profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers asi kritizē leģendāro Šūmaheru

Artūrs Virbulis 16.12.2013 - 16:06 Vēbers asi kritizē leģendāro Šūmaheru
Marks Vēbers. Foto: AP

Nu jau bijušais austrāliešu F1 pilots Marks Vēbers vienmēr ir bijis atklāts, tomēr tagad, kad viņš ir beidzis savu karjeru šajā disciplīnā, 37 gadus vecais autosportists var izteikties vēl drošāk. Savā jaunākajā intervijā Vēbers kritizē leģendāro Šūmaheru, savukārt par labākajiem F1 pilotiem uzskata Sebastianu Fetelu un Fernando Alonso.

Savos karjeras pirmsākumos Mihaels Šūmahers Markam Vēberam bija kā lielais paraugs, tomēr karjeras laikā viņa viedoklis ir mainījies uz slikto pusi. It īpaši Šūmahera slavenais parkošanās manevrs 2006. gada Monako kvalifikācijā, kad viņš tās beigās speciāli apstājās, lai neļautu citiem pārsniegt viņa labāko laiku.

„Tas bija briesmīgi, patiešām briesmīgi. Kvalifikācijas laikā apstāties, lai citi nevarētu pabeigt savu apli, tas noteikti bija zemākais punkts viņam, un pie tam paliekošs, vai ne? Viņš tolaik pieņēma tādus lēmumus, ne vienu vien," asi šo Šūmahera manevru nosoda Marks Vēbers.


Vēbers, iespējams, Šūmaheram atgādina par sešus gadus veco manevru. Foto: Sutton

Turpinot viņš skaidro, ka „viņam ir neskaitāmas trofejas vitrīnā, bet, ja ir runa par cieņu un par savstarpējām cīņām, tad starp kolēģiem ir zināmas robežas. Tajā dienā viņš pieļāva smagu kļūdu". Toreiz Šūmaheram tika piespriests startēt no pēdējās vietas, kas Monako, kur šaurajā trasē apdzīt ir teju neiespējami, bija pamatīgs sods. Neraugoties uz to, septiņkārtējam F1 čempionam izdevās aizcīnīties līdz piektajai vietai.

Taujāts par to, kurš ir labākais F1 pilots, Vēbers atbild šādi: „Izvēle visdrīzākais ir starp Sebu (red.piez. Sebastianu Fetelu) un Fernando (red.piez. Fernando Alonso). Jāskatās viss kopumā, tādēļ ir grūti pateikt. Svētdienās, divu stundu griezumā skatoties, Fernando ir izcils, par to nav nekādu jautājumu. Viena apļa garumā gan es domāju, ka viņš nevar pārspēt Sebu. Tomēr sacīkšu dienā abi ir ļoti, ļoti līdzīgi."

Šūmahera sniegumu viņš nespējot objektīvi novērtēt: „Es nekad īsti pret Mihaelu neesmu braucis, jo viņš sēdēja „Ferrari", kamēr es vēl pavisam citur biju (red.piez. nekonkurētspējīgā auto). Un tad, kad es braucu „Red Bull", viņš bija „Mercedes", kuri attiecīgi bija lēnāki."
Komentāri
Ossy48 16.12.2013 21:54
Bet Šūmis, piedodiet, ir sasniedzis daudz vairāk nekā Vēbers! Lai saka ko grib, bet tā tas ir!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png