profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autošosejas festivāls 'Riga Summer Race' pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

Go4speed 16.08.2019 - 10:03 Autošosejas festivāls 'Riga Summer Race' pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu
Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. augustam, Biķernieku trasē norisināsies šīs vasaras jaudīgākās autošosejas sacensības – “Riga Summer Race”. Šogad sacīkstēm pieteikušies vairāk nekā 230 dalībnieki no septiņām valstīm, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits autošosejas sacīkstēs Biķernieku trasē.

Sacīkstes sāksies jau piektdienas, 16. augusta, vakarā plkst. 17:05 ar šī pasākuma viesu - Polijas čempionāta - dalībnieku pirmajiem braucieniem, kur sprinta disciplīnā pieteikušies 36 un izturības klasē 7 dalībnieki. Pēc Ziemeļeiropas zonas 6H (NEZ6H) izturības komandu un “Formula Historic” kvalifikācijas braucieniem būs iespēja baudīt Martas Grigales uzstāšanos un lielisku atmosfēru atklāšanas pasākumā.

Sestdien no rīta plkst. 9:20 sacīkstes atklās 11 “Formula Historic” dalībnieki, tālāk sekos Polijas čempionāta dalībnieki un jaunais autošosejas projekts ”Nankang Endurance Academy”, kur divu stundu izturības braucienā sacentīsies astoņas komandas no visas Baltijas.

Pēcpusdienā un vakarpusē Biķernieku trasi pierūcinās jaudīgie sešu stundu izturības sacensību dalībnieki. “Riga Summer Race” ietvaros tiks atkārtots šīs klases dalībnieku rekords – sacīkstēm pieteikušās 25 komandas, to vidū arī latviešu “Flash Racing”, “Bruno Racing Team” un pirmo reizi arī Valters Zviedris, kurš startēs kopā ar “DHL Racing” komandu no Lietuvas.


Publicitātes foto

Svētdien no 11:30 kopā ar “Baltic Touring Cars” startēs Lietuvas čempionāta dalībnieki, kas neļaus atslābt Robertam Rodem, kurš aizvadītajos posmos ir uzrādījis lieliskus rezultātus Baltic GT AM klasē, bet Artūram Batrakam nepieciešama uzvara, lai Baltic GT PRO klasē spētu cīnīties par pirmo pozīciju sezonas kopvērtējumā. Pēcāk trasē dosies TCR klases dalībnieki, Lietuvas čempionāta dalībnieki.

Kupls dalībnieku pulks pieteicies vēsturiskajā automobiļu seriālā “Dzintara aplis”, kas skatītājus priecēs svētdienas pēcpusdienā. VAZ1600 un 1300 klasēs pieteikušies 18 dalībnieki, savukārt Volga klasē 14.

Visiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apskatīt servisa parku, doties bezmaksas braucienā pa trasi ar “Lux Express” autobusu un izbaudīt citas izklaides iespējas. Autošosejas festivālam “Riga Summer Race” varēs sekot līdzi tiešraidē Facebook lapā “Baltic Touring Car Championship” un mājas lapā www.batcc.eu.

Ieejas biļetes cena visai nedēļas nogalei - 10 eiro. Pensionāriem, invalīdiem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja pasākumā bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Evita Tīdmane
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png