profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aigars Zviedris: Valtera labo sniegumu pamanījušas vairākas vadošās TCR komandas

Go4speed 04.11.2019 - 23:25 Aigars Zviedris: Valtera labo sniegumu pamanījušas vairākas vadošās TCR komandas
Foto: Olafs Ezertēvs

Astoņpadsmitgadīgais Jūrmalas autosportists, pieckārtējs Latvijas čempions kartingā un Latvijas sporta meistars Valters Zviedris pagājušās nedēļas nogalē pārstāvēja Latviju Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) pirmajās “Motoru Sporta” spēlēs, kuras no 1. līdz 3. novembrim norisinājās Vallelunga trasē, netālu no Itālijas galvaspilsētas Romas. FIA šīs sacensības pēc to satura vēlas pielīdzināt olimpiskajām spēlēm autosportā. Sacensības norisinājās sešās disciplīnās – Autošosejā jeb “Touring Car Cup”, Driftā, Kartinga slalomā, Formula 4, Digital Cup un GT autošosejas sacensībās. Katra valsts varēja pieteikt pa vienam labākajam sportistam vai komandai katrā no augstākminētajām klasēm.


Foto: Olafs Ezertēvs

Valters tika pieteikts pārstāvēt Latviju Touring Car klasē, kurā kopā ar viņu uz starta stājās vēl 19 valstu pārstāvji. Bez Latvijas šajā klasē startēja sportisti no Krievijas, Beļģijas, Slovākijas, Nīderlandes, Zviedrijas, ASV, Jaunzēlandes, Ķīnas, Lielbritānijas, Honkongas, Ungārijas, Norvēģijas, Spānijas, Kuveitas, Itālijas, Francijas, Vācijas, Čehijas un mūsu kainiņi no Lietuvas ar Julius Adomavičius pie stūres. Sacensībās divu braucienu summā uzvaru svinēja Krievijas pārstāvis K.Gavrilovs aiz sevis atstājot Beļģijas sportistu G.Magnusu un Slovākijas pārstāvi M.Homalu.

Valteram šīm sacensībām ''Audi RS3 LMS'' automašīnu bija sagatavojusi un apkalpoja Itāļu komanda GDL Racing. Diemžēl automašīnai trūka ātrums tieši trases taisnēs, bet līkumotajā trases daļā un mitrā trasē tā bija ļoti ātra, salīdzinot ar konkurentiem. Pirmā kvalifikācija norisinājās slapjā trasē un to Valters noslēdza augstajā 8.vietā no 20 startējušajām mašīnām. Otrais kvalifikācijas brauciens jau notika pilnīgi sausā trasē un tur parādījās konkurentu auto dzinēju pārsvars, tāpēc Valters ierindojās tikai 18.vietā šajā kvalifikācijas braucienā, kas nozīmēja, ka sestdienas brauciens būs jāsāk no 8.vietas, bet svētdienas otrais, noslēdzošais brauciens, gandrīz no peletona pašām beigām – 18.vietas.

Sestdienas braucienā Valteram padevās labs starts un ilgu laiku Valters turējās 7.vietā, bet tad izpaudās konkurentu auto priekšrocības un viens pēc otra tie brauca garām mūsu sportistam tieši trases garākās taisnes vidū. Tas gan netraucēja Valteru aizstāvēt un pat brīžiem atgūt savu pozīciju trases līkumos, par sīvo kontaktcīņu liecināja arī nelieli skrāpējumi uz mūsu auto spārniem pēc finiša. Finišs tika sasniegts 13. vietā, bet par izkustēšanos no starta Valteram tika piešķirtas 5 soda sekundes, kas nozīmēja, ka viņš šajā braucienā klasificēts 15.vietā.


Publicitātes foto

Svētdiena priekš Valtera sākās ļoti cerīgi, jo visu nakti bija stipri lijis, bet pirms brauciena trase jau atkal bija gandrīz sausa. Startā notika smaga avārija, kad Vācijas sportists L.Engstler uzskrēja virsū neveiksmīgi startējušā Itālijas sportista E.Betteras auto un gandrīz aizķēra arī Valtera auto. Jebkurā gadījumā brauciens izvērtās ļoti interesants, jo brauciena vidū nedaudz sāka smidzināt lietus, kas izraisīja vairākas sagriešanās un arī vairāku sportistu izstāšanos no tālākās cīņas. Valters aizvadīja šo braucienu cieši sekojot Lietuvas sportistam un ik pa laikam cīnoties ar konkurentiem no Zviedrijas, Ungārijas, Čehijas un Norvēģijas, mainoties ar tiem vietām. Dažus apļus pirms finiša Zviedrijas pārstāve J.Backmane izstūma no trases Ķīnas sportistu Z.Zungu, kā rezultātā trasē devās drošības mašīna, kura devās malā tikai vienu apli pirms finiša. Šajā pēdējā aplī daudzi sportisti cīnījās par savām pozīcijām un savstarpēji vairākkārt viens otru apdzina. Valteram izdevās finišu sasniegt augstajā 10.vietā, kas, ņemot vērā viņa nelielo pieredzi TCR klasē un jauno vecumu, kā arī īrētā auto specifikāciju, ir ļoti labs rezultāts. Valtera labo sniegumu ir pamanījušas vairākas vadošas TCR komandas, un cerams, ka tas sportistam pavērs labas turpmākās autosporta karjeras izaugsmes iespējas arī nākotnē. Jāpiezīmē, ka TCR klase ir pati straujāk augošā un populārākā autošosejas klase – visā pasaulē šobrīd jau pārdotas vairāk nekā 500 šīs ar 2.0 litru turbomotoriem aprīkotās, 350Zs jaudīgās sporta automašīnas.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris /V. Zviedra menedžeris/
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png