profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čapkauskas: No sākuma domāju, kā būs, bet Valters Zviedris nobrauca lieliski

Go4speed 20.08.2019 - 18:05 Čapkauskas: No sākuma domāju, kā būs, bet Valters Zviedris nobrauca lieliski
Foto: capkauskasracing

Astoņpadsmitgadīgais Jūrmalas autosportists, pieckārtējs Latvijas čempions kartingā un Latvijas sporta meistars Valters Zviedris piedzīvojis spilgtu debiju ar pasaules līmeņa TCR autošosejas spēkratu – 340Zs jaudīgu “Cupra TCR-DSG” sporta auto. Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā, leģendārajā “Biķernieku trasē” jau astoto gadu pēc kārtas norisinājās autošosejas festivāls “Riga Summer Race 2019”, uz kuru bija ieradies rekordliels dalībnieku skaits – 212 sportisti no 9 valstīm.

Valteram debija 6 stundu izturības sacīkstēs sanāca vairāk nekā pārliecinoša: “DHL Racing Team”, kurā kopā ar Valteru startēja komandas īpašnieks, Lietuvas autosporta leģenda – Ramūnas Čapkauskas un vēl viens pieredzes bagāts Lietuvas sportists Jurģis Adomavičius – izcīnīja augsto 3.vietu kopējā ieskaitē starp 25 startējušajām komandām un 2.vietu TCR klasē, kas šobrīd pasaulē ir visstraujāk augošā seriāla un augstākā līmeņa salonautomašīnu klase autošosejā, un kurā tiek organizēti pat FIA Eiropas un Pasaules čempionāti. Valters abas savas stundu garās maiņas pie superauto stūres aizvadīja ļoti pārliecinoši, uzrādot stabilus apļa laikus, kuri bija tādā pašā līmenī, kā komandas līderim R.Čapkauskas, kā arī neiekļuva nekādās sadursmēs ar konkurentiem un lēnākiem citu klašu auto, kuri bija vairākkārt jāapdzen par apli. Tieši šī stabilitāte un spēja kontrolēt TCR auto ātrumā, kurš Biķernieku trases taisnēs sasniedza 200km/h, palīdzēja Latvijas/Lietuvas komandai kāpt uz goda pjedestāla gan kopējā ieskaitē, gan TCR klasē. Sacensību kopējā ieskaitē uzvaru svinēja “Flash Racing” komanda no Latvijas, kura startēja ar “Lamborgini Huracan” GT-Pro klases auto, otro vietu izcīnīja “Skuba Racing” no Lietuvas, kura startēja ar “VW TCR” automašīnu un no kuras mūsu komanda atpalika pavisam nedaudz, bet ar kuru līdz pēdējiem apļiem cīnījās par uzvaru TCR ieskaitē. Finišu mūsu komanda sasniedza sešu stundu laikā veicot 213 apļus un tikai par vienu apli atpaliekot no TCR klases uzvarētājiem “Skuba Racing”. Jāpiebilst, ka mūsu komanda šajās sacīkstēs pārspēja vairākus “Porsche”, “BMW” un citu marku TCR sporta auto, kuru jauda bija lielāka nekā Cupra automobilim.


Foto: capkauskasracing

Pēc 12 kartingā pavadītām sezonām un trim sezonām autošosejā ar “Legend Cars” jūrmalnieks spēris plašu soli savā autosportista karjerā. Jāizsaka liela pateicība “Riga Summer Race” organizatoriem un personīgi Andim Meilandam un Jānim Ducmanim par Valtera iedrošināšanu un iepazīstināšanu ar Ramūnas Čapkauskas, kuram šī jau ir 38. sezona viņa autosportista karjerā, kā rezultātā Valters tika uzaicināts pievienoties Lietuvas komandai un ir kļuvis par pirmo Latvijas autosportistu, kurš startējis Ziemeļeiropas Zonas -NEZ izturības čempionāta sacensību posmā TCR klasē. Milzīgs paldies jāsaka SIA “Optibet” un personīgi tās valdes locekļiem Niklas Braathen un Robert Andersson, kuri nolēma finansiāli atbalstīt Valtera startu šajās sacensībās.

Kā pēc finiša atzina Ramūnas Čapkauskas, tad "Mūsu komanda 6 stundu izturības sacīkstēs brauca ļoti ātri. Gribētu pateikties jaunajam jūsu sportistam Valteram Zviedrim. No sākuma vēl domāju, kā mums beigās ies, bet viņš nobrauca lieliski. Viņa laiks bija tāds pats, kā manējais."

Nākamās sacensības Valteram Zviedrim paredzētas 24. augustā, tepat – Sporta kompleksā “333”, Ropažos, kur norisināsies Latvijas kartinga čempionāta, kā arī “Rotax Izaicinājuma Kausa” piektais – priekšpēdējais sezonas posms. Ieeja sacensībās bez maksas – nāciet un atbalstiet klātienē!

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png