profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Baltic Time Attack' debijas sezona Pērnavā noslēdzas ar dalībnieku rekordu

Go4speed 30.09.2019 - 08:51 'Baltic Time Attack' debijas sezona Pērnavā noslēdzas ar dalībnieku rekordu
Foto: Raimonds Volonts

Ar jaunu dalībnieku rekordu sestdien, 28. septembrī, noslēdzās “Baltic Time Attack Series” debijas sezona. Pērnavas “auto24ring” trasē uz starta stājās 44 dalībnieki, no kuriem dienas ātrāko apļa laiku – 1:21.979 minūtes – uzstādīja ar Porsche 911 GT3 startējošais Jānis Lielcepure.

Lai arī visas laika prognozes šajā nedēļas nogalē solīja lietus gāzes, Pērnavas trasē dienas pirmajā daļā spīdēja saule. Uz dienas otro pusi savilkās mākoņi, tomēr lietus piles izpalika, ļaujot sezonas noslēdzošo posmu aizvadīt perfektos apstākļos. Ceļu uz “auto24ring” mēroja dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm, Krievijas un Somijas. Interesanti, ka dienas beigās uz goda pjedestāla viesojās visu piecu valstu pārstāvji.

2000 klasē uzvaru izcīnīja krievu pilots Ivans Slepokurovs (Subaru BRZ), par nepilnām 1,4 sekundēm apsteidzot sezonas kopvērtējuma uzvarētāju Sandi Siliņu (Honda Civic). Uz dienas internacionālākā goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa soms Joni Pusa (Honda S2000). Jāizceļ arī ar Honda Civic startējošā Marta Starka, kas deviņu pilotu konkurencē izcīnīja ceturto vietu.

Lielākais dalībnieku skaits – 17 braucēji – bija vērojams 3000 ieskaitē, kurā par pārsteigumu parūpējās seriāla debitants Regnārs Mozga-Kļaviņš. Parasti autošosejas “ABC Race” seriālā startējošais Mozga-Kļaviņš, pilotējot Jāņa Auziņa BMW M3, izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Regnārs aiz sevis atstāja gan igauni Juri Ljedajev (BMW 328), gan kopvērtējuma līderi Andri Čatu (BMW 330). Jāatzīmē, ka otrās un trešās vietas likteni izšķīra vien 0,02 sekundes.


Foto: Raimonds Volonts

PRO 3000+ klasē uzvaru svinēja lietuvietis Algirdas Gelžinis ar Audi TT RS, tādējādi arī izcīnot pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Kvalifikācijā otro ātrāko laiku uzrādīja iepriekšējā posma uzvarētājs Mareks Žukurs, tomēr izšķirošajos braucienos viņš ar savu Mitsubishi Lancer Evolution diemžēl uz starta neizgāja. Tādējādi otrajā vietā finišēja Raimonds Tihonovs, kurš šoreiz pilotēja nevis savu jaudīgo UNLIMITED klases Nissan 200SX, bet gan Audi 80. Uz trešā pjedestāla pakāpiena kāpa Sandis Šāblis (Subaru Impreza), kuram kopvērtējumā attiecīgi otrā vieta.

Trešo uzvaru pēc kārtas PRO 2000 ieskaitē izcīnīja Reinis Lazdiņš, tādējādi gan posmā, gan kopvērtējumā pārspējot Modri Žentiņu. Trešajā vietā ierindojās lietuvietis Artiom Kuzmičiov, kurš tāpat kā pirmie divi startēja ar Honda Civic. Lai arī PRO 3000 startēja vien divi dalībnieki, tieši šajā klasē noritēja sīvākā cīņa par uzvaru – dienas beigās uzvarētāju Andri Ancānu no otrajā vietā esošā Didža Meiera šķīra nieka 0,07 sekundes.

Aizraujošas cīņas par pirmo trijnieku bija vērojamas arī SUPERCAR ieskaitē. Otro uzvaru šosezon svinēja Jānis Lielcepure (Porsche 911), kas viņam ļāva izcīnīt arī pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Otrajā vietā ar 0,3 sekunžu atstatumu finišēja igaunis Märt Keskküla (Porsche 911), par 0,4 sekundēm apsteidzot savu tautieti Lasse Hurt ar Audi R8.


Foto: Raimonds Volonts

“Baltic Time Attack Series” debijas sezonas vērtējama kā pozitīva, ko pierāda gan kuplais dalībnieku skaits noslēdzošajā posmā, gan arī pozitīvās pilotu atsauksmes. Tāpat jāizceļ, ka uz noslēdzošo posmu bija ieradies Somijas drifta, Time Attack un daudzu citu pasākumu organizators, “Radalle.com” vadītājs Aki Salmela. “Baltic Time Attack Series” organizatori ar Aki apmainījās ar līdzšinējo pieredzi, kā arī uzsāka sarunas par potenciāli kopīgiem nākamā gada pasākumiem. Priekšā vēl sezonas apbalvošanas pasākums (datums tiks izziņots) un ziemas sezona, tomēr jau 2020. gada pavasarī “Baltic Time Attack Series” sacensības atgriezīsies ar jaunu sparu!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png