profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ķīnietis savās debijas sacīkstēs uzvar un apsteidz rallija leģendu Lēbu (FOTO)

Artūrs Virbulis 10.06.2014 - 18:44 Ķīnietis savās debijas sacīkstēs uzvar un apsteidz rallija leģendu Lēbu (FOTO)
Kving-Hua Ma. Foto: WTCC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Maskavā, Krievijā, otro gadu pēc kārtas norisinājās salona automobiļu pasaules čempionāta posms (WTCC). Ja Hose Maria Lopeza („Citroen") uzvara pirmajā braucienā bija sagaidāma, tad debitanta Kving-Hua Ma („Citroen") triumfs otrajā braucienā bija liels pārsteigums.

Atgriežoties pie pirmā brauciena, jāatzīmē, ka Lopezs izcīnīja pārliecinošu un nepadraudētu uzvaru. Pamatu šim panākumam argentīnietis ielika startā, kad spēja apdzīt no pirmās vietas startējošo Gabrielu Tarkvīnī („Honda"). Tas gan bija itāļa vienīgais pozīcijas zaudējums, jo viņš spēja aiz sevis noturēt deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu („Citroen").


Pirmā brauciena starts, līderis tobrīd Tarkvīnī. Foto: WTCC

Kā ceturtais finišēja pagājušā gada čempions Ivans Millers, kuram gan šis rezultāts nenāca viegli. Ceturtā apļa beigās viņš kopā ar Tjago Monteiro („Honda") izslīdēja no trases un no trešās vietas atkrita uz septīto vietu, tomēr atlikušajos apļos viņš bija spējīgs pakāpties vismaz līdz ceturtajai vietai. Aiz viņa nākamajās pozīcijās finišu sasniedza Toms Čiltons („Chevrolet"), WTCC debitants Kving-Hua Ma un jau minētais Monteiro. Tāpat punktus izcīnīja arī Toms Koronels („Chevrolet"), Norberts Miheličs („Honda") un Robs Hafs („Lada").

Otrajā braucienā no pirmās vietas startēja pirmajā braucienā avāriju piedzīvojušais Hugo Valente („Chevrolet"), tomēr tā kā viņa auto pirms starta riteņi tika uzmontēti par vēlu, tad viņš saņēma sodu - izbraukšanu caur boksiem. Līdz septītajam aplim, kad francūzis devās boksos, viņš bija vadībā, tomēr pēc tam vadību pārņēma Miheličs. Tobrīd otrajā vietā esošais ķīniešu debitants Ma gan bija neatlaidīgs un pēc vairāku apļu cīņas spēja tikt garām „Honda" pilotam un izcīnīt uzvaru.


Otrā brauciena starts ar līderi Valenti. Foto: WTCC

Pirmā brauciena uzvarētājam un kopvērtējuma līderim Lopezam otrais piegājiens izvērtās pagalam neveiksmīgs - ātrumkārbas defekts un izstāšanās jau startā. Turpretim Millers, kurš ir Lopeza tuvākais sekotājs kopvērtējuma, aizvadīja teju perfektas sacīkstes, jo, startējot no devītās vietas viņš spēja aizcīnīties līdz otrajai pozīcijai. Trešo vietu izcīnīja Mehdi Benani („Honda"), savukārt aiz viņa tālākās punkta vietas ieņēma Koronels, Lēbs, Miheličs, Džianni Morbidelli („Chevrolet"), Valente un Renē Mūnihs („Chevrolet").

Par otrā brauciena lielākajiem neveiksminiekiem dēvējami „Honda" un „Lada" rūpnīcas piloti. Ja pirmie - Monteiro un Tarkvīnī - piedzīvoja tehniskus defektus, tad otrie startā savā starpā saskrējās. Neveiksmīgi sacīkstes izvērtās arī Miheličam, kurš gan 12., gan pēdējā (16.) aplī izslīdēja no ideālās līnijas un abās reizēs atkrita par vairākām pozīcijām.


Otrā brauciena pjedestāls. Foto: WTCC

Lielākie nedēļas nogales uzvarētāji? Lopezs, kurš ar 41 punktu polsteri ir „puslaika" čempions, un Ma, kurš savās WTCC debijas sacīkstēs izcīnīja uzvaru. Nākamais WTCC posms jau pēc divām nedēļām leģendārajā Spa trasē Beļģijā. Iespējams, ka šeit atkal uzspīdēs Lēbs, kurš pēdējos divos posmos tikai vienu reizi spējis kāpt uz pjedestāla.

WTCC 6. posma (Maskava, Krievija) pirmā brauciena rezultāti:
1. Hose Maria Lopezs (ARG), Citroen C-Elysee, 16 apļi
2. Gabriele Tarkvīnī (ITA), Honda Civic, +3,170 sekundes
3. Sebastjans Lēbs (FRA), Citroen C-Elysee, +3,425 sek
4. Ivans Millers (FRA), Citroen C-Elysee, +5,902 sek
5. Toms Čiltons (GBR), Chevrolet RML Cruze, +6,816 sek
6. Kving-Hua Ma (CHN), Citroen C-Elysee, +7,505 sek
7. Tjago Monteiro (PRT), Honda Civic, +13,099 sek
8. Toms Koronels (NLD), Chevrolet RML Cruze, +15,061 sek
9. Norberts Miheličs (HUN), Honda Civic, +24,766 sek
10. Robs Hafs (GBR), Lada Granta, +27,754 sek

WTCC 6. posma otrā brauciena rezultāti:
1. Kving-Hua Ma (CHN), Citroen C-Elysee, 16 apļi
2. Ivans Millers (FRA), Citroen C-Elysee, +1,261 sek
3. Mehdi Benani (MAR), Honda Civic, +12,252 sek
4. Toms Koronels (NLD), Chevrolet RML Cruze, +12,424 sek
5. Sebastjans Lēbs (FRA), Citroen C-Elysee, +14,725 sek
6. Toms Čiltons (GBR), Chevrolet RML Cruze, +14,890 sek
7. Norberts Miheličs (HUN), Honda Civic, +15,118 sek
8. Džianni Morbildelli (ITA), Chevrolet RML Cruze, +19,894 sek
9. Hugo Valente (FRA), Chevrolet RML Cruze, +20,157 sek
10. Renē Mūnihs (DEU), Chevrolet RML Cruze, +20,984 sek
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png