profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers saglabā vēsu prātu un uzvar leģendārajā Monako posmā

Artūrs Virbulis 27.05.2012 - 17:12 Vēbers saglabā vēsu prātu un uzvar leģendārajā Monako posmā
Foto: getty images

Ar austrālieša Marka Vēbera („Red Bull") uzvaru noslēdzies sestais F1 posms, kurš risinājās slavenajās Monako ielās. Līdz ar to Vēbers ir jau sestais uzvarētājs šīs sezonas sešos posmos. Aiz „Red Bull" pilota ierindojās Niko Rosbergs („Mercedes") un spāņu čempions Fernando Alonso („Ferrari").

Sacīkstes iesākās ar avāriju pirmajā līkumā, kurā savā starpā sadūrās Romāns Grošāns („Lotus") un Mihaels Šūmahers („Mercedes"). Grošāns, izvairoties no Alonso trāpīja virsū Šūmaheram, tomēr, par laimi, Šūmahers šajā sadursmē necieta un varēja turpināt sacīkstes. Grošānam gan pēc šī manevra sacensības bija beigušās. Šajā incidentā cieta arī pagājušā posma uzvarētājs Pastors Maldonado („Williams"), kuram arī Monako posms beidzās jau pirmajā aplī.

Līdz 29. aplim vadībā bija Vēbers, kurš tad devās boksos pēc jaunām riepām. Ap šo laiku boksos devās visi pirmie pieci piloti, tādējādi par līderi uz nākamajiem piecpadsmit apļiem kļuva viņa komandas biedrs Sebastians Fetels („Red Bull"). Viņš boksos devās vien 46. aplī, pēc kura viņš ierindojās ceturtajā pozīcijā. Vadību atkal pārņēma Vēbers, kuram pāris sekunžu attālumā sekoja Rosbergs, Alonso, Fetels, Luiss Hamiltons („McLaren") un Felipe Masa („Ferrari").

Šādi trīs sekunžu ietvaros iepriekš minētie piloti riņķoja vairāk nekā 20 apļus. Pāris apļus pirms beigām sāka pilināt lietus, tomēr Vēbers spēja saglabāt koncentrācija un kontroli pār mašīnu, neatstājot nedz Rosbergam, nedz Alonso nekādu cerību uz uzvaru. Šādā secībā visi noslēdza arī 78. apli, tādējādi pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Marks Vēbers.

Negatīvi sacīkstes beidzās Mihaelam Šūmaheram, kuram bija reālas iespējas izcīnīt septīto pozīciju, tomēr 15 apļus pirms beigām viņš kļuva ievērojami lēnāks un galu galā degvielas spiediena defekta dēļ izstājās. Neraugoties uz to, Mihaels Šūmahers pēc sacensībām atzina, ka nedēļas nogale vērtējama pozītivi, jo kvalifikācijā viņš uzrādīja ātrāko laiku, savukārt sacīkstēs Rosbergs spēja izcīnīt augsto otro pozīciju.

Rezultāti:
1. Marks Vēbers, Red Bull, 78 apļi
2. Niko Rosbergs, Mercedes, +0,6 sekundes
3. Fernando Alonso, Ferrari, +0,9 sekundes
4. Sebastians Fetels, Red Bull, +1,3 sekundes
5. Luiss Hamiltons, McLaren, +4,1 sekundes
6. Felipe Masa, Ferrari, +6,1 sekundes
7. Pols Di Resta, Force India, +41,5 sekundes
8. Niko Hilkenbergs, Force India, +42,5 sekundes
9. Kimi Raikonens, Lotus, +44,0 sekundes
10. Bruno Senna, Williams, +44,5 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png