profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Honda un Chevrolet prezentē savus jaunos agresīvos WTCC cīnītājus (FOTO)

Artūrs Virbulis 05.12.2013 - 06:02 Honda un Chevrolet prezentē savus jaunos agresīvos WTCC cīnītājus (FOTO)
2014. gada Honda Civic WTCC. Foto: Honda

Nākamais gads pasaules salona automobiļu čempionātā (WTCC) iezīmēs pamatīgas pārmaiņas, jo uz starta izies jaudīgākie un iespaidīgākie jaunās paaudzes spēkrati. Citroen savu C-Elysee prezentēja jau vasarā, tagad savus jaunos auto atrādījuši arī RML (Chevrolet) un Honda.

Ilgu laiku nemaz nebija skaidrs, vai RML uz nākamo gadu izstrādās jaunajiem noteikumiem atbilstošu Chevrolet Cruze, tomēr vakar kompānija paziņoja, ka 2014. gada sezonā uz starta redzēsim jaunās paaudzes Chevrolet WTCC modeli. Lai arī vizuāli līdzīgs, RML vadītājs Rejs Maloks atzīst, ka „auto būs pilnīgi no nulles būvēts. Tā tam jābūt, lai varētu gūt priekšrocības no jaunajiem noteikumiem".


2014. gada Chevrolet Cruze. Foto: Chevrolet

Turpinot viņš skaidro, ka „uz aerodinamikas rēķina mēs iegūsim, vienlaikus samazināsies arī svars. Dzinēja jauda turpretim pieaugs par 20 procentiem. Mūsu priekšā ir liels izaicinājums, lai nodrošinātu to, ka mūsu klienti varētu turpināt braukt pa priekšu." RML plānot ietilpst vismaz četru 2014. gada Chevrolet Cruze sagatavošana, tomēr pēc pieprasījuma viņi līdz sezonas sākumam var saražot līdz pat sešiem eksemplāriem.

Jāatzīmē, ka, ja RML pagājušajos gados startēja kā Chevrolet rūpnīcas komanda, bet pagājušajā sezonā kā privātā, tad 2014. gadā viņi kā komanda vairs nestartēs. Tā vietā RML cilvēki piedāvās savus auto klientu komandām, tāpat arī, ja komandas jautās, RML tām piedāvās tehniska rakstura palīdzību. Pagaidām no iespējamajiem sešiem 2014. gada Chevrolet Cruze droši aizņemti ir divi - viens Tomam Čiltonam, bet otrs Hugo Valente. Pirmie spēkrati solās būt gatavi ap 12. martu, savukārt WTCC 2014. gada sezonas sākums noteikts uz 6. aprīli.


Chevrolet un Honda šī gada spēkrati. Foto: WTCC

2014. gada Honda Civic WTCC prezentācija bija plānota jau sezonas noslēgumā Makao, tomēr tikai tagad Honda vienība ir izplatījusi pirmo attēlu. Tāpat kā Chevrolet arī jaunā Honda atbilstoši jaunajiem noteikumiem ir kļuvusi platāka un agresīvāka. Ja šosezon uz starta izgāja trīs Honda piloti, tad nākamgad tie jau būs četri - Gabriele Tarkvīnī un Tjago Monteiro rūpnīcas komandā un Mehdi Bennani un Norberts Miheličs klientu komandās.

Citroen savu jauno WTCC spēkratu testē jau kopš vasaras, savukārt Honda pirmie testi plānoti janvārī. Kā vienīgais savu nākamā gada auto vēl nav atrādījusi Lada, kuriem pēc šī gada salīdzinoši veiksmīgās sezonas uz nākamo sezonu ir lieli mērķi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png