profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Muļķīgā IndyCar masveida avārijā cieš trīs līderi (VIDEO)

Artūrs Virbulis 17.04.2014 - 06:05 Muļķīgā IndyCar masveida avārijā cieš trīs līderi (VIDEO)
Raiens Hanters-Rejs vairāk kā pusi no sacensībām bija līdera pozīcijā. Foto: IndyCar

Pagājušajā nedēļas nogalē Longbīčas ielas trasē tika aizvadīts notikumiem bagāts amerikāņu IndyCar seriāla otrais posms. Šajās sacīkstēs parādījās visas spilgtākās autosporta puses - sākot ar masveida avāriju cīņā par pirmo vietu un beidzot ar pārsteidzošu, no 17. vietas startējušu uzvarētāju.

Pirmo sacensību daļu viss noritēj salīdzinoši mierīgi un priekšā dominēja kvalfikācijas uzvarētāji, „Andretti-Honda" komandas piloti Raiens Hanters-Rejs un Džeimss Hinčklifs. Vienīgais, kurš spēja viņiem turēt līdzi bija jaunais Džosefs Ņūgardens (Fisher-Honda). Ņūgardens boksos devās vienu apli vēlāk nekā abi līderi, tādēļ 56. apļa sākumā viņš no boksiem izbrauca pirms „Andretti" līderiem.


Džosefs Ņūgardens pirms 56. apļa avārijas. Foto: IndyCar

Līdz tam vadošais Hanters-Rejs bija ļoti nepacietīgs un vēlējās atgūt savu pirmo pozīciju, tomēr viņa nepārdomātais apdzīšanas manevrs beidzās ar masveidu avāriju. Bez Hantera-Reja un Ņūgardena šajā sadursmē tika iesaistīti arī Tonijs Kanāns (Ganassi-Chevrolet), Takuma Sato (Foyt-Honda) un debitants Džeks Houksvorts (Herta-Honda). Šī sadursme praktiski nobloķēja trasi un bijusī F1 zvaigzne Huans Pablo Montoija (Penske-Chevrolet) vien knapi spēja izvairīties no ceļā stāvošajām formulām.

Pēc lūžņu aizvākšanas tika dots restarts, tomēr arī šeit neiztika bez incidenta priekšgalā. Līdera godā esošais Skots Diksons (Ganassi-Chevrolet), kurš pēc sacīkstēm teicās neredzējis konkurentu, no sacīkstēm izslēdza Džastinu Vilsonu (Coyne-Honda). Savukārt vēlākais sacensību uzvarētājs Maiks Konvejs (Carpenter-Chevrolet) spēja tikt garām pirmā posma uzvarētājam Vilam Paueram (Penske-Chevrolet).


Uzvarētājs Maiks Konvejs. Foto: IndyCar

Kā beigās izrādījās, tad Konveja apdzīšanas manevrs arī bija izšķirošs cīņā par uzvaru, jo pirmajā vietā esošais Diksons pēc ātra boksu apmeklējuma ar esošo degvielas daudzumu nespēja nobraukt līdz galam (esot pietrūcis degvielas pēdējam pus aplim) un bija spiests beigu daļā vēlreiz iebraukt boksos. Šis manevrs viņam lika noslīdēt no pirmās līdz 12. vietai.

Tādējādi savu otro uzvaru Longbīčas trasē pēc 80 apļiem varēja svinēt Konvejs, aiz kura vēl uz pjedestāla finišēja Pauers un debitants Karloss Munozs (Andretti-Honda). Knapi pjedestālam garām aizbrauca Montoija, kurš ar divu boksu apmeklējumu stratēģiju spēja no 16 starta pozīcijas aizcīnīties līdz ceturtajai vietai.


Huans Pablo Montoija. Foto: IndyCar

„To mums arī vajadzēja," par lielisko rezultātu savās otrajās IndyCar sacīkstēs pēc atgriešanās priecīgs ir Huans Pablo Montoija. Par knapo izvairīšanos no avārijas kolumbietis skaidro, ka „redzēju dzeltenos karogos un nedaudz nogāju no gāzes, bet pēc tam centos darīt visu, lai tikai izvairītos no avārijas".

IndyCar otrā posma rezultāti (Longbīča):
1. Maiks Konvejs (GBR), Carpenter-Chevrolet, 80 apļi
2. Vils Pauers (AUS), Penske-Chevrolet, +0.9005 sekundes
3. Karloss Munozs (COL), Andretti-Honda, +1.5591 sek
4. Huans Pablo Montoija (COL), Penske-Chevrolet, +2.0226 sek
5. Saimons Pagenauds (FRA), Schmidt-Honda, +2.8169 sek
6. Mihails Aļošins (RUS), Schmidt-Honda, +3.8574 sek
7. Oriols Servia (SPA), Letterman-Honda, +4.9621 sek
8. Marko Andretti (USA), Andretti-Honda, +8.1948 sek
9. Sebastians Savedra (COL), KV-Chevrolet, +8.9029 sek
10. Karloss Huertas (COL), Coyne-Honda, +24.295 sek

IndyCar Longbīčas posma spilgtākie momenti (masveida avārija no 0:40 min):
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png