta dēļ jau ļoti agri bija spiests izstāties, savukārt Raiens Hanters-Rejs ar līdzīgu defektu izstājās sacensību vidū. Džeimss Hinklifs, kurš finišēja kā 15., cīnījās ar pamatīgu riepu nodilumu, savukārt labākais no „Andretti" komandas Karloss Munozs finišēja 13. vietā, no līdera atpaliekot par trīs apļiem.


Uzvarētājs Eds Karpenters. Foto: IndyCar

Par vienīgo avāriju 600 kilometrus garajās ovāla sacīkstēs parūpējās Džastins Vilsons („Coyne-Honda") un Sebastjans Burdē („KV-Chevrolet"), kuri 119. aplī piedzīvoja sadursmi. Par laimi, šis incidents beidzās bez savainojumiem. Pagājušā posma uzvarētājs Helio Kastroneves, kurš ir arī pagājušā gada Teksasas ovāla uzvarētājs, nevienā sacensību brīdī nespēja turēt līdzi līderu grupai un finišēja kā desmitais. Nākamais IndyCar posms norisināsies jūnija beigās Hjūstonā.

IndyCar Firestone 600 posma rezultāti:
1. Eds Karpenters (USA), Ed Carpenter-Chevrolet, 248 apļi
2. Vils Pauers (AUS), Penske-Chevrolet, +0,53 sekundes
3. Huans Pablo Montoija (COL), Penske-Chevrolet, +0,58 sekundes
4. Saimons Pagenauds (FRA), Schmidt-Honda, +1,15 sekundes
5. Skots Diksons (AUS), Ganassi-Chevrolet, +2,15 sekundes
6. Tonijs Kanāns (BRA), Ganassi-Chevrolet, +2,45 sekundes
7. Mihails Aļošins (RUS), Schmidt-Honda, +1 aplis
8. Helio Kastronēves (BRA), Penske-Chevrolet, +1 aplis
9. Raiens Brisko (AUS), Ganassi-Chevrolet, +1 aplis
10. Čārlijs Kimabals (USA), Ganassi-Chevrolet, + 1 aplis
Komentāri
Aferis 12.06.2014 20:44
Hmmm
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png