profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs smagos akvplanēšanas apstākļos izcīna savu otro WTCC uzvaru (FOTO)

Artūrs Virbulis 13.05.2014 - 10:02 Lēbs smagos akvplanēšanas apstākļos izcīna savu otro WTCC uzvaru (FOTO)
Sebastjans Lēbs. Foto: WTCC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Slovākijā norisinājās ceturtais salona automobiļu pasaules čempionāta (WTCC) ceturtais posms, kurā gan pamatīgu lietusgāžu dēļ no diviem braucieniem tika aizvadīts vien nepilns viens. Savu otro sezonas uzvaru tajā izcīnīja francūzis Sebastjans Lēbs, kurš aiz sevis atstāja "Citroen" komandas biedrus Hose Mariu Lopezu.

Lai arī Lēbs startēja no otrās pozīcijas, slapjajā trasē viņam izdevās ļoti labs starts un viņš spēja apdzīt Lopezu, kuram sākotnēji pat bija jāaizsargājas no "Honda" pilota Norberta Miheliča. Aizstāvēšanās gan bija īslaicīgi, jo abi "Citroen" līderi ātri spēja atrauties no pārējiem braucējiem.


Tik smagus laika apstākļus WTCC piedzīvoja pirmo reizi. Foto: WTCC

Lietus tikmēr pieņēmās spēkā un trasē sākās akvaplanēšana. Sacensību vadība ātri reaģēja un septītajā aplī trasē sūtīja drošības mašīnu. Tomēr pat aiz drošības auto pilotiem bija grūti novaldīt savus spēkratus, tādēļ trīs apļus vēlāk sacīkstes tika pārtraukts. Tādējādi savu otro WTCC uzvaru svinēja Lēbs, otrajā vietā kopvērtējuma līderis Lopezs, bet trešais Miheličs, kurš varēja priecāties par šīs sezonas pirmo pjedestālu.

"Tas bija traki. Sūtīt trasē drošības auto bija pareizais lēmums, jo bija tiešām ļoti grūti, mums visu laiku bija akvaplanēšana. Man padevās labs starts, kas bija arī panākumu atslēga, jo kā pirmajam šādos apstākļos tev ir labākā redzamība. 25 punkti ir labi," tā pēc sacīkstēm uzvarētājs Sebastjans Lēbs.


Foto: WTCC

Lielākais sacensību zaudētājs bija trešais "Citroen" pilots Ivans Millers, kurš cīņā par čempiona titulu zaudēja vērtīgus punktus. Sākotnēji viņam padevās pāragrs starts, pēc kura attiecīgi sekoja sods - izbraukšana cauri boksiem. Tas viņu atmeta uz 15. pozīciju, bet sacīkstes viņš pabeidz kā desmitais ar vienu punktu.

Tā kā lietus pauzē starp pirmo un otro braucienu nemitējās, sacensību vadība pieņēma lēmumu otro braucienu atcelt. Drošības auto pilots Bruno Koreija gan izbrauca trasē, lai pārbaudītu segumu, tomēr beigās ūdens daudzums tajā izrādījās pārāk liels.

WTCC 4. posma rezultāti:
1. Sebastjans Lēbs, FRA, Citroen C-Elysee, 8 apļi
2. Hose Maria Lopezs, ARG, Citroen C-Elysee, +1.105 sekundes
3. Norberts Miheličs, HUN, Honda Civic, +2.435 sek
4. Toms Koronels, NLD, Chevrolet Cruze, +4.081 sek
5. Toms Čiltons, GBR, Chevrolet Cruze, +5.205 sek
6. Džianni Morbidelli, ITA, Chevrolet Cruze, +6.026 sek
7. Tjago Monteiro, PRT, Honda Civic, +6.960 sek
8. Gabrielle Tarkvīnī, ITA, Honda Civic, +7.410 sek
9. Robs Hafs, GBR, Lada Granta, +8.359 sek
10. Ivans Millers, FRA, Citroen C-Elysee, +9.457 sek
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png