profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ABC Race 3.posmā smagā cīņā uzvar Kristaps Laipnieks

Go4speed 11.07.2019 - 14:57 ABC Race 3.posmā smagā cīņā uzvar Kristaps Laipnieks
Foto: Mārtiņš Skulte

Pirmdienas vakarā, 8. jūlijā, Biķernieku trasē tika aizvadīts jaunā budžeta autošosejas seriāla ABC Race trešais sezonas posms. Uzvaru tajā izcīnīja sezonas līderis Kristaps Laipnieks ar Honda Civic, kuram gan nopietnu konkurenci šoreiz sastādīja ar Opel Corsa startējošais Gints Pabērzs.

Uz starta šoreiz stājās 11 automašīnas un 13 dalībnieki, jo vienu automašīnu uz diviem šoreiz dalīja divas ekipāžas. Kā ierasts, starta secību abiem braucieniem noteica izloze, kas nozīmēja, ka trasē bija sagaidāmas daudzas aizraujošas cīņas un apdzīšanas manevri. Pirmajā braucienā no pirmās starta rindas trasē devās dāmas Anastasija Kozlovska (Ford Fiesta) un Darja Judina (Opel Corsa), tomēr ļoti labs starts padevās Kristapam Laipniekam, kurš, startējot no piektās vietas, elkoņa līkuma izejā jau atradās brauciena vadībā.

Nākamajos apļos viņam izvērtās skaista cīņa ar Reini Trūpu (Rover 25), kurā virsroku gan guva Laipnieks, braucienu noslēdzot pirmajā pozīcijā. Trūpam turpinājumā pēc tiesneša uzaicinājuma nācās doties boksos, jo viņa auto nebija uzstādīts vadītāja loga siets. Sīva cīņa bija vērojama arī starp Gintu Pabērzu un Regnāru Mozgu-Kļaviņu (Honda Civic), kuri attiecīgi finišēja otrajā un trešajā pozīcijā. Pirmajā braucienā uz starta tehnisku problēmu dēļ neizgāja Artūrs Virbulis, tomēr uz otro braucienu viņa Peugeot 106 atkal bija kaujas gatavībā.

Ja pirmais brauciens noritēja salīdzinoši mierīgi, tad otrais brauciens jau pirmajā aplī iesākās ar spriedzes pilniem notikumiem. Bīstamajā tiltiņa līkumā, izvairoties no priekšā straujāk bremzējošiem auto, no trases izslīdēja Mozga-Kļaviņš, kurš, atgriežoties trasē, gandrīz sadūrās ar sekojošiem automobiļiem. Pateicoties Regnāra auto savaldīšanas spējām un Ernesta Skultes (Renault Clio) un Kārļa Priedīša (Renault Clio) reakcijai, izdevās izvairīties no pamatīgas masu sadursmes.


Foto: Mārtiņš Skulte

Sadursme gan sekoja otrā apļa ievadā, kad neveiksmīga apdzīšanas manevra mēģinājumā Artūrs Virbulis sadūrās ar Martas Starkas Rover 25. Elkoņa izejā sekoja vēl viens kontakts starp Mozgu-Kļaviņu, Starku un Virbuli, kā rezultātā abi pēdējie bija spiesti izstāties. Turpinājumā tajā pašā elkoņa līkumā Skulte uzgrieza Mozgu-Kļaviņu, tomēr abi sacīkstes spēja turpināt, aizvadot aizraujošu cīņu par trešo vietu.

Kamēr notika visi iepriekš minētie kontakti, sacensību vadībā par pirmo vietu spēkojās pirmā brauciena līderi Laipnieks un Pabērzs. Cīņa ilga līdz pat pēdējam aplim, tomēr pirmo vietu spēja saglabāt Laipnieks, Pabērzam finišējot kā otrajam. Šādas pozīcijas viņiem arī posma kopvērtējumā, savukārt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Regnārs Mozga-Kļaviņš.

Nākamie ABC Race treniņi un sacīkstes norisināsies jau jūlija izskaņā un sīkāku informāciju par tiem var atrast gan seriāla mājaslapā www.abcrace.lv, gan arī Facebook vietnē https://www.facebook.com/abcrace/.

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png