profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nemiernieku dēļ Bangkokā atceltas slavenās Race of Champions sacīkstes

Artūrs Virbulis 03.12.2013 - 12:56 Nemiernieku dēļ Bangkokā atceltas slavenās Race of Champions sacīkstes
Race of Champions norises vieta Bangkokā. Foto: RoC

Par skaistu tradīciju kļuvušajām Race of Champions sacīkstēm, kuras katras sezonas beigās pulcē labākos autosporta pārstāvjus, šogad otro reizi pēc kārtas vajadzēja norisināties Bangkokā, Taizemē, tomēr pret ministru prezidenta politiku vērstu iedzīvotāju protestu dēļ sacīkstes ir atceltas.

Race of Champions vajadzēja norisināties 14. un 15. decembrī, tomēr organizatori kopā ar Taizemes sporta ministriju pieņēmuši lēmumu, ka Bangkokā valdošās situācijas dēļ čempionu sacīkstes nenotiks. Vēl nav zināms, vai Race of Champions 2013. gada pasākums tiks pārcelts uz citu laiku vai vietu.

Pēdējās dienās iedzīvotāju protesti pret Taizemes ministru prezidentu Jingluku Šinavatru (Yingluck Shinawatra) esot eskalējuši. Pirmdien demonstranti kārtējo reizi mēģinājuši pārvarēt ap valdības kvartālu izliktās barjeras, tomēr policija, pielietojot asaru gāzi un ūdensmetējus, protestētājus varējuši apturēt. Kā ziņo mediji, tad kopš konflikta sākuma bojā gājuši jau trīs cilvēki.


Sebastians Fetels un Mihaels Šūmahers. Foto: AP

Savā paziņojumā Race of Champions organizatori atklājuši, ka viņu domas šajā grūtajā laikā ir ar cilvēkiem Taizemē. Viņi cerot uz miermīlīgu situācijas atrisinājumu, tāpat arī organizatori vēlas turpināt veiksmīgo Race of Champions vēsturi. Pirmo reizi šīs sacīkstes norisinājās 1988. gadā. Sākotnēji tajās piedalījās vien pasaules rallija čempionāta piloti, tomēr vēlāk pievienojās pasaules labākie autosportisti no dažādām citām disciplīnām.

Veiksmīgākais mūsdienu sacensību dalībnieks individuālajā vērtējumā ir Sebastjans Lēbs, kurš trīs reizes uzvarējis un trīs reizes izcīnījis otro pozīciju. Veiksmīgākā valsts komandas ieskaitē ir Vācija, jo pēdējos sešos gados uzvarējis ir Mihaela Šūmahera un Sebastiana Fetela tandēms. Uz šo gadu sacīkstēm bija pieteikušies gan abi iepriekšminētie vācu F1 čempioni, gan arī tādi piloti kā DTM zvaigzne Matiass Ekstroms, gan jaunais WRC čempions Sebastjans Ožjē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png