profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Singapūrā F1 uzvar Sebastians Fetels, Šūmahers taranē Verjnē (VIDEO)

Go4speed 23.09.2012 - 17:18 Singapūrā F1 uzvar Sebastians Fetels, Šūmahers taranē Verjnē (VIDEO)
Foto: Scanpix/ XPB Images/Press Association

Sebastians Fetels ar „Red Bull" formulu izcīnījis uzvaru Singapūras F1 lielās balvas izcīņā, pēc tam, kad kvalifikācijas uzvarētājs Luiss Hamiltons („Mclaren") bija spiests izstāties no stabilas līdera pozīcijas ar tehniskām ķibelēm.

Sacensību laikā divas reizes trasē devas drošības mašīna, tomēr finišā Fetela pārsvars pār otrās vietas ieguvēju Džensonu Batonu („Mclaren") sasniedza gandrīz desmit sekundes. Sezonas līderis Fernando Alonso spēja izcīnīt trešo vietu, kaut arī sacensību pirmajā daļā par kāpšanu uz goda pjedestāla nekas neliecināja.

Ceturtajā vietā pēc divu stundu ilgām sacensībām finišu sasniedza Pols di Resta („Force India"), kura kvalifikācijas rezultāts deva labas iespējas cīnīties par punktiem. Piektā vieta Nikam Rosbergam ar „Mercedes" formulu, kas sasniedza lielisku rezultātu pēc salīdzinoši vājā kvalifikācijas rezultāta.

Tālāk finišēja abi „Lotus" piloti Kimi Raikonens un Romēns Grožāns, kuri sacensību laikā cīnījās arī savā starpā, taču svara kausus par labu somam nosvēra komandas labvēlība. Patstāvīgi pilotu kārtībā augšup kāpa otrs „Ferrari" braucējs Felipe Masa, kas ar savu ātrumu nodrošināja astoto vietu.

Devītais finiša līniju šķērsoja Daniels Rikiardo („Toro Rosso"), bet pēdējo punktu izcīnīja Marks Vēbers no „Red Bull", kas tikai pēdējos apļos apsteidza Bruno Sennu („Williams"), cīņā par desmito vietu.

Iespaidīga izstāšanās sanāca septiņkārtējam pasaules čempionam Mihaelam Šūmaheram („Mercedes"), kas bremzējot taisnē taranēja priekšā braucošo Žana Ērika Vernjē „Toro Rosso" formulu. Francūža sacīkšu auto pilnībā nācās zaudēt aizmugurējo daļu, jo Šūmahera formula uzsēdās tai virsū.



Iztāšanos piedzīvoja arī kvalifikācijas otrās vietas ieguvējs Pastors Maldonado („Williams"), kas drošības mašīnas laikā saskārās ar hidrolikas problēmām, tādējādi atkal palika bez punktiem, kad sacensību gaitā atradās pat pjedestāla pozīcijā.

Jāpiebilst, ka kopvērtējumā joprojām vadībā atrodas Alonso, kas par vairāk nekā vienas uzvaras tiesu apsteidz Fetelu, bet trešajā vietā Kimi Raikonens.

Singapūras posma rezultāti:
Vieta  Pilots Komanda    Apļi Punkti
1.        
Sebastian Vettel    
Red Bull Racing-Renault  
   59     
25
2. Jenson Button McLaren-Mercedes    59 18
3. Fernando Alonso Ferrari    59 15
4. Paul di Resta Force India-Mercedes    59 12
5. Nico Rosberg Mercedes    59 10
6. Kimi Räikkönen Lotus-Renault    59
8
7. Romain Grosjean Lotus-Renault    59 6
8. Felipe Massa Ferrari
   59 4
9. Daniel Ricciardo STR-Ferrari    59 2
10. Mark Webber Red Bull Racing-Renault    59 1

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png