profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu pilots paraksta līgumu ar prestižo Mercedes DTM komandu

Artūrs Virbulis 01.03.2014 - 18:20 Krievu pilots paraksta līgumu ar prestižo Mercedes DTM komandu
Vitālijs Petrovs. Foto: Mercedes

Pēc janvārī aizvadītajiem testiem jau bija nojaušams tas, kas vakar speciāli sasauktā preses konferencē tika paziņots: pirmais krievu F1 pilots Vitālijs Petrovs šosezon pie Mercedes AMG C-Coupe stūres debitēs DTM salona automobiļu seriālā.

Tādējādi 29 gadus vecais autosportists jau otro reizi pārraksta Krievijas autosporta vēsturi. 2010. gadā Petrovs pēc GP2 vicečempiona titula kā pirmais krievs debitēja pirmajā formulā, kur sākotnēji startēja „Renault" vienībā. Nākamajā sezonā komanda pārtapa par „Lotus Renault" un krievu pilots 2011. gada sezonas atklāšanā pirmo un vienīgo reizi savā karjerā uzkāpa uz pjedestāla (3. vieta). Tālāk sezona neizvērtās tik veiksmīga, tādēļ viņam gada beigās bija jāpamet komanda. Tālāk sekoja sezona nekonkurētspējīgajā „Caterham" vienībā un F1 karjeras beigas.


Petrovs janvāra testos Portugālē. Foto: Mercedes

Tomēr pēc tukšās 2013. gada sezonas un neveiksmīgiem centieniem atrast vietu pirmajā formulā Petrovam beidzot atkal uzsmaidījusi veiksme. „Mercedes" DTM vienība ar viņu parakstījusi līgumu, līdz ar to viņš kļuvis par pirmo krievu prestižajā DTM seriālā. Par vienīgo izbijušo F1 pilotu viņš gan sevi šogad nevarēs dēvēt, jo „BMW" sastāvā startē bijušais F1 pilots Timo Gloks.

Petrova pirmās DTM sacīkstes norisināsies 4. maijā Hokenheimā, tomēr viņš jau janvārī Portugālē paspējis aizvadīt testus pie Mercedes AMG C-Coupe stūres. Tā gan nebija viņa pirmā pieredze ar DTM spēkratu, jo viņš aizvadītajā gadā divas reizes Maskavā pilotēja Mercedes DTM sacīkšu taksometru.

Vitālijs Petrovs par iespēju startēt DTM, protams, ir sajūsmā: „DTM ir lielisks sacīkšu seriāls un es esmu ļoti laimīgs par to, ka Mercedes man dod iespēju DTM sacensties ar pasaulē labākajiem salona automobiļu pilotiem. Es apzinos, ka man priekšā ir grūts mācību process, tomēr es mīlu izaicinājumus un tiem labprāt stājos pretī."


Petrovs pie sava jaunā DTM spēkrata. Foto: Mercedes

Turpinot pirmais krievu F1 pilots atzīst, ka „autosports Krievijā kļūst arvien populārāks - pagājušajā gadā DTM debitēja Moscow Raceway trasē un šogad pirmā formulā pirmo reizi viesosies Sočos. Esmu pārliecināts, ka nākotnē mēs redzēsim daudzus krievu autosportistus dažādos sacīkšu seriālos un ceru, ka es, startējot DTM, varēšu piedalīties autosporta popularizēšanā savā dzimtenē".

Ar Petrovu Mercedes-Benz ieguvuši ne vien labu autosportistu, bet arī izcilu reklāmas seju vienā no svarīgākajiem šī ražotāja auto tirgiem. Un pats ražotājs to nenoliedz, jo to savos izteikumos uzsvēruši gan Mercedes-Benz Krievijas nodaļas vadītājs Jans Madeja, gan arī Mercedes-Benz autosporta daļas vadītājs Toto Volfs. „Vitālijs ir lielisks sportists un savas valsts pārstāvis, kurš savu varēšanu pierādījis ar pjedestāla pozīciju F1. Viņš mūsu markai īpaši Krievijas tirgus kontekstā ir labs papildinājums," tā Toto Volfs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png