profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrim uzvara kartinga sacensībās Madonā un neveiksme Legend Car sacīkstēs Somijā

Go4speed 03.06.2019 - 12:00 Zviedrim uzvara kartinga sacensībās Madonā un neveiksme Legend Car sacīkstēs Somijā
Foto: Mārtiņš Jankovskis (www.mbilde.lv)

Madonas kartinga trasē tika aizvadīts Latvijas kartinga čempionāta un ProKart kausa 1. posms. Sacensības priecēja ar lielo dalībnieku skaitu – 201 sportists no Baltijas, Krievijas, Baltkrievijas un arī Skandināvijas –, kas bija ieradušies, lai noskaidrotu ātrākos kartinga braucējus dažādās vecuma un kartingu klasēs.


Foto: Mārtiņš Jankovskis (www.mbilde.lv)

Lielisku sacensību aizvadīja 18 gadīgais “Jūrmala/ Papa’s Sacīkšu Komanda” braucējs Valters Zviedris, kurš 21 sportista konkurencē izcīnīja uzvaru prestižajā “RM DD2” kategorijā. Jāpiebilst, ka tā ir pati ātrākā ar “Rotax” dzinējiem aprīkotā klase, un Valters tajā startē tikai pirmo gadu. Uzvara gan nenāca viegli - kvalifikācijas braucienā, kurš norisinājās žūstošā trasē, Valteru viņa ātrākajā lidojošajā aplī sabremzēja nepieredzējusī Lietuvas autosportiste Skaiste Petrauskaite. Rezultātā Valteram priekšfinālā nācās startēt no 14.vietas. Priekšfinālā Valters pakāpās par 11 pozīcijām un to noslēdza 3.vietā. Fināla brauciens bija ļoti spraigs - Valters par līderpozīcijām cīnījās ar Matveju Makušinu. Lai gan Matvejs Makušins nobrauca pirmais, viņš saņēma 5 sekunžu sodu, jo cīņas laikā diezgan stipri uzsita Valteram pa karta aizmuguri, par ko liecināja viņa priekšējā spoilera stiprinājumu nobīde, līdz ar to finālā pirmā vieta Valteram! 3.vietā aiz abiem latviešiem palika Eriks Kuhns no Igaunijas.


Foto: AKK Finland

Savukārt 25.-26.maijā Valters ar Legend Car piedalījās Somijas Legend Car čempionāta pirmajā posmā Botniaring trasē (Somija). Laikapstākļi visu nedēļas nogali bija ļoti slapji un vēsi, kā jau Somijas ziemeļos. Valteram sacensības kopumā izvērtās ne pārāk veiksmīgas. Lai gan vienā no piektdienas treniņu braucieniem sausā trasē tika uzrādīts trešais ātrākais apļa laiks no visiem 42 sportistiem, sestdienas rītā, lietainos laika apstākļos, tika uzrādīts 7. apļa laiks savā grupā, un tas deva tikai 13.vietu uz starta 1.braucienā. Šajā braucienā Valters startā nokrita par vairākām vietām, taču brauciena laikā dažas atguva, un šo braucienu noslēdza 14.vietā. 2.brauciens Valteram bija pa galam neveiksmīgs - jau pirmajā aplī dzinēja problēmas dēļ nācās izstāties, tāpēc 3.braucienu Valters uzsāka no pašas pēdējās pozīcijas - 42.vietas. 3.braucienā Valteram, startējot ar rezerves dzinēju, ļoti labs ātrums trasē un iespaidīgs kāpums par 21 vietu, kā rezultātā viņš finišēja 21.pozīcijā. Komanda saka paldies mehāniķim Normundam Šubeckim no “RS Motorsport” darbnīcas, kurš tik īsā laikā spēja samainīt bojāto dzinēju pret rezerves motoru.

Nākamās sacensības Valteram ar Legend Cars jau šīs nedēļas nogalē, 8.-9.jūnijā Somijā, Ahvenisto trasē, kur notiks Somijas Legend Car čempionāta un arī Ziemeļeiropas zonas čempionāta otrais posms.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris,
Jūrmala/Papa’s Sacīkšu Komanda menedžeris

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png