profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WTCC iesākas ar debitanta Lēba uzvaru un pamatīgām avārijām (VIDEO)

Artūrs Virbulis 15.04.2014 - 14:52 WTCC iesākas ar debitanta Lēba uzvaru un pamatīgām avārijām (VIDEO)
Sebastjans Lēbs. Foto: WTCC

Aizvadītajā nedēļas nogalē Marakešā, Marokā, norisinājās pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) pirmais posms. Lielākā uzmanība, protams, tika pievērsta bijušajai rallija zvaigznei Sebastjanam Lēbam, kurš ar otro vietu pirmajā braucienā un uzvaru otrajā braucienā pierādīja, ka pieskaitāms pie labākajiem autosportistiem pasaulē.

Tomēr bez Lēba liela interese bija arī par jaunajiem TC1 klases automobiļiem, kas ir ievērojami ātrāki un vizuāli iespaidīgāki par līdzšinējiem WTCC spēkratiem. Vislabāk savus mājasdarbus bija izpildījis Citroen, jo viņu trijotne ar Ivanu Milleru, Hose Maria Lopezu un Lēbu teju visos treniņos un kvalifikācijās atradās rezultātu tablo augšpusē.


Citroen trijotne. Foto: WTCC

Tikmēr pilnīgi pretēji sezona iesākās veterānam Gabrielem Tarkvīnī: otrajā brīvajā treniņā viņa Honda Civic ietriecās ar jauno Chevrolet Cruze braucošais Džianni Morbidelli. Trieciens izrādījās tik spēcīgs, ka šī Tarkvīnī auto virsbūve vairs nebija labojama. Uz nākamo posmu, kas šonedēļ norisināsies Francijā, rūpnīcas komandai 72 stundu laikā jāpaspēj sagatavot pilnīgi jauns spēkrats.

Atgriežoties pie sacīkstēm Marakešā, jāizceļ Citroen sniegums pirmajā braucienā, kurā pārliecinoši tika izcīnīts viss pjedestāls. Kvalifikācijas uzvarētājs Lopezs bez problēmām noturēja pirmo vietu no starta līdz pat finišam, un arī Lēbs un Millers atradās turpat blakus. Pāris apļu laikā viņi trijatā izveidoja desmit sekunžu pārsvaru pār pārējiem, lai pēc tam mierīgi to noturētu līdz pašām sacensību beigām. Labākais ne Citroen pilots bija Toms Čiltons (Chevrolet Cruze).


Toma Koronela Chevrolet Cruze pēc avārijas. Foto: WTCC

Otrajā braucienā pirmais desmitnieks startēja apgriezti pirmā brauciena starta sarakstam, tādējādi pirmajā rindā atradās veterāns Toms Koronels (Chevrolet Cruze) un marokāņu zvaigzne Mehdi Bennani (Honda Civic).Tieši šie divi braucēji arī startā gādāja par nedēļas nogales iespaidīgāko avāriju: Koronels startā nosargāja savu pirmo vietu un pirms pirmā līkuma mainīja trajektoriju uz ārmalu, tomēr tur tieši aiz viņa bija Bennani, kurš neatlaida gāzi un Koronelu attiecīgi iestūma sienā.

No kontroli zaudējušās Koronela mašīnas nespēja izvairīties Millers, kurš pēc ietriekšanās Koronela Chevrolet bija spiests izstāties. Pēc vairākiem apļiem, kad no trases tika novākts cietušais auto un atlūzas, sacīkstes varēja atsākties. Pēc restarta vadībā bija Bennani un viņa Honda komadas biedrs Tjago Monteiro, tomēr tas nebija uz ilgu, jo divu apļu laikā viņiem garām aizsteidzās Lēbs.


Mehdi Bennani pirmajā braucienā. Foto: WTCC

Atlikušās sacīkstes deviņkārtējam WRC čempionam bija kā pastaiga, jo aiz viņa notika dažādas cīņas, kas franču pilotam ļāva atrauties no pārējiem braucējiem. Finišā Lēbam bija 4,3 sekunžu pārsvars pār komandas biedru Lopezu, bet trešo vietu izcīnīja francūzis Hugo Valente (Chevrolet Cruze). Jāatzīmē, ka vēl sacīkšu laikā Bennani tika piespriests sods par avārijas izraisīšanu, bet pēc sacīkstēm viņš pārlieku viegla auto dēļ tika diskvalificēts.

WTCC 1. posma rezultāti:
1. brauciens
1. Hosē Maria Lopezs (ARG), Citroen C-Elysee, 14 apļi
2. Sebastjans Lēbs (FRA), Citroen C-Elysee, +0.713 sekundes
3. Ivans Millers (FRA), Citroen C-Elysee, +1.607 sek
4. Toms Čiltons (GBR), Chevrolet Cruze, +8.222 sek
5. Tjago Monteiro (PRT), Honda Civic, +20.495 sek

2. brauciens
1. Sebastjans Lēbs (FRA), Citroen C-Elysee, 16 apļi
2. Hose Maria Lopezs (ARG), Citroen C-Elysee, +4.321 sek
3. Hugo Valente (FRA), Chevrolet Cruze, +7.598 sek
4. Toms Čiltons (GBR), Chevrolet Cruze, +18.305 sek
5. Mihails Kozlovskis (RUS), Lada Granta, +19.757 sek

Tarkvīnī un Morbidelli sadursme treniņā:


Koronela pamatīgā avārija startā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png