profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers aizvada pirmos testus ar iespaidīgo Porsche Lemānas prototipu (FOTO)

Artūrs Virbulis 11.12.2013 - 15:57 Vēbers aizvada pirmos testus ar iespaidīgo Porsche Lemānas prototipu (FOTO)
Marks Vēbers. Foto: Porsche

Nu jau izbijušais F1 pilots Marks Vēbers vēl novembra beigās Brazīlijā aizvadīja savās pēdējās F1 sacīkstes, savukārt tagad austrāliešu pilots jau aizvadījis pirmos testos pie sava jaunā darba devēja Porsche. Algarves trasē Portugālē, kur Porsche aizvadīja savus pēdējos šī gada testus, Vēbers pirmo reizi sēdās pie jaunā Porsche LMP1 stūres.

37 gadus vecais autosportists līdz gada beigām pēc līguma vēl ir sasaistīts ar „Red Bull" F1 vienību, tomēr viņa darba devēji nāca pretī un jau tagad Vēberam atļāva tikties ar jauno darba vietu un izmēģināt savu jauno sacīkšu automobili. Atgādināsim, ka Marks Vēbers šogad aizvadīja savu pēdējo F1 sezonu un nākamgad „Porsche" komandas sastāvā startēs pasaules izturības sacensību čempionātā (World Endurance Championship - WEC), kura galvenais sezonas notikums ir Lemānas 24 stundu sacīkstes.

Lai arī šie bija pēdējie testi šogad, „Porsche" rūpnīcas komanda jau no nākamā gada paša sākuma turpinās smagi strādāt, lai uz sezonas sākumu aprīlī būtu formā un varētu jau cīnīties par uzvarām prestižākajā LMP1 klasē. Vēbers janvārī oficiāli pievienosies saviem komandas biedriem Timo Bernhardam, Romēnams Dumasam un Nīlam Jani.


Vēbers pie Porsche LMP1 prototipa stūres. Foto: Porsche

„Mana pirmā diena šajā fascinējošajā projektā man bija ļoti intensīvs piedzīvojums. Es gribu pateikt paldies „Red Bull" par iespēju jau tik agri iekāpt šajā auto. Tas ums visiem ir liels un svarīgs solis. Es šādi varu ātrāk integrēties komandā un piedalīties LMP1 sacīkšu spēkrata attīstībā. Mums priekšā ir garš ceļš, kurš pieprasa smagu darbu," tā par savu pirmo dienu ar „Porsche" stāsta Marks Vēbers.

Arī „Porsche LMP1" projekta vadītājs Frics Encingers ir priecīgs par austriešu F1 komandas pretīmnākšanu: „Es esmu priecīgs redzēt Marku jau tik agri pie mums komandā. „Red Bull" mums tajā ļoti palīdzēja." Noslēdzošajā 2013. gada testā Portugālē lielākā uzmanība tika pievērsta balstiekārtai un riepām. Pirms tam „Porsche" jau bija aizvadījuši vairākus testus Maņikūrā (Francija), Monzā (Itālija), Pola Rikāra trasē (Francija) un Vācijas Lauzicas Eurospeedway.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png